Andru77 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Dzięki za rozjaśnienie tematu (i uspokojenie).A tak przeglądając rożne wątki myślałem, że elaboraty możesz pisać, ale o shimano Do TD-X C jako alternatywę mam sephię 06', ale trudno mi stwierdzić, która lepsza.Jeśli to nie problem miałbym jeszcze pytanie dot. XC na priv.Zapytaj na forum. Jest wielu użytkowników ww kołowrotka i nie jednemu może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert77 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Chodzi o możliwość dołożenia łożysk do TD-X C.Czytałem (ale już nie pamiętam gdzie i nie mogę znaleźć), że można dorzucić 2 szt.I stąd pytania:- czy można, gdzie, jakie są ich wymiary i czy ten zbieg ma w ogóle sens w kontekście ewentualnej poprawy walorów użytkowych. Nie wiem czy to dobre miejsce na te pytania, ale skoro zostałem wywołany to pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Jak już mowa o weekendowych porządkach. Ile Wam schodzi przy czyszczeniu kołowrotka? Żadnych reaktywacji trupów. Rozebranie, umycie, nasmarowanie i złożenie młynka.Zależy, ale ja nie lubię dziadostwa i potrafi mi zejść do 5 godzin. Głównie przez to, że nie kąpie całego korpusu kolowrotka tylko czyszczę pomalutku. A kręcioły mają sporo zakamarków ;-)Druga sprawa, że mnie to odstresowuje :-) No i nie mam tyle roboty co PGR :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zależy, ale ja nie lubię dziadostwa i potrafi mi zejść do 5 godzin. Głównie przez to, że nie kąpie całego korpusu kolowrotka tylko czyszczę pomalutku. A kręcioły mają sporo zakamarków ;-)Druga sprawa, że mnie to odstresowuje :-) No i nie mam tyle roboty co PGR :-PZe względu na to że robię to dla siebie smaruje i rozkręcam wszystko. Kabłąk, szpulkę, rotor i korpus. Od godziny do 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam mój emblemZ3500iA potrzebuje przeglądu przed nowym sezonem ,być może smarowania ,pomoże któryś kolega oczywiście za rozsądne pieniądze ,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Myślałem, że jakoś mi długo schodzi ale widzę, że wszystko w normie. Ostatnio takiego cudaka miałem i ze 4 godziny go meczylem. Tylko, że smaru nawalone na co najmniej 4-5 maszynek. Po umyciu na dodatek okazało się, że doszły nowe elementy których nie widziałem podczas rozbiórki i tak trochę się zeszło zanim znalazłem im miejsce. Najdłużej to chyba za stelka schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam mój emblemZ3500iA potrzebuje przeglądu przed nowym sezonem ,być może smarowania ,pomoże któryś kolega oczywiście za rozsądne pieniądze ,pozdrawiam.cofnij się o post ,a zobaczysz całą watahę , napisz do Kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Myślałem, że jakoś mi długo schodzi ale widzę, że wszystko w normie. Ostatnio takiego cudaka miałem i ze 4 godziny go meczylem. Tylko, że smaru nawalone na co najmniej 4-5 maszynek. Po umyciu na dodatek okazało się, że doszły nowe elementy których nie widziałem podczas rozbiórki i tak trochę się zeszło zanim znalazłem im miejsce. Najdłużej to chyba za stelka schodzi.Wszystko w normie.Jak chcesz zrobić to dokładnie to niestety czas leci jak szalony.Krótsze czasy mają zapewne "zawodowi rozbieracze" bo mają wprawę i obcykane wszystkie "knify" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Moje zabawki już u mnie.Szczerze , bajka , Łukasz dzięki , takich ludzi jak ty to świecy by zabrakło żeby znaleźć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 (edytowane) co ładniejsze kąski z chwili wolnego czasu ciekawostka....saltiga stojąca w miejscu prawie ,że .. . . . . . . wypłukana uszczelka mag sealed + moc opiłków w szczelinie pierścienia z magnesem , tulejka oporówki kantowała się i połową powierzchni stykała z magnesem dając niesamowity opór... dla Daiwowców pinion od morethana tak samo masywny i w teście pukania (śrubokrętem erotomani, bez skojarzeń) tak samo twardy jak od starego morusa, akurat oba mam na miejscu. Edytowane 30 Marca 2016 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Panowie, z góry przepraszam za długą nieobecność , chwilowo sytuacja mi się unormowala i za równe 2 tygodnie będę w Polsce na dłuższy okres, więc możecie śmiało pisać privy i dzwonić a wiem że się uzbieralo chętnych przez miesiące fajnie jakbyście tutaj wpisywali się na listę aby później kolejność była zachowana. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ooooo to zrobisz mi przekładke? Wiesz czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ja ustawiam się w kolejce ze swoim turkiem x i wielką prośbą o doprowadzenie go do porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Chętnie Ci podeślę mojego Biomka na smarowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Ok, dopisujcie się Panowie tutaj 1. @Fifek2.@Karol Krause3.@Arti244.@Jurkan5.@Waldi6.@Durzy7.@Darek648.@Pointmam9.@Pawgas Dopisujcie też ilość mlynkow bo chętni są też poza jerkbaitem to ułoże sobie plan działania tydzień przed zjazdem privy rozesle z adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 1. @Fifek2.@Karol Krause3.@Arti244.@Jurkan5.@Waldi6.@Durzy7.@Darek648.@Pointmam9.@Pawgas10. @Godski 2 sztuki. Można multik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Można można, teraz w ogóle już każdy ma jakieś multiki w stajni, straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Podepnę się pod temat bo nie chcę zakładać oddzielnego wątku,moje pytanie brzmi następująco:czym najlepiej czyścić "body" kołowrotka po skończonym wędkowaniu?czy wystarczy go przetrzeć mięciutka szmatką? czy używacie dodatkowo jakiś detergentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Waciki do uszu albo szczoteczka (jak od maszynek do strzyżenia) dobre do czyszczenia rotora i trudno dostępnych miejsc jak np w multikach od wewnątrz strzępy po plecionce, do pucowania jest dobre mydło marsylskie w sprayu ale i woda z płynem do mycia naczyń styknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 (edytowane) A to "mydło marsylskie" to nie jest to samo co nasz "biały jeleń" ? gdzie można dostać takie mydełko w sprayu? Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 ja we francyyji kupuje, takie 2 składnikowe do wstrząśnięcia, w sumie wszystko czyści z trudnych plam i fajnie nabłyszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 ja we francyyji kupuje, takie 2 składnikowe do wstrząśnięcia, w sumie wszystko czyści z trudnych plam i fajnie nabłyszcza. czyli w Polsce go raczej nie dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 nie wiem, gosposia ze mnie słaba a i po sklepach w pl nie śmigam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimmick Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 1. @Fifek2.@Karol Krause3.@Arti244.@Jurkan5.@Waldi6.@Durzy7.@Darek648.@Pointmam9.@Pawgas10. @Godski 2 sztuki. Można multik?11.@Gimmick 1 sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 11.@Gimmick 1 sztuka12@Pavko 3 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi