Skocz do zawartości

Shimano 2500 JDM

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

wstawienie lozyska w rolke to kwestia 10 minut, natomiast na forum bedzie palowania sie na +/-12 stron B)

http://jerkbait.pl/topic/9203-daiwa-luvias-2000/

Zgadza się, ale przyznasz, że to takie małe niedopatrzenie ze strony Daiwy. Albo polscy wędkarze mają lekkiego pier....na punkcie BB, a tak naprawdę łożysko w rolce nikomu nie jest potrzebne.

Najbardziej żenujące jest, że w kołowrotku "wypuszczonym" na 50-lecie firmy ( infinity Q XP ) gdzie bebechy są z tych najwyższych lotów także brak łożyska w rolce. Trochę kiszka, kołowrotek kosztował prawie 2k...

No czymś się musi różnić od "złotego Exista" za prawie 4k...

Te plastikowe pierscienie w rolce są do słonej wody. Każde łożysko pada po dłuższym kontakcie ze słoną wodą. Zamieścili wiec tam plastikowe tuleje i wyeliminowali szumiace rolki.

Skoro w XP nie wsadzili łożyska w rolkę to jestem przekonany że zrobili to bo tak jest lepiej.

Panowie,

Walicie przez dwie strony off topa a pozniej kazecie ludziom szukac przez wyszukiwarke informacji i sie wyzywacie na nowych, ze nie chce im sie szukac. Patrzac sie na to co jest w temacie o Shimano 2500 JDM i wielu innych wcale sie nie dziwie, ze ludzie wola zalozyc nowy temat niz szukac informacji przez wyszukiwarke.

Pozdrawiam

• Like 2

Panowie,

Walicie przez dwie strony off topa a pozniej kazecie ludziom szukac przez wyszukiwarke informacji i sie wyzywacie na nowych, ze nie chce im sie szukac. Patrzac sie na to co jest w temacie o Shimano 2500 JDM i wielu innych wcale sie nie dziwie, ze ludzie wola zalozyc nowy temat niz szukac informacji przez wyszukiwarke.

Pozdrawiam

święta racja :)

• 1 miesiąc temu...

Eeee tam, od razu "podsumowanie" ;) A dlaczego "zdecydowanie warto było dołożyć do wersji JDM"?

Ja tam poproszę o relację znad wody oraz od serwisanta korby po sezonie B) Szukam właśnie lekkiego kołowrota wielkości 2500/C3000, najlepiej takiego, co ma szpulkę wymienną z Twin Powerem 11 (ta z Rarenium japoncko-rynkowego jest?), słowem...szukam czegoś na kształt Vanquisha, ale bliżej połowy ceny, jaką za Vańka wołają....

Rarenium z krajowego rynku posiadałem, cóż, niezły, ale nie przekonał mnie na dłużej.

Pozdrawiam :P

cristovo

A w jakim kolorze ten kolowroteczek zyczylby sobie Wielmozny Pan ?

Eeee tam, od razu "podsumowanie" ;) A dlaczego "zdecydowanie warto było dołożyć do wersji JDM"?

Ja tam poproszę o relację znad wody oraz od serwisanta korby po sezonie B) Szukam właśnie lekkiego kołowrota wielkości 2500/C3000, najlepiej takiego, co ma szpulkę wymienną z Twin Powerem 11 (ta z Rarenium japoncko-rynkowego jest?), słowem...szukam czegoś na kształt Vanquisha, ale bliżej połowy ceny, jaką za Vańka wołają....

Rarenium z krajowego rynku posiadałem, cóż, niezły, ale nie przekonał mnie na dłużej.

Pozdrawiam :P

cristovo

Niestety, pierwsze testy pewnie dopiero na jesień, gdy będę w kraju. Irlandzkie ryby, te morskie i te rzeczne z tym cukiereczkiem poradziłyby sobie szybciutko.

• Like 1