Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej, wystarczy sobie wkleic kawałek uszczelki pod rotor jak w shimano i problem zamykajacego się czasem kablaka jest wyeliminowany, a co do ciężkiej pracy od początku producent informuje ze mlynek nie jest przesmarowany i dodaje smar do zestawu ;)

Michał Ty to u mnie częstym gościem jesteś tak sobie myślę :D

a tu z rana exceler przyjechał w częściach ;) i taurusik z fotką po smarowaniu dla Kolegi Jakuba jeśli tak bardzo tego widoku potrzebuje oraz jeśli tak bardzo chce się odgryźć.

Exceler przyjechał w częściach a wyjechał jak z fabryki  ;) 

Polish Domestic Market ;) PDM

uszyje jeszcze z flaneli pokrowiec z dwiema kieszonkami i będę udawał na rybach że wkrecam korbe ;)

Łukasz, kup sobie w Decathlonie śpiochy neoprenowe za 39pln i będziesz miał materiał na pokrowce. Z flaneli uszyj sobie kraciastą koszulę, zapuść brodę i będziesz wyglądał nad wodą jak "człowiek"  ;)

Panowie, wielka prośba !! Nie chodzi tu o żadne zbiórki i tego typu imprezy, a o ten magiczny jeden procent który miałby trafić do Córeczki naszego forumowego Kolegi Wojtka ! Dziewczynka mega pocieszna z zacięciem wędkarskim , zebrane pieniążki docelowo mają trafić na kosztowną terapie dla Dziewczynki która pomoże jej odpowiednio rozwijać się.

Jako iż jerkbait jest jedynym portalem z jakiego korzystam byłbym wdzięczny za wklejenie foteczki z nr na inne przybytki typu facebook i te sprawy :) ja jestem w tym temacie zielony.

Dziękuję za zainteresowanie i każdy 1 % który trafi w Jej kierunku.

pozdrawiam

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu
  • Like 6

Może i ja sobie kupię. Pod sumka pewnie wystarczy sparowany z Beastmasterem Silurus AX. Tylko jak go kupic? Cena inna a ja ani w ząb włoskiego...

A , juz widzę zagwozdkę. Tylko rozmiar 1000 w tej cenie. 3000-4000 pod sumka 180,00 - 190,00 EUR. A to juz 8 stówek + transport.

W Amazonie kosztuje 120 $, a w grudniu dawali rabat 50 % i kupiłem go w sumie za ok. 410 zł z kosztami transportu i opłatami celnymi.

Panowie, wielka prośba !! Nie chodzi tu o żadne zbiórki i tego typu imprezy, a o ten magiczny jeden procent który miałby trafić do Córeczki naszego forumowego Kolegi Wojtka ! Dziewczynka mega pocieszna z zacięciem wędkarskim , zebrane pieniążki docelowo mają trafić na kosztowną terapie dla Dziewczynki która pomoże jej odpowiednio rozwijać się.

Jako iż jerkbait jest jedynym portalem z jakiego korzystam byłbym wdzięczny za wklejenie foteczki z nr na inne przybytki typu facebook i te sprawy :) ja jestem w tym temacie zielony.

Dziękuję za zainteresowanie i każdy 1 % który trafi w Jej kierunku.

pozdrawiam

Przerzuć to Łukasz do Cafe. Jest już tam podobny temat.

do baitrunnerków fajny zestaw , na worma zwykły niebieski penn , na przekładnie na bogato morskiego penna i w roli uszczelek i do rotorka shell gadus v2 czerwony niebrudzący i nie spływający w deszczu ;) piochu też nie łapie także pod karpiowe zasiady jak znalazł.

z dzisiaj kilka forumowych maszyn piękna daiwa w naprawdę super stanie :) i rolka na tulejce jej nie przeszkadza zdecydowanie, shimaniaki Kolegi Andrzeja @Godski niestety nadają się na śmietnik bo nie były przechowywane w pokrowcach z dwiema kieszonkami a doszły mnie słuchy z Gdańska że to podstawa aby masło było masłem bo jak wszyscy wiemy kołowrotki nie są po to aby łowiły ryby, ino korbki wkręcane mają furczeć.

Chyba muszę te pokrowce z dwiema kieszonkami zakupić. Mam tylko zwykłe :(  :ph34r:

Suchość była pewnie. Szczególnie w XG i TP 02. W Biomku widać ślady zużycia czegokolwiek? Podobno z papieru są robione... .

Te plastikowe kółeczka mnie martwią w 02. I ilość podkładek pod łożyskiem koła.

Zamawiać kuriera na poniedziałek?

Edytowane przez godski

Zamawiaj, już wszystkie paczki na wylocie stoją gotowe na poniedziałek bo w niedziele na rybencje uderzam to sobie dzisjaj wieczór zarwałem, w biomku tylko widać delikatnie wypolerowane powierzchnie styku przekładni, xg gicior nic dodać nic ująć, w pg paskudnie knob stukał , o te kółka bym się nie martwił, na przekładni jest ten minimalny luzik ale jakże bardzo wskazany :) pg chyba nieużywany poza domem tak by się zdawało ;)

XG ze 3 godziny łowił pewnie. Ale, co dziwne, pod obciążeniem potrafił stuknąć. Na wormie. PG od @HGasiora. Ja go nie używałem. Faktycznie, knob się ciężko kręcił. Kierunek dla niego to Szwecja :)  Ale dobrze usłyszeć, że to nówka.

Te dwa to pewnie dożywocie ze mną mają. Jeszcze moje potomki będą nimi kręciły.

Biomek pewnie ze 20-30 godzin pokręcił max. Mówiłem, że dużo roboty z nimi nie będzie. Wkrótce następne młynki... . teraz to padaki aby potestować co tak naprawdę potrafisz  ;)

Podaj e-mail na priv. Wyślę skan listu DHL. 

Tarcze hamulcowe i obudowy rotora ruszałeś ?

Edytowane przez godski

Tarczki są dobrze przesaczone bo to nowe młynki , od góry tylko zapodalem drag greasa siemanowskiego , w rotorkach masz pacniete lekko pennem, a rolki wedle uznania sobie ogarniesz jak ustalalismy ;)

Narazie to już nic od nikogo nie biorę do smarowania bo mam sporo swoich spraw ;) a pozatym to nie mam ochoty na testy umiejętności technicznych :) od tego sa specjaliści którzy z tego żyją , mi brak jest czasu chociaż mam nadzieje że i tak wielu forumowiczom pomogłem za śmieszną cenę.

• Like 2

Pomogłeś, pomogłeś. Chwała Ci za to. Ale te następne to tak naprawdę nie padaki. Padak na giełdzie się pozbywam ;)

się nie bój, wystarczy nagwintowac oś koła żeby się wkrecala korbka, chociażby od slammera, grunt ze wkrecana do tego pokrowiec z kilkoma kieszonkami i maszyna jak ta lala z każdej padaki, w Gdańsku są specjalne pracownie które gwintuja osie i doszywaja kieszonki do standardowych pokrowców. Przecież każdy wie co to masło i skąd się bierze !