sylweczek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ostatnio znajomy znalazł takie oto ogłoszenie http://allegro.pl/smarowanie-przeglad-kolowrotkow-shimano-daiwa-i3920177554.html i zapytał się mnie, czy można powierzyć swoje kręciołki temu panu do serwisu. Ja, niestety z racji tego, że mam blisko joziego, to innych "speców" nie znam ale obiecałem, że się popytam. Stąd moja prośba do Was o opinie-jeśli ktoś oczywiście korzystał z usług.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 a nie lepiej korzystać z opcji sprawdzonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Pewnie i tak, ale dobrze mieć alternatywę, poza tym możliwość osobistego załatwienia sprawy zawsze działa na "+" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Ostatnio znajomy znalazł takie oto ogłoszenie http://allegro.pl/smarowanie-przeglad-kolowrotkow-shimano-daiwa-i3920177554.html i zapytał się mnie, czy można powierzyć swoje kręciołki temu panu do serwisu.Pewnie jakiś znudzony z ZK :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Pewnie jakiś znudzony z ZK :-).Marcin Ty to masz pomysła :lol: . Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam. Po samodzielnym przesmarowaniu stradica 3000sfc miałem problem z jego pracą. Ponieważ mam niedaleko do Słubic zawiozłem kołowrotek do pana Józefa. Po 2 dniach kołowrotek był do odebrania. Łowiłem nim przy -3 , i nie powiem żeby cieżko chodził. Przysłowiowe masełko tak jak stradic powinien kręcić. Dlatego polecam z własnego doświadczenia serwis Józefa Leśniaka .Myślę że ten pan zna się na tym co robi ,a napewno zna sie na kołowrotkach. Przykładem jest mój stradic który kręci teraz mjodzio.No, "a prezes to jak pieniądze pożyczy to zaraz odda .":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Witam, ostatnio na rybach wpadł mi do zmąconej mułem wody kołowrotek Team dragon fd 920i, niestety nie chodzi płynnie. Czy jest na forum osoba, która podjęła by się rozebrania i wyczyszczenia tego kołowrotka, oczywiście zapłacę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Hej, zapytaj Pana Józefa Leśniaka tu na forum, powinien pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Jak jesteś z Warszawy lub okolic to Ci go od ręki na miejscu ogarnę w cenie smaru 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Pacjent zapuszczony ale mechanicznie zerowe ślady zużycia chyba najbardziej udany z rodzinki team dragona łożyska tam gdzie są potrzebne , tulejki tam gdzie są potrzebne , żadnych smiesznych spowalniaczy , blaszek sraszek i stosu podkładek w mojej skromnej opini zjada zaubero redy i nowe tedeki na śniadanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Nie bardzo zrozumiałem, o które nowe "tedeki" Ci chodzi? Faktem jest, że są to super kołowrotki za takie pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 O granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Czyli te nowsze TD już mają inne bebechy niż te starsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Nie wiem czy inne, wiem jak wygląda nowy tedek po 2-3 sezonach a wiem jak wygląda kolejny już tedek z pierwszej serii którego rozbieralem po latach używania, może to przypadek a może nie, ale kolejny ze srebrnej serii w którym nawet najcienszej podkladeczki nie da się wcisnąć bo poprostu nie ma luzu, tak jakby praca nie robiła wrażenia na mechanizmie, nie ujmuje jakości nowym td, ale gdybym miał wybierać zaplacilbym więcej za uzywanego ze starej serii ale to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Robiłem ostatnio dwa takie 920... Jeden sześcioletni, a drugi nówencja (takie maziu-maziu na dzień dobry, przed łowieniem).Teoretycznie w środku wszystko identyczne ale... W nowiutkim kupa aluminiowych opiłków (głównie z wajchy od odłaczania oporówki bo wciskana na siłę i trochę "sie obrobila"), śrubka "od dupki" tez wkręcona "na chama" bo chińczyk nie miał czasu ustawić prosto "w gniazdku" blaszki, no i dodatkowa-zapasowa sprężynka "od oporówki", lekutko "podmielona" i przylepiona do smaru koło wałka slimakowego... Wpadła "monterowi" zapewne na nocnej zmianie, ciemno było, i tak została...Pewnie jakby się odlepiła w czasie łowienia, to wjechałaby między któreś zęby... W starym, plastiko-uszczelka pod blaszana dupką z czarnego gumo-plastiku rowno spasowana w nowym - twardy plastik, koloru "melanż z topionych butelek PET" czyli szaro-buro-zaciekowy i leży między korpusem a dupka tak jak se chce...Tak z obserwacji pewnych prawidłowości, to mi wynika, że sporo modeli kołowrotków (głównie tych znad Jangcy), na początku, jak wchodzą na rynek wszystko cacy-bajka, a jak już się "przyjmą", ludzie chętnie kupują to się potem "napieprza na trzy zmiany", kombinuje jak by tu jeszcze co urwać z kosztów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Robiłem ostatnio dwa takie 920... Jeden sześcioletni, a drugi nówencja (takie maziu-maziu na dzień dobry, przed łowieniem).Teoretycznie w środku wszystko identyczne ale... W nowiutkim kupa aluminiowych opiłków (głównie z wajchy od odłaczania oporówki bo wciskana na siłę i trochę "sie obrobila"), śrubka "od dupki" tez wkręcona "na chama" bo chińczyk nie miał czasu ustawić prosto "w gniazdku" blaszki, no i dodatkowa-zapasowa sprężynka "od oporówki", lekutko "podmielona" i przylepiona do smaru koło wałka slimakowego... Wpadła "monterowi" zapewne na nocnej zmianie, ciemno było, i tak została...Pewnie jakby się odlepiła w czasie łowienia, to wjechałaby między któreś zęby... W starym, plastiko-uszczelka pod blaszana dupką z czarnego gumo-plastiku rowno spasowana w nowym - twardy plastik, koloru "melanż z topionych butelek PET" czyli szaro-buro-zaciekowy i leży między korpusem a dupka tak jak se chce...Tak z obserwacji pewnych prawidłowości, to mi wynika, że sporo modeli kołowrotków (głównie tych znad Jangcy), na początku, jak wchodzą na rynek wszystko cacy-bajka, a jak już się "przyjmą", ludzie chętnie kupują to się potem "napieprza na trzy zmiany", kombinuje jak by tu jeszcze co urwać z kosztów... Panie Tomek, życie.Robić klienta w bambuko, co tam i tak kupi, po roku wypierniczy i kupi następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Robiłem ostatnio dwa takie 920... Jeden sześcioletni, a drugi nówencja (takie maziu-maziu na dzień dobry, przed łowieniem).Teoretycznie w środku wszystko identyczne ale... W nowiutkim kupa aluminiowych opiłków (głównie z wajchy od odłaczania oporówki bo wciskana na siłę i trochę "sie obrobila"), śrubka "od dupki" tez wkręcona "na chama" bo chińczyk nie miał czasu ustawić prosto "w gniazdku" blaszki, no i dodatkowa-zapasowa sprężynka "od oporówki", lekutko "podmielona" i przylepiona do smaru koło wałka slimakowego... Wpadła "monterowi" zapewne na nocnej zmianie, ciemno było, i tak została...Pewnie jakby się odlepiła w czasie łowienia, to wjechałaby między któreś zęby... W starym, plastiko-uszczelka pod blaszana dupką z czarnego gumo-plastiku rowno spasowana w nowym - twardy plastik, koloru "melanż z topionych butelek PET" czyli szaro-buro-zaciekowy i leży między korpusem a dupka tak jak se chce...Tak z obserwacji pewnych prawidłowości, to mi wynika, że sporo modeli kołowrotków (głównie tych znad Jangcy), na początku, jak wchodzą na rynek wszystko cacy-bajka, a jak już się "przyjmą", ludzie chętnie kupują to się potem "napieprza na trzy zmiany", kombinuje jak by tu jeszcze co urwać z kosztów... może to była limitowana wersja z dodatkową sprężyna utrzymujaca smar pod wormem a Pan ją usunął....pięknie taka antyreklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 powodzenia we wkładaniu wałeczków do oporówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 powodzenia we wkładaniu wałeczków do oporówki Nie ma tragedii, zresztą prawie w każdym Ryobi/Spro jest taka sama ^^. Czyli jednak pierwsza seria jest bardziej udana, skoro już parę osób to potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 powodzenia we wkładaniu wałeczków do oporówki a to taka filozofia ? W nie ztyranej oporowce ? Mi to 20 sekund zajmuje i śmiga miodowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Witam, oddałem kołowrotek w ręcę kolegi Łukasza - Qowax001. Serwis z wysyłką w obie strony zajął niespełna tydzień. Kołowrotek świetnie zrobiony. Polecam - dobra robota w odpowiedniej cenie. Pozdrawiam O.Nowicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Kolejne maszynki Kolegi od team dragona te już ewidentnie miały co robić, tak jak stradicowi nic nie dolega szczególnego, tak tedeczka jest zdrowo zajechana i niestety przez lewitujące łożysko z prawej strony korby nie zbyt dużo da się poprawić w pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 i kolejne nawijaki Forumowiczów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 smerfowo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Fajnie, tylko powiedz mi proszę po co tyle ( i w ogóle ) smaru na zewnętrznej stronie koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi