tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Chciałbym kupić nowy młynek wielkości 2500 (najlepiej S, ew. C3000), oczywiście Shimano i tylko JDM. Budżet max. do 1000 zł. Kołowrotek ma być dołożony do lekkiej, krótkiej wędki(ek) - 2-2.4m (okoń, jaź). Co polecacie z aktualnej oferty Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak dobrze poszukasz to z 11 TP zmieścisz się w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tomek rarenium 3000 spełni Twoje oczekiwania w budzecie też się zmiescisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak dobrze poszukasz to z 11 TP zmieścisz się w tej cenie. Zgadza się. Tylko, że jest trochę przyciężkawy...Myślę bardziej o czymś z CI4. Ale kto wie? TPC3000DH fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tomek rarenium 3000 spełni Twoje oczekiwania w budzecie też się zmiescisz. Ale który Józiu? Ten?http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/17240/cPath/21_39_41_2169/saltwater-fishing.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ale który Józiu? Ten?http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/17240/cPath/21_39_41_2169/saltwater-fishing.htmlTen, ten, ten... A na dole stronki masz Pan od razu link do "GO TO REPAIR..."... :lol: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Faktycznie. Ale to dobrze świadczy o sprzedawcy, dobra znajomość towaru to dzisiaj podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ale który Józiu? Ten?http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/17240/cPath/21_39_41_2169/saltwater-fishing.htmlTak ten 3000 .Miałem ostatnio JDM-a 3000 na warsztacie i po mojemu na lekko spokojnie wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tak ten 3000 .Miałem ostatnio JDM-a 3000 na warsztacie i po mojemu na lekko spokojnie wystarczy . A jak ze szpulami do tego Rareniuma JDM? Pasują te z Ultegry czy Biomastera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Pasują z Biomastera 2011 i TP 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Dzięki Panowie. Rarenium JDM 2500S już kupiony. Do tego opcjonalnie szpula 2500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ten, ten, ten... A na dole stronki masz Pan od razu link do "GO TO REPAIR..."... :lol: Hejter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ten, ten, ten... A na dole stronki masz Pan od razu link do "GO TO REPAIR..."... :lol: Przy Daiwach takiej adnotacji nie ma, bo się ich zreperować niestety nie da.... :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Przy Daiwach takiej adnotacji nie ma, bo się ich zreperować niestety nie da.... :P :PA może tylko nie ma potrzeby reperacji... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A może tylko nie ma potrzeby reperacji... :PSieczkarnia kręci bez remontu i smarowania :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jest jeszcze zdecydowanie lżejszy od TP vanquish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 To w końcu 1000 czy 1200? http://yahoo.aleado.com/lot?auctionID=w99302645 http://yahoo.aleado.com/lot?auctionID=f138495749 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja mam podobne problemy. Szukam i szukam, ale wśród nowych kołowrotków z dwóch branych pod uwagę stajni, nic do mnie nie przemawia. Trafiła się okazja, kupiłem 11TPC3000. Nie żałuję, to świetna korba, ale do lekkiej wędki okoniowej za duża. Kupiłem starą (ale nieużywaną, chyba powystawową) Daivę Luvias 2500, tym razem nieco przepłaciłem, ale to znowu nie jest najlepszy kołowrotek do lekkiego spinna. Dlaczego? Nieco za ciężkie (TP to 250 gramów, Luvias 240 gramów), do tego średnice szpul to 47-48 mm, przy mniejszej przelotce wejściowej wydaje się to zbyt wiele. Z powyższych powodów wciąż szukam. Czegoś w okolicach 200 gramów i o nieco mniejszej szpuli. Ani nowe Daiwy, ani nowe Shimano w rozmiarach 2000 nie nadają się. Mam na myśli oczywiście sprzęt w okolicach zakładanego budżetu, czyli 1000 czy nawet 1200 zł. Dlaczego się nie nadają? Dwa powody przynajmniej - małe pojemności szpul (jakieś 100 m żyłki 0,16 mm) oraz dodatkowo w Daiwach brak łożyska w rolce. Gdybyś się jednak upierał przy nówce i rozmiarze 2500, do tego Shimano, wybór jest jeden - 11TPC3000/2500 (2500 jest o 10 gramów masywniejszy). Nie ma konkurencji, a jeżeli uda Ci się kupić w okolicach 1000 zł, to prawie jakbyś wygrał na loterii Pozdrawiam,cristovoNie znam oferty kolowrotkow w tych rozmiarach. Ale czy mozesz napisac jakie modele w cenach 1000 - 1200 pln sprzedawane sa bez lozyskowanych rolek w kablakach ?Czy zle zrozumialem wypowiedz ? Dziekuje! Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 przez moje ręce przeszyły dwa Vanquish'e 2000S, oba miały suche, a w konsekwencji zaraz zatarte łożysko na koszuGregowi też trafiła się sztuka z tymi samymi objawami, mój po wymianie na ceramiczne od Daiwy, pracuje teraz bardzo dobrze, ale jednak ja już V nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Bradia, o ile pamiętam, też nie ma BB w rolce kabłąka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Bradia, o ile pamiętam, też nie ma BB w rolce kabłąka.Tomku chyba dobrze pamiętasz .Potrzeba 2 metalowe pierścionki + łożysko(najlepiej dobre EZO) i po temacie.Niestety, daiwa oszczędziła po 2$ na kołowrotku(hurtowy zakup łożysk do rolki).W tym przypadku shimano bardziej się szanuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 To jak to z tym ostatnim Luviasikiem jest, ma łożycho w rolce czy nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi