pitt Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) zauwazylem, ze wielu poczatkujacych uzytkownikow, zadaje czesto te same pytania dotyczace sprzetu: jaka wedka? jaki kolowrotek? jaka linka? itd, itp ... natomiast inna bardzo wazna czesc skladowa zestawu - czyli przyneta - jest prawie zawsze pomijana ...pracuje nad lista kilku dobrze pasujacych do siebie combo (wedka, kolowrotek i linka) w zaleznosci od ciezaru i rodzaju uzywanych przynet ... oczywiscie, ze rozwiazania typu custom nie beda brane pod uwage, tak samo jak pod uwage nie beda brane propozycje weglowego chrustu i lozyskowanego chlamu, poniewaz zgodnie z filozofia portalu, promujemy wedkarstwo przy uzyciu dobrego sprzetu!chodzi w zasadzie tylko o dorazna pomoc w poczatkowym wyborze sprzetu castingowego, dlatego tez sprzet proponowany przezemnie jest (i bedzie) sprawdzony pod wzgledami uzytkowymi nad wodazaczne od zestawow jerkowych w sensie europejskim, czyli do polowu drapieznikow na bezsterowce w przedziale 30-60 gram jak widzicie taki pomysl? ************************************************************ ***** nasz wspolny, jerkbaitowy katalog uwazam za otwarty prosze o zglaszanie powaznych propozycji sprzetu, ktory znacie i (co wazne) ktorym lowiliscie, na priv. lub na mail pitt@jerkbait.pl, prosze nie podawac wedek, kolowrotkow i linek nie sprawdzonych organoleptycznie lub 'wyczytanych' w necie ...pamietajcie tez prosze, ze promujemy dobry sprzet wedkarski i propozycje chrustu beda traktowane po macoszemu juz teraz cieszymy sie na wspolprace, konstruktywna krytyke i wasza pomoc krotkie wyjasnienie do tabeli, otorz w kazdej kategorii bedzie podanych kilka wedek i kolowrotkow, to znaczy, ze kazda wymieniona wedka bedzie dobrze wspolpracowala z podanymi kolowrotkami i przynetamiKatalogJ.PL.pdfKatalog zestawow.xls Edytowane 14 Października 2012 przez remek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Panu niech będą dzięki! @Pitt, Odważny jesteś i bardzo doświadczony (wędkarsko), więc POWODZENIA i GRATULUJĘ. Bardzo tego brakowało na forum. Może Twoje zestawienie mogłoby być w formie tabelki? Kij, multi, linka, przynęta, komentarz.Myślę, że w ten sposób inni, nie mniej doświadczeni Koledzy dodaliby swoje propozycje. Proszę, poproś innych aby nie komentowali czyichś wyborów (no chyba, że są od czapy). Musiałbyś także zostać moderatorem wątku. Jeszcze raz gratki za pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Pomysł fajny, choć chyba ograniczanie bazy danych nie jest potrzebne. Wiem, że dla początkujących będzie to wygodne, ale taki katalog sprzętu wraz z opiniami byłby ciekawą bazą danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Pitt,Pomysł godny uwagi! Na pewno pomoże to początkującym jak i niezdecydowanym PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 moze w formie tabeli/katalogu przyczepionego na samej górze forum baitcasting? Coś a`la katalog multiplikatorów. ewentualnie każdy łowiacy na casting serio zaproponuje nie wiecej jak trzy optymalne zestawy, które sprawdził w praktyce !! i wpisze je w tym watku. Trzy maksymalnie, aby nie zrobił się bałagan i dyskusja a co lepsze gorsze itd.. friko kiedyś otworzył watek gdzie prosił o propozycje wymiarów ryb do prezentacji na forum. Zdało to egzamin. mozna bybyło skopiować ten pomysł tutaj what do you think about this??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 what do you think about this??? 8) I think YES, babe! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 w tym tygodniu wezme sie za robote i zrobie pierwowzor tabeli z kilkoma wpisami na poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Wszystko to bardzo ładne. Tylko czemu i komu to ma służyć? Załóżmy, że taka tabela powstanie. I co dalej? Za czas jakiś nowy jan kowalski zacznie zadawać na forum pytanie o podstawowy zestaw. Ktoś odeśle jasia kowalskiego do tabeli to zaraz za tym inni koledzy jak zwykle od początku zaczną jasiowi tłumaczyć co i jak ma sobie kupić w/g utartych wzorców i preferencji. I tak w kółko do następnego zapytania.Chociasz sam pomysł mi się podoba i jakieś combo podeślę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Tylko czemu i komu to ma służyć? Załóżmy, że taka tabela powstanie. I co dalej? Za czas jakiś nowy jan kowalski zacznie zadawać na forum pytanie o podstawowy zestaw. ...Chociasz sam pomysł mi się podoba i jakieś combo podeślę. zobaczymy co z tego wyjdzie wstepny katalog zamiescilem w pierwszym poscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 @Pitt, Jestem oszołomiony! W tej chwili brak mi słów aby wyrazić swój podziw! You are awsome! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 16 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 dziekuje za kolejne zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 to jeszcze zalezy od tego, o ktorym modelu gentle jerk rozmawiamy, jezeli o tym nowym, to masz troche racji, jezeli o modelu sprzed 3-4 lat, to sie mylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 wprawdzie nie rozumiem dlaczego ma sie robic galaretowaty pod przyneta, ktora w wodzie nie stawia praktycznie oporu ... ale i tak rozmawiamy o roznych wedkach tu np. inny model niz ty posiadasz http://www.angelcenter-kassel.de/ack/rozemeijer-balanz-gentl e-jerk-p-2117.html ten o ktorym ja pisze w tabeli, to jeszcze inna, duzo starsza wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Stasiuk Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 witamw zestawieniu w wierszach dotyczacych jerkowania do 60g i do 90g sa kije St. Croix Avid AC66MHF i St. Croix Avid AC66HFczy to dwa rozne kije, czy tylko brak literki M w tym drugim?ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 to sa dwie rozne wedki no i faktycznie, zgubilem litere, dziekuje za wskazowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Stasiuk Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 jesli dwie rozne, to dlaczego maja miec taki sam symbol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 chyba nie rozumie co masz na mysli? AC66MHF to raczej nie AC66HF? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Stasiuk Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 a ktora literke zgubiles, bo myslalem ze M przy symbolu AC66HF.Jesli by tak bylo, to by oznaczalo, ze symbole sa takie same.Ale chyba nie o ta literke chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 jak juz napisalem, to dwie rozne wedki, litere zgubilem przy innym oznaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Stasiuk Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 witam,poczytalemdziekuje za radywybieram sprzet aktualnieco do kolowrotka, decyzja padla na Abu Revo S co do wedki to wybieram jeszczemam pytania do arkusza z opytmalnym sprzetem przykladowa wedka do jerkowania hardbaitami do 90g o symbolach:St. Croix Avid AC66HFSt. Croix Avid AC66MH maja nastepujaca specyfikacje na stronach producenta:3/8 - 1 oz (uncja) czyli do 28grami - 1 1/2 oz czyli do 42 gram jak to sie ma do zaproponowanego ciezaru wyrzutu 90g?na ile te tolerancje sa naciagalne itd? pozdrawiam,sebastian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 ... mam pytania do arkusza z opytmalnym sprzetem przykladowa wedka do jerkowania hardbaitami do 90g o symbolach:St. Croix Avid AC66HFSt. Croix Avid AC66MH maja nastepujaca specyfikacje na stronach producenta:3/8 - 1 oz (uncja) czyli do 28grami - 1 1/2 oz czyli do 42 gram jak to sie ma do zaproponowanego ciezaru wyrzutu 90g?na ile te tolerancje sa naciagalne itd? ...cw. podane w katalogu sa sprawdzone w praktyce, czyli realne, pomimo, ze tak odlegle od danych katalogowch te 90 gram przy AC66MH sa mozliwe, jednakze poczatkujacy powinni byc ostrozni przy wyrzucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HM80 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Dopiero rozpoczynam przygode z jerkami. Na razie polega to na tym, ze zabieram nad wode 2 kije i gdy cos złowie na spinning dopiero probuje z zestawem castingowym. Do nauki kupilem sobie Team Dragona 1.98 m. i Okumę VS Baitcaster. Lowię na plecionkę Power Pro 0.19mm. Można to już nazwać sprzętem? Inny zestaw miałem w rękach tylko w sklepie - takie combo Daiwy za 6 stów. Wydaje mi się poręczniejsze, wygodniejsze, lżejsze i kij jest bardziej miękki więc pewnie bylby lepszy przy holu, za to nie wiem jak byłoby z podszarpywaniem przynęty i rzucaniem.Zna ktoś te dwa zestawy i umie je porównać? Moze bym zamienił. Szkoda mi na razie wydawać kasę na coś o czym Wy piszecie. Szkoda mi niszczyć droższego sprzętu, gdy dotąd nie złowiłem na jerki szczupaka powyżej 65cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 witaj na stronei jerkbait.pl Inny zestaw miałem w rękach tylko w sklepie - takie combo Daiwy za 6 stów. ...Zna ktoś te dwa zestawy i umie je porównać? okreslenie: takie combo Daiwy za 6 stów jest mniej wiecej tak precyzyjne, jak: bylem sobie raz gdzies i wrocilem potem ... wiec szanse na porownanie sa raczej marne ps. mam prosbe, jezeli masz konkretne pytania, dotyczace konkretnego sprzetu, to prosze otwieraj nowy watek lub poszukaj w zasobach forum, czy juz moze na dany temat dyskutowalismy, watek OPTYMALNY ZESTAW - katalog sluzy propozycji funkcjonujacych i sprawdzonych zestawow dla (nie tylko) nowicjuszyOK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi