Skocz do zawartości

silver pike

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

zobaczcie jaka sliczna ryba

z opisu wyniak, ze ryba (zlowiona w usa) byla srebrna w jasne punkty, niestety na zdjeciu nie widac calego jej piekna

dowiedzialem sie, ze w ontario, niedaleko kampingu nalezacego gerega bolinskiego, jest male jezioro, ktore obfituje nie tylko w szczupaki ale takze w srebrne szczupaki

greg napisal, ze tamtejsze ryby nie maja jasnych punktow, ale za to maja wwspaniale, srebrzyste ubarwienie, przechodzace z antracytu az do jasnego, metalicznego srebra

na dokladke krotkie info od jacka penny, w hall of fame of frashwaterfishing (wisconsin) utworzono nowa kategorie dla silver pike

rekord ma na razie niejaka marry penny, 20,5 lb :mellow:

post-24-1348913170,5314_thumb.jpg

Sebastian może jakaś mutacja nie wiem. Ale chyba najważniejsze, że duży i amerykański. A wiesz jakie oni wypuszczają duże, luksusowe samochody ze swoich fabryk. Albo jakie produkują niezawodne rewolwery Magnum kal 45. i.t.d. Tylko co z tego?

A może lepiej zainteresować się krajowymi rekordami ryb drapieżnych lub w krajach sąsiednich. Jestem pewny, że rozmiarami na pewno by nie ustępowały tamtym.

To zapatrzenie w amerykę jest trochę męczące. Przynajmniej dla mnie. Jedyne co lubię czytać to teksty Jerego bo to jest równy i swój chłop. I tak fajnie pisze z tej ameryki.

pozdrawiam

Moim zdaniem Sebek, to nie jest mutacja szczupaka z muskie. Z tego co się orientuję wszystkie zostały już opisane dość dokładnie robiąc analizy DNA. Powstał dlatego taki mądry graf przejść co z czym i co powstaje. Oczywiście mogę się mylić bo publikacja była opublikowana kilka lat temu w US.

Jednak w tym szczupaku nie ma żadnych cech muskie. Kolor ... sam wiesz jak jest z kolorem. Mogłeś się przekonać o tym wielokrotnie np. pamiętasz na Wierzchowie złotego, na szkierach całkowicie niektóre blade, a inne zielone itd.

Pozdrawiam

Remek