Tomek1959 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Koledzy,Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym niskoprofilowcem. Zamierzam go sobie kupić z Cabelasa, ale nie wiem czy to dobry wybór? Dopiero zaczynam casting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 witaj chcesz go kupić z jakiś konkretnych powodów? co chcesz łowić i gdzie? na jakie przynety i jakim dysponujesz kijem? W castingu wszystkie cześci zestawu ( młynek+kij+linka+wabik) należy traktować kompleksowo. Podaj wiecej szczegułow a napewno otrzymasz pomoc na tym forum.. pozd JW p.s witaj na forum jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Cześć Tomku,Witam na forum. Za Jurkiem ... więcej szczegółów. Chcesz łowić szczupaki, pstrągi ... czy dorsze Trochę żartuję ale szczegóły ułatwią nam w pomocy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1959 Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ok, już podaję. Widzę, że jest to bardziej skomplikowane niż w zwykłym spiningu. Mam kij TeamDragon 2,3m 35g ex-fast. Chcę spróbować połowić sadacza z opadu na gumę do 20-25 g. główka. Woda - głównie zaporówki, wrocławski Bajkał, Barki,itp. ogólnie woda stojąca. Rozpatruję trzy kołowrotki: Daiwa Exceler, Cabelas Prodigy i Abu Revo SX lub STX. Nie mam żadnego doświadczenia w castingu, całe lata spiningowałem tradycyjnie. Mam pewne obawy z regulacjami hamulca odśrodkowego w środku, wolałbym taki z regulacją na zewnątrz. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ok, już podaję. Widzę, że jest to bardziej skomplikowane niż w zwykłym spiningu. Mam kij TeamDragon 2,3m 35g ex-fast. Chcę spróbować połowić sadacza z opadu na gumę do 20-25 g. główka. Woda - głównie zaporówki, wrocławski Bajkał, Barki,itp. ogólnie woda stojąca. Rozpatruję trzy kołowrotki: Daiwa Exceler, Cabelas Prodigy i Abu Revo SX lub STX. Nie mam żadnego doświadczenia w castingu, całe lata spiningowałem tradycyjnie. Mam pewne obawy z regulacjami hamulca odśrodkowego w środku, wolałbym taki z regulacją na zewnątrz. Pozdrawiam Tomek hej a czy ten kij team dragon ex-fast to kij castingowy z pazurem i przelotkami na górze? czy chcesz zaakceptować pod multiplikator zwykły spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Jurku,To pewnie nowa seria Dragona (na 2008) - chyba taki do 35g przeleciał przez moje ręce. Moim zdaniem Curado 201DHSV byłby do tej wędki na prawdę świetnym multikiem. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 nie lubię się drapać po nie swoich jajach jak mawia jedna z postaci wesela [mam na myśli ostatnia filmowa produkcje a nie wyspianskiego czy wajde] ale: pierwsze kroki w castingu + główki 20-25gram + możliwość regulacji zewnętrznej... = wydaje mi się że wystarczy Daiwa Procaster 100HL wględnie Rojo. Można kupić za psie pieniądze, ma względnie wygodny zewnętrzny magnetyk, a do przynęt o podanej gramaturze będzie jak znalazł. A jak sie nie spodoba.... łatwo przyszło, łatwo podszło wiem że to już nudne i niemodne tak w kółko o tym procasterze, ale co zrobić jak to takie dobre tanie mięso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 zakładając, że ten dragon to kij typowo castingowy to z wymienionych przez Tomka multiplikatorów wybrałbym któregoś z pierwszych dwóch. Exeler czy jego japońska wersja Daiwa Aggrest to typowy udany i tanii model, napewno dobry wybór do cieżkich kogutów, wahadłówek i jerków. Cabelas prodigy to o ile dobrze pamiętam to samo co starszy model Team Daiwy Advantage HSTA z tą różnicą,ze Prodigy ma chyba łożyskowane trzymadełka w korbce. Curado 201 DHSV tez jest doskonałą propozycją i akurat hamulec odśrodkowy w mojej opinii łatwiej opanować początkujacemu niz magforce V/Z w jaki wyposażony jest Exeler czy Prodigy... Ja mam kiepskie doświadczenia z ABU Revo, wiec nie mogę polecić z czystym sumienia, choć wielu chłopaków z forum było zadowolonych z tego multika tu mozesz poczytać jak zabrać się za casting skutecznie. Napewno lektura tych artykułów pomoże w castingowym debiucie.. są tam co prawda artykuły o jerkowaniu, ale jerkowanie i ciężki casting ma wiele wspólnego http://www.jerkbait.pl/?p=157 http://jerkbait.pl/?p=97 http://jerkbait.pl/?p=132 http://jerkbait.pl/?p=130 http://www.jerkbait.pl/?p=136 powodzenia i podziel się swoimi wrażeniami pozd JW p.s tak Friko ma rację Procaster Rojo czy wersja 100HL wydaje się być nieśmiertelna i za te pieniądze nic lepszego chyba nadal niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1959 Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Jerzy,To kij z pazurem, castingowy. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1959 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Na stronie www.Basspro.com jest Daiwa Procaster Tournament PT100. Czy to ten Procaster? Zauwazyłem, że Rojo ma Fliping switch. Czy to się sprawdza? Nadaje sie do cięzkiej gumy 22g + kopyto? Może lepszy byłby Twitchin bar, jak w Megaforce. Jak mi się spodoba zabawa w casting to chciałbym go dalej używać. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Procastera 100HL moze byc juz teraz ciezej dostac, bo zastapili w tej cenie tanszymi produktami na grafitowej ramie troche drozej kosztuje nastepca procastera - Rojo, ktory w sumie wart jest chyba tej podwyzki, bo ma lzejsza szpulke dzieki czemu zakres przynet ktore obsluguje jest chyba jeszcze wiekszy niz stary Procaster 100HL. Rojo to mozna powiedziec nastepca Procastera 100HL, troche drozszy ale i troche lepszy. ps. jak wpiszesz w wyszukiwarke na ebay.pl albo ebay.com hasła Daiwa Procaster 100HL albo Daiwa Rojo wyskocza Ci strony gdzie mozna kupic oba mlynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi