Skocz do zawartości

1 czerwca 2014r. złomujemy samochody poniżej 2004r. produkcji!!??

Czoper

Rekomendowane odpowiedzi

yyyyyyyyyyyy

wszystko fajnie,ale co jest większym złomem.......moja Micra która chodzi jak kuna z rocznika 1996,czy sąsiada wypasiona fura z 2013 roku ,za prawie 100tyś zł ............która jebie się za ,przeproszeniem, jak wiatr zmieni kierunek......a o mrozach nie wspomnę. :lol: Proponuję rozebrac tez wszystkie bloki z wielkiej płyty...wszystkie były przewidziane na 30 lat więc..........czas rozbierać :P Co z ludźmi? Na bruk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UNIA RZĄDZI,UNIA RADZI,UNIA NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!buahhahahaahahahah

• Like 4

Jako zwolennik starszych samochodów, dowcip ten uznaję za całkiem nieśmieszny. :angry:

Druga sprawa to trochę mnie zmroziło, że żyję w czasach, kiedy taki taki kretynizm uznajemy za całkiem realny do wprowadzenia, a reakcją na niego byłoby jedynie bezsilne pobiadolenie sobie, a potem potulne się do niego zastosowanie. Unijne pranie mózgów jest przerażająco skuteczne, chyba jeszcze żaden totalitaryzm nie był w stanie tak zniewolić umysłów.

• Like 1

Ja wczoraj podczas oglądania Expressu reporterów na początku reportażu dałem się nabrać. Poleciała wiązanka w stronę biednego szkiełka. Nie wyobrażam sobie rozstania z moją 27letnią niuńka która jest w stanie lepszym niż niejeden kilkulatek. Ludzie udzielający wywiadu jak te baranki potulnie się na to godzili - oczy mi chciały wyjść. Na szczęście mózg się w porę opamiętał ;)

W Polsce robilem raz przeglad tzn dwa razy w tym jeden raz samochod nawet nie byl w Polsce, a przeglad przeszedl :) .Pierwszym razem gdy samochod byl na stacji, to sprawdzano swiatla, zawieszenie i ..... i tyle? Zadnego pomiaru emisji spalin, ktory w Hiszpanii musial byc przeprowadzony.Pytalem na stacji w Polsce "a nie wlozycie mu nic w rure zeby zobaczyc...?" dostalem odpowiedz " to nie zachod" .Wiec aby moc wycofac jakiekolwiek auto z obiegu, musi byc niesprawene techniczne badz nie spelniac jakis norm, jezeli w Polsce nie sprawdza sie emisji spalin (Nie wiem jak na innych stacjach diagnostycznych) wiec nie maja podstaw do wycofania auta z obiegu.Wedlug mnie oczywiscie.

Widzisz problem w tym, że żart polegał na podaniu do wiadomości, że właśnie stworzono podstawę do wycofania  mającą niewiele wspólnego ze stanem technicznym! I przerażająca jest świadomość, że jeśli by do tego doszło naprawdę, łyknęlibyśmy to jedynie pomrukując sobie nieco pod nosem, jak wiele innych bzdur.

Co do stacji, to bywa różnie, w jednej kręcili nosem przy "badaniu" , że samochód stary, a nie sprawdzili nawet ustawienia świateł, w tej gdzie zwykle robię badania, światła sprawdzają, ustawiają, czujnik w rurę wsadzają, nad zawieszeniem i hamulcami też się pastwią. Z drobnymi pierdołami nie wpływającymi na bezpieczeństwo samochód przechodzi ( "Pan wymieni tą żarówkę przy oświetleniu tablicy"), z grubszymi nie.

@grunwald1980 u mnie przegląd wygląda zupełnie inaczej. Pan diagnosta wsiada w auto i sam przejeżdża ścieżkę diagnostyczną. Sprawdzane zawieszenie, luzy,  hamulce, ręczny, sprawność amortyzatorów, światła, numery nadwozia. Full opcja. Jeśli już płacę za przegląd to chce aby był wiarygodny i chce wiedzieć czym jeżdżę. Nie ma wykrętów bo auta używam na codzień i mimo 27lat mogę na nie liczyć. Jedyna rzecz do której można się przyczepić to na pewno normy spalin - tu stare autka pomimo dobrego stanu technicznego będą odbiegać... z założenia nie z racji wieku ;)