urasenty Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Twin Power ze śmietnika , co dziwne nowy ;> i pakiecik sucharów Forumowicza spod Warszawy całkiem zdrowo wyszły po smarowanku.Cieszy mnie to bardzo że "całkiem zdrowo wyszły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Cieszy mnie to bardzo że "całkiem zdrowo wyszły" oczywiście byłeś anty ale zobaczysz że red arc najlepiej kręci na sucho ze wszystkich śmieszne że w tym quantumie było smaru wystarczająco na 3 maszyny, ale to już kolejny quantum w którym jest to samo , zdecydowanie nie oszczędzają w fabryce i wszystko plywa w smarze złe to ale lepsze niż susza teraz śmiga jak powinien bo wcześniej za tępy był pod okoniowke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) I jeszcze taki ulepek do użytku własnego chociaż miał iść w świat, młynek jest nowy i kręci bajecznie gdyż nawijał linkę do 3/4 szpuli wcześniejszy serwisant nie dał rady i sprzęt leżał u Kolegi kilka lat po czym trafił do mnie, pierwsza myśl oś jest za długa ? i chyba tak by to wychodziło niestety nie miałem z czym porównać części a Kolega jako iż w stajni ma maszynki o stokroć lepsze odsprzedał mi tanio ten młynek i zaczęły się kombinacje skończyło się na rozwierceniu tulejki pod szpulą od cormorana chronosa tak aby opadła niżej na osi opuszczając przy tym szpulki oraz zeszlifowaniu 2 mm gwintu na górze osi, seryjne szpule mi nie pasowały dlatego wsadziłem takie paskudne od spro już do kolejnego młynka z tym że te nie chciały się wpasować w rotor i po zmierzeniu są prawie 2mm szersze i na rancie i na dole niż te od daiwy oraz spro tej samej wielkości które miałem wcześniej, dlatego po chamsku przypiłowałem jeden róg ramienia rotora tam gdzie dół szpulki wadził o niego, w młynek wepchnąłem dwa łożyska dodatkowo , pod szpulkę i w knoba ale docelowo szukam jeszcze jakiejś podwójnej korbencji koloru czarnego, nudziło mi się jeszcze dzisiaj to pobawiłem się z mniejszymi podkładkami w szpulkach i delikatniejszą sprężyną nakrętki przez co hamulec stracił na mocy ale za to w środkowym zakresie regulacja jest bardzo precyzyjna, fajna zabawka za niedużą kasę cieszę się jak dzieciak. Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Kombajnista_z_PGRu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rewleka to Twoje Dzielo !Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rewleka to Twoje Dzielo !Gratulujędzięki , ciesze się że kręci ładnie nawet trzymana w pokrowcu bez dwóch kieszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 dzięki , ciesze się że kręci ładnie nawet trzymana w pokrowcu bez dwóch kieszonek to długo nie pochodziprzepierzenie MUssi byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Możesz zamieścić kilka fotek posmarowanego już młynka ale nie skręconego? Chciałbym zobaczyć jak wygląda prawidłowa ilość smaru na zębatkach i pozostałych elementach. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Możesz zamieścić kilka fotek posmarowanego już młynka ale nie skręconego? Chciałbym zobaczyć jak wygląda prawidłowa ilość smaru na zębatkach i pozostałych elementach. Będę wdzięczny.ale ja nie wiem jaka to prawidłowa ilość smaru , daje go tyle ile uważam za słuszne a czy jest prawidłowa nie mam pojęcia , chociaż kiedyś sobie w turka na rybach pół strzykawki wcisnalem i też chodził dobrze, ogólnie daje tyle żeby zakrylo wszystkie ząbki i coś tam co się rusza przy kablaku , przy posuwie , pstryczki nie pstryczki i te sprawy, nie żałuję w okładziny hamulca , żałuję za to pod szpulka, jak chcesz mogę wkleić Ci fotke ośki nasmarowanej kroplą oliwki bezbarwnej, urządza Cię to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rewleka to Twoje Dzielo !GratulujęMiałem wczoraj okazję pokręcić tym "składakiem" . Byłem w szoku jak to zobaczyłem a pracuje rewelacyjnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Miałem wczoraj okazję pokręcić tym "składakiem" . Byłem w szoku jak to zobaczyłem a pracuje rewelacyjnie. to w zasadzie widziałeś też jak Ci młynki rozbieralem i skladalem i ile smaru poszło powiedz czy było odpowiednio czy o 0,12 g za dużo czy o 0.37 g za mało ? Nie pamiętam też czy dałem 2 czy 3 krople oliwki na oś i nie wiem jak to policzyć, wiem ile waży oś ale nie wiem ile kropla oliwki Edytowane 6 Stycznia 2015 przez Kombajnista_z_PGRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rewelacyjny ten cudak, jak jeszcze dobrze pracuje to baja. Nazwij ten młynek jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rewelacyjny ten cudak, jak jeszcze dobrze pracuje to baja. Nazwij ten młynek jakoś Daiwa Bizon 2500 hyper PGR custom designed by Kombajnista z bizona. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Można by dodać że tylko i wyłącznie na wewnętrzny rynek Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rewleka to Twoje Dzielo !GratulujęTo jest dopiero tuning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Można by dodać że tylko i wyłącznie na wewnętrzny rynek Polski Polish Domestic Market PDM uszyje jeszcze z flaneli pokrowiec z dwiema kieszonkami i będę udawał na rybach że wkrecam korbe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Polish Domestic Market PDM uszyje jeszcze z flaneli pokrowiec z dwiema kieszonkami i będę udawał na rybach że wkrecam korbe hahahahahaha ku....wa pekne zaraz :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 hahahahahaha ku....wa pekne zaraz :D :D :DNie rozumiem Grzesiu co Cię śmieszy, przecież na ryby chodzi się po to żeby wkrecac i wykrecac korbke z mlynka i chować go za kazdym razem w pokrowiec neoprenowy z dwiema kieszonkami i tak az gwint się wytrze w osi, zawsze można nową przekładnie kupić........ a już rozumiem śmieszy Cię że z flaneli, niestety nie stać mnie na neopren ale może znajdę poPGRowski pikowany granatowy waciak i z niego coś wykombinuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Nie rozumiem Grzesiu co Cię śmieszy, przecież na ryby chodzi się po to żeby wkrecac i wykrecac korbke z mlynka i chować go za kazdym razem w pokrowiec neoprenowy z dwiema kieszonkami i tak az gwint się wytrze w osi, zawsze można nową przekładnie kupić... ..... a już rozumiem śmieszy Cię że z flaneli, niestety nie stać mnie na neopren ale może znajdę poPGRowski pikowany granatowy waciak i z niego coś wykombinuje.hehe dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Młynek zacnie wygląda i chodzi zacnie jak przystało na PDM ze stajni Kombajnisty z PGRu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Michał Ty to u mnie częstym gościem jesteś tak sobie myślę a tu z rana exceler przyjechał w częściach i taurusik z fotką po smarowaniu dla Kolegi Jakuba jeśli tak bardzo tego widoku potrzebuje oraz jeśli tak bardzo chce się odgryźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Fajny ten Taurusik - choruję na takiego. Szkoda że USD taki drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Fajny ten Taurusik - choruję na takiego. Szkoda że USD taki drogi.ten przyszedł bo miał problem z kablakiem, Kolega go komuś pożyczył i ktoś musiał usiąść na kablak bo był tak naprezony ze nie zbijal i powiem szczerze że miałem problem z wygieciem go do stanu uzywalnosci, jest cholernie sprezysty praktycznie niezniszczalny i zastanawia mnie w jaki sposób zostal wygiety az tak mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Fajny ten Taurusik - choruję na takiego. Szkoda że USD taki drogi.Tu w euro i cena chyba lepiej niż niezła: http://www.fishingevolution.com/mostra_prodotto.php?prodotto=1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Tu w euro i cena chyba lepiej niż niezła: http://www.fishingevolution.com/mostra_prodotto.php?prodotto=1978Może i ja sobie kupię. Pod sumka pewnie wystarczy sparowany z Beastmasterem Silurus AX. Tylko jak go kupic? Cena inna a ja ani w ząb włoskiego...A , juz widzę zagwozdkę. Tylko rozmiar 1000 w tej cenie. 3000-4000 pod sumka 180,00 - 190,00 EUR. A to juz 8 stówek + transport. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Tu w euro i cena chyba lepiej niż niezła: http://www.fishingevolution.com/mostra_prodotto.php?prodotto=1978beznadziejna cena Kolego model ze szpulka 1000 tylko do podlodowki się nadaje niestety niedawno z Usa za 550 zł można było nowe 3000/4000 ściągać , teraz w ogóle rzadko się pojawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi