Andżej Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Co to budżetowo tak konkretnie znaczy ? Dla jednego budzetowo to powiedzmy maks 200 zł., a dla kogoś innego 600 ...Tak 300-400. Fakt, mogłem się jaśniej wypowiedzieć Z drugiej strony - to najchętniej zobaczyłbym rekomendacje z różnych części spektrum kijów budżetowych, bo czasem warto dopłacić, a czasem warto jednak kupić tańszy sprzęt i nie kombinować, bo ryby i tak nie złowię. Edytowane 31 Października 2023 przez Andżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2024 Zadam tu pytanie, może ktoś podpowie. Zakochałem się chwilę temu w chatterbaitach ale "średnio" ciąga się je na normalnych kołowrotkach spinningowych. Padł pomysł skonstruowania zestawu pod te konkretnie przynęty i o ile z wędką nie było problemu to mam mały dylemat z rozmiarem kołowrotka jaki mam do niej kupić. Wędka to LBTC72HM, kompozyt St Croix do 35 gram ale trzeba do niej dołożyć jakiegoś niskoprofilowca. Z racji, że jestem castingową lebiegą, przez wielkie L, chcę kupić coś od Shimano z systemem DC. Napiszcie mi tylko czy rozmiar 70 wystarczy czy lepiej celować w curado 150.A może zdradzić Shimano i Tatulę 100 Sv kupić ? W tym 70 jest mała dość pojemność szpuli i boję się, może niesłusznie, że przez te chatterbaitowe czy crancbaitowe drgania zajeżdżę go w miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 (edytowane) Ja nie jestem w najmniejszym stopniu uprawniony, żeby doradzić Ci w kwestii kołowrotka ale jeśli jesteś, podobnie jak ja, castingowym lebiegą to nie wiem czy tak sztywny kij jest dobrym wyborem na początek? Edytowane 17 Sierpnia 2024 przez guciolucky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Ja nie jestem w najmniejszym stopniu uprawniony, żeby doradzić Ci w kwestii kołowrotka ale jeśli jesteś, podobnie jak ja, castingowym lebiegą to nie wiem czy tak sztywny kij jest dobrym wyborem na początek? Dzisiaj na rybach właśnie o tym myślałem, w trakcie jak rzucałem sztywnym kijem i trzy przynęty odstrzeliłem .... Wybór padł po sugestii znajomego, który na ten kij łowi i twierdzi, że do chatterbaitów jest super bo ponoć właśnie jest dość spolegliwy. Ale on ma "nieco" większe pojęcie o castingu ode mnie. Nie macałem tej wędki, zamówiłem po korespondencji z nim. Ma przyjść dopiero we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Ja jestem w trakcie szlifowania technik rzutowych, na sezon odstawiłem mój zestaw bo nie jestem jeszcze "gotowy", żeby sprawnie łowić nim ryby ale zdążyłem "wyczuć" temat i dlatego moja uwaga, co do wybranego przez Ciebie, wędziska. Dużo przyjemniej, łatwiej i bez zbędnego stresu jest zaczynać od wędki, która łatwo się ładuje, w skrócie mógłbym napisać, pochłonie nasze błędy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Ja jestem w trakcie szlifowania technik rzutowych, na sezon odstawiłem mój zestaw bo nie jestem jeszcze "gotowy", żeby sprawnie łowić nim ryby ale zdążyłem "wyczuć" temat i dlatego moja uwaga, co do wybranego przez Ciebie, wędziska. Dużo przyjemniej, łatwiej i bez zbędnego stresu jest zaczynać od wędki, która łatwo się ładuje, w skrócie mógłbym napisać, pochłonie nasze błędy A błędów przy rzutach popełniam dużo Wczoraj zauważyłem, że za bardzo "strzelam" tymi przynętami i brakuje płynności w tych moich koślawych i nerwowych ruchach. Trzeba się będzie uczyć na tańszych przynętach, bo chaterrbaity wyrzucać do wody trochę słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Polecam tanie przynęty i bez kotwic bo przy kiju, który jest sztywny to celność miałem tylko co do kierunku geograficznego Po zmianie wędki na łatwoładujacoszybkogasnącą cały proces rzutowy zmienił się o 360 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Po zmianie wędki na łatwoładujacoszybkogasnącą cały proces rzutowy zmienił się o 360 stopni. Czyli się nie zmienił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Świetna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 - ciągle sobie mówię, że czas zacząć się uczyć skippowania - coś dla początkujących albo dla takich co już łowią ale coś nie bangla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
addemczuk Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Katalog aktualizowany? Szukam pierwszego zestawu castingowego, pod łowienie jerkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Pod jak ciężkie łowienie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majcyk_mx Opublikowano 25 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia Podpinam się do tematu, też szukam coś do jerkow do ok 90g. Łowie głównie z brzegu i to moja pierwsza przygoda z castem:) z góry dziekuje za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Panowie, podrzućcie proszę pomysł na kijek 178-185cm, dwuskład lub 1+1, do współpracy z twitchbaitami typu MB Vision Oneten, i podobne z zakresu 10-25g. Budżet do tysiaka plus minus. Fajnie, żeby dobrze się ładował, i jednocześnie nie wymiękał szczytem jak trzeba będzie szarpnąć lekko jakiegoś twitcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Precyzując, kijek chcę sparować z Zillionem 2024 lub z Curadziakiem 151 DC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi