Skocz do zawartości

Prośba o wyczyszczenie i przesmarowanie kołowrotka / multika

Rekomendowane odpowiedzi

miał być wypad na rybki a wyszedł kibel także spełniam marzenie o Twin Powerze xtr home made ze Stradica :) worm już założyskowany szkoda że przednia część wymaga kombinacji, jeszcze tylko jakaś fajna korba z demontowalnym knobem i będę happy.

To jeszcze lakier grafit i będzie git ,a i cenka wzrośnie o 100% :D

To jeszcze lakier grafit i będzie git ,a i cenka wzrośnie o 100% :D

Łożyska z odzysku , na korbe nie miałem 11x7x3 to wlazlo 12x7x4 skoro i tak pod to od worma obudowe rozwiercalem, lakier jest świeży to zostanie ten, bardzo ładnie wygląda i jeszcze fajniej pracuje teraz, tylko oporowka mnie martwi bo jednak się puszcza po zamrazalkowym teście z tym że po bardzo szybkim zakreceniu więc nie sadze aby nad wodą z tym przelozeniem korba kiedyś osiągnęła taka prędkość jak w domowym zaciszu :) w niedziele będzie testowany cały dzień bo robimy gruby wyjazd na okonie :) także czas pokaże ile ten białas warty.

Co było z nim nie tak? Zajechana przekładnia, czy tylko susz i syf w środku?

syfu nie było, jakiegoś rażącego zużycia danego elementu również, chyba długo latał na sucho i jakoś tak poprostu równomiernie się zużyl, brak mu kultury pracy ale napewno jeszcze dużo zniesie.

Sam Pan wybierze na własną odpowiedzialność, ja do rolki używam tylko smarów, oliwke to można mieć nad wodą na czarną godzinęw razie awarii :)

A co sądzicie o tym smarze? SmarMax 9770-K  http://ur.almanachprodukcji.pl/produkty/opis/249/319/0/smarmax_9770_k_mc_0954_stop_awariom_silnikow_elektrycznych Chodzi mi czy będie dobry aby go zastosować wewnątrz kołowrotka jak i rolki?

Świetny smar jeśli szybko chcemy zniszczyć kołowrotek i ubrudzic się na czarno, bo po tygodniu pracy taki kolor ma ten smar, dodatkowo w lato lubi wyciekac na zewnątrz ;)

Ja slyszalem, ze tylko najlepsze smary warto dawac do rolki i nie tylko, zadne gorace sosy, zadne Shimano czy Daiwa bo nie dzialaja zamiennie ( znam jednego co nowke Exista Hyper Custom cyknal Shimaniakiem i od razu zaczal zabkowac), im drozszy tym lepszy, im nazwa dluzsza tym tez lepsza, ten jest super, smaruje nim wszystko ( i nie tylko),  nie powoduje podraznien ani korozji i co najwazniejsze francuski wiec wiemy o co chodzi :)

http://www.amazon.com/DuPont-Krytox-Grease-Pure-Additives/dp/B00MWLDALQ

W sumei to polecam albo i nie, sam juz nie wiem :( 

Witam. Zakupiłem ten smar z oliwką http://allegro.pl/olej-smar-do-kolowrotkow-abu-garcia-sweden-i5043629669.html. Chcę przesmarować roczną Arctice inowego Zaubera CF, gdyż słyszałem że nowe lubią być suchę. Mam trzy pytania:

1. Czy tego Zaubera muszę wyczyścić do sucha i doiero potraktować smarem? Czy mogę poprostu dosmarować jak będzie mało orginalnego smaru?

2. Czy dodawać trochę oliwki do smaru?

3. Czy sam smar nada się do rolki?

Z góry dzięki za odp