Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 chciałoby się napisać "stary ale jary" niestety nic z tych rzeczy, lata świetności ma już za sobą...kolejny uczciwy opis z allegro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 chciałoby się napisać "stary ale jary" niestety nic z tych rzeczy, lata świetności ma już za sobą...kolejny uczciwy opis z allegro.Super kołowrotki,mam 2000-czkę i wiele przeszła,ale jeszcze kręci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 chciałoby się napisać "stary ale jary" niestety nic z tych rzeczy, lata świetności ma już za sobą...kolejny uczciwy opis z allegro.Co było z nim nie tak? Zajechana przekładnia, czy tylko susz i syf w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 PGR otwarty? Można trupy wysyłać ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 PGR otwarty? Można trupy wysyłać ?Trupów to może nie bo i tak mam mały ogródek ale worek saletry potasowej możesz wysłać ino od obcych nie biere bo później świnie głośno kwiczo. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 miał być wypad na rybki a wyszedł kibel także spełniam marzenie o Twin Powerze xtr home made ze Stradica worm już założyskowany szkoda że przednia część wymaga kombinacji, jeszcze tylko jakaś fajna korba z demontowalnym knobem i będę happy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 miał być wypad na rybki a wyszedł kibel także spełniam marzenie o Twin Powerze xtr home made ze Stradica worm już założyskowany szkoda że przednia część wymaga kombinacji, jeszcze tylko jakaś fajna korba z demontowalnym knobem i będę happy.To jeszcze lakier grafit i będzie git ,a i cenka wzrośnie o 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Co tam dałeś pod to łożysko, takie pomarańczowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To jeszcze lakier grafit i będzie git ,a i cenka wzrośnie o 100% Łożyska z odzysku , na korbe nie miałem 11x7x3 to wlazlo 12x7x4 skoro i tak pod to od worma obudowe rozwiercalem, lakier jest świeży to zostanie ten, bardzo ładnie wygląda i jeszcze fajniej pracuje teraz, tylko oporowka mnie martwi bo jednak się puszcza po zamrazalkowym teście z tym że po bardzo szybkim zakreceniu więc nie sadze aby nad wodą z tym przelozeniem korba kiedyś osiągnęła taka prędkość jak w domowym zaciszu w niedziele będzie testowany cały dzień bo robimy gruby wyjazd na okonie także czas pokaże ile ten białas warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Co tam dałeś pod to łożysko, takie pomarańczowe?trzpien ma 1.5 mm a łożysko 2.5 mm także poszła gumorurka i żeby to równo i do końca wsadzić trzeba było jej więcej dać, później ucialem reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Co było z nim nie tak? Zajechana przekładnia, czy tylko susz i syf w środku?syfu nie było, jakiegoś rażącego zużycia danego elementu również, chyba długo latał na sucho i jakoś tak poprostu równomiernie się zużyl, brak mu kultury pracy ale napewno jeszcze dużo zniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Witam. Zakupiłem Zaubera CF 3000 i przy nawijaniu plecionki na sucho dostrzegłem hałasu rolki. Czytałem na innych forach, że od nowości już dobrze jest przesmarować rolkę. I tu pytanie do Was koledzy czym najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Smarem najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Smarem najlepiej A nie lepiej jakąś oliwką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A nie lepiej jakąś oliwką?A nie lepiej jakąś oliwką?Zdecydowanie "nie lepiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Taką oliwką ztakiego zestawu będzie dobra? http://allegro.pl/abu-garcia-olej-smar-do-kolowrotkow-okazja-i5171232486.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Taką oliwką ztakiego zestawu będzie dobra? http://allegro.pl/abu-garcia-olej-smar-do-kolowrotkow-okazja-i5171232486.html Sam Pan wybierze na własną odpowiedzialność, ja do rolki używam tylko smarów, oliwke to można mieć nad wodą na czarną godzinęw razie awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Kombajnista dobrze radzi,do rolki tylko smar,z resztą kiedyś kupiłem taki zestaw jak w linku i jest tam smar,zupełnie przyzwoity . Edytowane 18 Marca 2015 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 A co sądzicie o tym smarze? SmarMax 9770-K http://ur.almanachprodukcji.pl/produkty/opis/249/319/0/smarmax_9770_k_mc_0954_stop_awariom_silnikow_elektrycznych Chodzi mi czy będie dobry aby go zastosować wewnątrz kołowrotka jak i rolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 A co sądzicie o tym smarze? SmarMax 9770-K http://ur.almanachprodukcji.pl/produkty/opis/249/319/0/smarmax_9770_k_mc_0954_stop_awariom_silnikow_elektrycznych Chodzi mi czy będie dobry aby go zastosować wewnątrz kołowrotka jak i rolki? Świetny smar jeśli szybko chcemy zniszczyć kołowrotek i ubrudzic się na czarno, bo po tygodniu pracy taki kolor ma ten smar, dodatkowo w lato lubi wyciekac na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Świetny smar jeśli szybko chcemy zniszczyć kołowrotek i ubrudzic się na czarno, bo po tygodniu pracy taki kolor ma ten smar, dodatkowo w lato lubi wyciekac na zewnątrz Kombajnista, to jaki sprawdzony smar możesz polecić? Czy Molykote G-1502 FM będzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Ja slyszalem, ze tylko najlepsze smary warto dawac do rolki i nie tylko, zadne gorace sosy, zadne Shimano czy Daiwa bo nie dzialaja zamiennie ( znam jednego co nowke Exista Hyper Custom cyknal Shimaniakiem i od razu zaczal zabkowac), im drozszy tym lepszy, im nazwa dluzsza tym tez lepsza, ten jest super, smaruje nim wszystko ( i nie tylko), nie powoduje podraznien ani korozji i co najwazniejsze francuski wiec wiemy o co chodzi : http://www.amazon.com/DuPont-Krytox-Grease-Pure-Additives/dp/B00MWLDALQ W sumei to polecam albo i nie, sam juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 W tym samym dziale jest temat "smar do kolowrotka" tam wszystkie durex playe są smakami i zapachami opisane, ino przebierać jak swinia w ulegalkach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak82 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam. Zakupiłem ten smar z oliwką http://allegro.pl/olej-smar-do-kolowrotkow-abu-garcia-sweden-i5043629669.html. Chcę przesmarować roczną Arctice inowego Zaubera CF, gdyż słyszałem że nowe lubią być suchę. Mam trzy pytania: 1. Czy tego Zaubera muszę wyczyścić do sucha i doiero potraktować smarem? Czy mogę poprostu dosmarować jak będzie mało orginalnego smaru?2. Czy dodawać trochę oliwki do smaru?3. Czy sam smar nada się do rolki? Z góry dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Nowego Zaubera możesz dosmarować, a na rolke kapnij krople oliwki ( oczywiście w środek rolki ). Ten smar i oliwka Abu jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi