Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

Czytalem w sieci ze na mileny biora bardziej zdecydowanie

mniej pustych pstrykniec

Prawda to ?

tak, nawet jak mi ktoś do smarowania przynosi milene to w domu na echu mam zapisy sandaczy i szczytowki się w wedkach wyginaja, dodam że nie ma to nic wspólnego z zawartością moich zamrażalek :D

milena to sztywny młynek jak cholera ;) nie tłumi brań, ale to takie trochę spekulacje nieoficjalne.

• Like 2

tak, nawet jak mi ktoś do smarowania przynosi milene to w domu na echu mam zapisy sandaczy i szczytowki się w wedkach wyginaja, dodam że nie ma to nic wspólnego z zawartością moich zamrażalek :D

milena to sztywny młynek jak cholera ;) nie tłumi brań, ale to takie trochę spekulacje nieoficjalne.

ta alu stella 95 co kupiles tez będzie dobrze radzić sobie

dzisiaj skromnie jedna fota maszyn z Pieńska bo jakoś się zagadaliśmy z Kolegą @Jurkan a trochę tego przyniósł do smalcowania ;>

w twinku ktoś zrobił grzyba dokręcając hardcorowo śrubę od korbki i łożyska zdjąć się raczej bezinwazyjnie nie dało, na mój gust osiowości brak :) Daiwka dostała gratisowo łożysko bo się ostało niepotrzebne ;>

dzisiaj skromnie jedna fota maszyn z Pieńska bo jakoś się zagadaliśmy z Kolegą @Jurkan a trochę tego przyniósł do smalcowania ;>

w twinku ktoś zrobił grzyba dokręcając hardcorowo śrubę od korbki i łożyska zdjąć się raczej bezinwazyjnie nie dało, na mój gust osiowości brak :) Daiwka dostała gratisowo łożysko bo się ostało niepotrzebne 

Kołowrotki już umnie .Dziękuje za fachową obsługe i serwis.

Pozdrawiam Darek.

Dzisiaj porcja maszyn z mlecznej krainy smaru w sprayu, infi i cerata w opłakanym stanie, stanowczo odradzam używanie tego typu specyfików bo syf po nich niemiłosierny dosłownie wszędzie, rotor w infi był praktycznie odkręcony , po dokładnym spasowaniu i uczciwym przesmarowaniu maszynka odwdzięczyła się gładką i delikatną pracą , naprawdę najtwardsza przekładnia pokazała klasę chyba uratowało ją to że łożysko pinionu górne było dobrze dociśnięte blaszką i nie latał on na boki wraz z rotorem.Na dziś finish.

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu

Na jutrzejszy deser zostają turasy Karola którym każdemu z osobna coś tam delikatnie dolega, pokrowce też zostaną wzbogacone o modną ostatnimi czasy drugą kieszonkę ze sztruksu przez co ich wartość w niektórych rejonach Polski wzrośnie kilkukrotnie ;>

• Like 2

Wielkie dzięki Łukaszu, tchnąłeś nowe życie w moje młyneczki.  :) Dziś rano dotarły, bajkowa robota  :D

Z tych dwóch daiwek to sam jestem dumny, sam wiesz w jakim były stanie, reszta to pikuś ;) ta infinity mnie zaskoczyła, młynek w takim stanie z odkreconym rotorem powinien chodzić jak traktor :D a wyszło sam wiesz jak.

• Like 1

młynek przesmarowany w jednym z większych Warszawskich serwisów :) widać nie żałują sosu, aż się wylewał.Muchowiec do naprawy i tuningu hamulca przed Bornholmem, niby sporo uszczelek ale w hamulcu rdza oraz rozpuszczone podkładki papierowe, na filcu śmiga elegancko :)

Edytowane przez Kombajnista_z_PGRu
  • Like 1