Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś to przeżyje  ;) trudno sie mówi  :(  :(  :( nie pierwszy nie ostatni  :huh:

Dlatego od dzisiaj stanowczo mówię NIE wszelkim używką , jesli zakup to tylko nowy z sklepu itp  :)  :)  :)

Dlatego coś takiego jak gwarancja rozruchowa na sprzęt to powinien być standard na JB, w końcu to forum koleżenskie.  Niech sprzedający wbiją sobie w końcu do łba ,że kołowrotek który wygląda jak nowy,opisany jako nowy, ma również kręcić jak nowy. Nawet  jak 10 czy 15 lat  leżał w gablocie, o ile nie było nic w nim kombinowane to dalej powinien kręcić jak dziewica i tyle.  A juz taka Stella/Tp to wybitnie leżenia w gablocie się nie boi i nic im nie powinno dolegać.

Edytowane przez maicke82

Dla zainteresowanych.

Mam info od (Wuja)byłego Pierwszego właściciela Kołowrotka.tak do jednego z Twin powerów został zaaplikowany,nieprofesjonalnie smar,bo chodził ponoć bardziej "sucho" niż ten drugi (godskiego).dowiedziałem się o tym od Was,przyznam że w pracy tego młynka nie odczułem tego,a sam w nim nie grzebałem.Gdyby nie to że kołowrotki dostałem na sprzedanie by pozyskać za nie leki dla brata,nie trafiły by one na giełdę,po prostu nie były moje.Jak Karol dostanie młynki po przesmarowaniu i zdecyduje czy mam mu zwrócić kasę.

blackabyss-nikt Karola nie próbował oszukać,nie znasz mnie,więc nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków.

ale od dziś wyjdę z założenia ,że każdy nawet nowy sprzęt który nie jest kupiony w sklepie,należy traktować jako nienowy.tak jak z autem-nowe są tylko w salonie,chociaż tam też zdarza im się przeparkować auto z miejsca na miejsce(więc używane jest w jakimś stopniu) ,,to tak samo jak zakręcić korbą,czy dodać smary,gdy susza fabryczna(w tym przypadku nie odpowiednio)tak więc niezadowolenie Karola jest jak najbardziej uzasadnione.

Nie usprawiedliwiam się.był rozkręcony i "dosmarowany" -bez mojej wiedzy.

• Like 3

blackabyss-nikt Karola nie próbował oszukać,nie znasz mnie,więc nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków.

Nie wiedzialem nawet, ze to TP od Ciebie. Dlatego tez nie oceniam Cie tylko pisze ogolnie jak  to widze.

Przy uzywanym sprzecie/starszym sprzecie kieruje sie zawsze jedna moralna zasada,  jesli cos drugiej stronie nie pasuje to zawsze moze ja oddac.

Kupilem od Ciebie kilka kolowrotkow i zawsze bylem zadowolony (co prawda jeden odeslalem, bo wlasnie nowy nie byl i odbylo sie to na pelnym luzie).

Koledzy życzę wszystkim więcej luzu  ;) temat z Przemkiem obgadany , czekam na powrót maszynek z smarowania i wtedy zdecyduję co dalej.

Od Przemka sam mam kilka maszynek i nigdy nie było problemu i myślę że tym razem również nie bedzie   :D  :D  :D

Wszystko ustalone zostało na priv i nie widzę sensu dalej drążyć temat  ;)

• Like 1

Łukasz, dzięki za podesłanie czarnucha. Tak jak mówiłeś, trzeba kombinować dalej ;)

Co do kręćków od Hasiora przyszedł okrężną drogą do mnie jeden. Złego słowa nie powiem :) Zawsze może się jednak wydarzyć jakies nieporozumienie. Najważniejsze że strony rozmawiaja i sie dogadały :)

też rozbierałem sporo maszyn kupionych od Hasiora i zawsze wszystko było tip top szczególnie fajny był biomaster z bebechami stelli :) mimo wszystko z Karolem mam dobry kontakt poza forum i jeśli mówi mi że młynek ma być nowy a nowy nie jest to nie ukrywam tego i mówię otwarcie nie zależnie od kogo był kupiony, nie nazywam nikogo złodziejem i oszustem bo sprawa jest wyjaśniona a takie drobne pomyłki się zdarzają każdemu jesteśmy tylko ludźmi , ważne że sprawa rozwiązana pomyślnie i uczciwie.

Daniel wyśle Ci ten schemat z nr. części której nie mogłem dostać ani dorobić niestety nie posiadam aż tak bogatego zaplecza w tej kwestii.

i jeszcze fotki wieżo kupionego red arca po smarowaniu "przez kolegę" , kupiony jako uszkodzony,oby wszystkie młynki uszkodzone pracowały tak po ogarnięciu :) red będzie szukał nowego właściciela gdyż jest w świetnym stanie i na pewno nie zawiedzie długie lata, przy okazji Kolega od reda dał do smarowania nową tdrke, która leciutko ząbkuje i nie bardzo jest to jak ogarnąć, regulacja przekładni w żadną stronę nic nie daje, mimo wszystko kręci przyjemnie i te klony to chyba moje ulubione daiwy bez dwóch zdań :) jeśli o nie dbamy, wierzę że posłuży długie lata bezawaryjnie.

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu
  • Like 2

I powiedz jak tam Twoja nowa Stelka 95? To chyba dla siebie? Chorowałeś na coś takiego. Chyba Taurusiki pójdą w odstawkę ;)

dla Piotrka, u mnie taurusy na dożywocie a do lighta daiwy 2500 składaki wynalazki prototypy :D fajna ta stellka nie powiem, ale o 30% za lekka dla mnie ;)

dla Piotrka, u mnie taurusy na dożywocie a do lighta daiwy 2500 składaki wynalazki prototypy :D fajna ta stellka nie powiem, ale o 30% za lekka dla mnie ;)

Jeszcze się zestarzejesz  :ph34r: a wtedy te 30% nabierze znaczenia   :)

Edytowane przez godski