Patrinho Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jest to trochę głupie pytanie?? Mam problem przy wyborze koloru jaki wybrać na czystą wodę Skinnera 15F RGS czy RR oczywiście na szczupaka który kolor jest skuteczniejszy?? Proszę o pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 zapytaj szczupaka a tak na powaznie, to obydwa kolory sa tak samo skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrinho Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ja chciał bym kupić tylko jednego Skinnera na próbę wiec jeden kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janz Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Wylosuj najskuteczniejszy masz 50% szansy na trafienie, a potem uwierzyć w swoją szczęśliwą rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ja lubię RR ale RGS był skuteczniejszy. Tylko mnie proszę nie słuchaj A tak przy okazji ... lubię te większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ja tez lubie RR to chybatakiklasyczny kolor .Ale mnie niesluchaj robie dozo bledow i mogie sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Gdybym mial wybierac tylko jeden to RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrinho Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 właśnie dziś kupiłem skinnera 15 RR super kolor wobler tez thx wszystkim za odpowiedzi. Teraz tylko na rybki przetestować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 15 cm to na polskie warunki niemaly wobler . Wejdz na strone Salmo i na Skinnery ...tam jest troche podane trickow jak go prowadzic ...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 15 cm to na polskie warunki niemaly wobler . Wejdz na strone Salmo i na Skinnery ...tam jest troche podane trickow jak go prowadzic ...powodzenia Niemały . Ja bym powiedział wielki . Może, tej jesieni, odważę się go użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerry hzs Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Jak juz jest szansa na szczupaka powyzej 60 cm to mozna sprobowac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrinho Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 15 cm to na polskie warunki niemaly wobler . Wejdz na strone Salmo i na Skinnery ...tam jest troche podane trickow jak go prowadzic ...powodzenia Spoko ja mam film king of the jerkbait i tam jest pokazane jak prowadzić skinnera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Wersje szwedzką czy polską (mam obie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrinho Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Był dodatek do gazety wmh łowią w Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrinho Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 A tak pozatym to widziałem na salmo rekordach niezłych kilkanaście szczupaków jeden nawet zlowino na salmo skinnera 20 lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Ja się pytam z jakim lektorem Bo w Szwecji kupiłem z ichniejszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patrinho Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Aha to polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Podobno glupich pytan nie ma a sa tylko glupie odpowiedzi... <_< Z powodu trudnych do oszacowania warunkow, jakie moga panowac na lowisku odpowiedz bedzie trudna. Widze, ze zakup juz zostal dokonany...ale tak probujac przewidziec mozliwe scenariusze ciagu dalszego...moze sie okazac, ze nawet po kilkukrotnej zmianie kolorow woblera wyniki nie beda powalajace.Zwlaszzca, jesli chodzi o lowisko polskie czyli przetrzebione, przelowione...polaczenie: czysta woda i wobler (lowienie na plytkiej wodzie) nie bywalo dla mnie szczesliwe.Duzo lepsze efekty mialem na gumy.Doswiadczenia te zebralem na jeziorach sielawowych o bardzo przejrzystej wodzie... Jesli chodzi o kolor woblera to zauwazylem, ze ryby lubia czesto polaczenia stanowiace kontrast, np. zółty z czarnymi paskami w poprzek. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 właśnie dziś kupiłem skinnera 15 RR super kolor wobler tez thx wszystkim za odpowiedzi. Teraz tylko na rybki przetestować!! Jak uda ci się połowić na tego woblera to daj nam znać.Poza tym, równie dobrze mogłeś zacząć od mniejszych wersji Skinnera. 15to centymetrowy Skinner nie jest wcale duży, ale jego praca jest agresywna, przez co podczas prowadzenia może się wydawać jeszcze większy.Kolor przynęty to rzecz gustu, ale bardziej wędkarskiego niż rybiego.Bardzo dobrą uwagę napisał Gumo, że w kolorze bardziej liczy się kontrast, a nie sam kolor.Ponadto są okresy, kiedy ryby zdecydowanie lepiej reagują np. na kolory bardzo jaskrawe i fluo, niż na kolory naturalne, które zazwyczaj są stonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Patrinho
Jest to trochę głupie pytanie?? Mam problem przy wyborze koloru jaki wybrać na czystą wodę Skinnera 15F RGS czy RR oczywiście na szczupaka który kolor jest skuteczniejszy?? Proszę o pomoc!!
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi