Gość DanTe2491MA Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, ja też od czasu do czasu coś dłubię. Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Te rurki są z przeznaczeniem na bolenie, czy może coś już połowiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tak na bolenia, te modele wykonałem nie dawno więc nie mogły połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak zachowują się w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jak się prowadzi bardzo szybko po powierzchni to idzie jak przecinak. Pod powierzchnią delikatnie kolebie się na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Powodzenia w testach w takim razie. Na rybie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Cykady na rzeczne dołki. wczorajsza seria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Cykady na rzeczne dołki.P010514_09.07_01.jpg wczorajsza seriaP010514_09.08.jpgPiekne, szkoda tylko ze skopiowane z Pokutyckiego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Patryk1125 rozumiem ale czy obrotówki,wahadłówki,gumy nie są kopiowane od innych firm lub wytwórców. Ja lubię tworzyć przynęty (kopiować od innych ) złowienie ryby na taką kopiędaj mi wiele przyjemności . Edytowane 1 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullet Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Piekne, szkoda tylko ze skopiowane z Pokutyckiego :/Powszechnie wiadomo,że przynety te mają rodowód amerykański więc nie pojmuję jak mogłyby być skopiowane z Pokutyckiego skoro on jak i wielu producentów tych przynęt w Polsce sami są naśladowcami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 (edytowane) Na prośbę kolegi z forum szykuję mały poradnik jak robię cykady. Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Kolego Dante świetne cykady. Możesz napisać parę słów o formie, jak z jakiego gipsu. Zbroiłeś ją czymś? Chętnie poczytam, pewnie nie tylko ja. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 8 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 (edytowane) To panowie zaczynamy poradnik jak zrobić formę. Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) No oby szybko ten CDN bo gips dzisiaj kupiłem, chce się zabrać do roboty haha, oczywiście żarcik Nabyłem kilka cykadek na wzory i dzisiaj wydłubałem kilka okoni chociaż gumek nie chciały jeść. Coś chyba jednak musi w nich być... ED: mam jeszcze niewiadomą odnośnie ołowiu. Znasz jakieś tanie źródło tego surowca? Mam trochę połamanych główek jigowych, oliwek, starych śrucin ale obawiam się, że na długo nie wystarczy. Pytałem dzisiaj na złomie ale żadko coś się trafia. Malujesz jakoś swoje cykady czy łowisz takimi prosto z formy? Pzdr Edytowane 9 Maja 2014 przez brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Dzięki. Na wulkanizację się przejdę, to wiem. Sąsiad ma warsztat to coś tam pewnie da. Patrzyłem na allegro, rzeczywiście jest trochę tego. Najwyżej kupię z 10 kg i będzie na trochę. Bo planuję również odlewać główki także będzie mi tego trochę trzeba. Na ile odlań taka forma z gipsu wystarcza? Do główek planowałem kupić z aluminium ale jeśli taka jest dość trwała to nie będę pchał się w koszty. Co do blachy to jeszcze nie wiem. Mam jakieś ścinki, pozostałości z budowy domu tzn dachu. Przejdę się na złom, zobaczę może tam jakąś ocynkowaną wygrzebię. Mam też cienkie paski aluminium ale trochę za miękki materiał więc to raczej odpuszczę. No i też mam ze 3 obudowy od kompa także z blachą problemu nie ma A przy malowaniu sprayami dajesz podklad czy od razu kolor? No i czy warto lakierować takie cykadki? Kupiłem wczoraj jakąś Pokutyckiego, pomalowana pewnie aero ale nie łakierowana. Za to wziąłem też kilka mniejszych i te już były chyna lakierowane. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Na każdym złomie masz też ołów około 5 zł /kg a blacha z dachu jak najbardziej odpowiednia pod kątem grubości oraz zapewne zabezpieczona przed rdzewieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 zamiast zabawy z kartonem można wykorzystać każde pudełeczko i wysmarować je margariną Fajne cykadki, tylko takiego wypieszczenia mi w nich brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) zamiast zabawy z kartonem można wykorzystać każde pudełeczko i wysmarować je margariną Fajne cykadki, tylko takiego wypieszczenia mi w nich brakuje . Edytowane 21 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 zamiast zabawy z kartonem można wykorzystać każde pudełeczko i wysmarować je margariną Fajne cykadki, tylko takiego wypieszczenia mi w nich brakuje głupotą by było i marnotrawstwem odlewanie cykady w pudełku po margarynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Jakie wymiary i wagę oraz kolory cykad przewidujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Miałem dzisiaj zabrać się za wykonywanie formy, już wiem jak (dzięki DanTe) ale skoro się rozpogodziło to idę nad rzekę. Może uda się przechytrzyć jakiegoś jazika. Dante a nie myślałeś o wykonaniu formy na kilka gniazd (cykad)? Przyspiszyło by to znacznie proces produkcji a w tej gipsowej technologi jest to raczej do zrobienia co? No i ponawiam pytanie odnośnie wytrzymałości formy z gipsu. Na ile odlań wystarcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Miałem dzisiaj zabrać się za wykonywanie formy, już wiem jak (dzięki DanTe) ale skoro się rozpogodziło to idę nad rzekę. Może uda się przechytrzyć jakiegoś jazika.Dante a nie myślałeś o wykonaniu formy na kilka gniazd (cykad)? Przyspiszyło by to znacznie proces produkcji a w tej gipsowej technologi jest to raczej do zrobienia co?No i ponawiam pytanie odnośnie wytrzymałości formy z gipsu. Na ile odlań wystarcza?Dało by radę ale to sztuka dla sztuki Formy z gipsu są wytrzymałe " jak dbasz tak masz" Jak nie zamoczysz nie spadnie itd. A z tego co wiem można robić formy z silikonu termicznego ja nie próbowałem. Edytowane 10 Maja 2014 przez DanTe2491MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Acha, czyli generalnie forma nie rozpadnie się pod wpływem temperatury? Bo tego właśnie się obawiałem. Czy sztuka dla sztuki... Myślę, że fajnie za jednym mahniom mieć powiedzmy 5 a nie jedną Dzięki za rady i za foto DIY. Jutro z samego rana biorę się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DanTe2491MA Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Acha, czyli generalnie forma nie rozpadnie się pod wpływem temperatury? Bo tego właśnie się obawiałem. Czy sztuka dla sztuki... Myślę, że fajnie za jednym mahniom mieć powiedzmy 5 a nie jedną Dzięki za rady i za foto DIY. Jutro z samego rana biorę się do roboty brown jak wykonasz z 20 sztuk cykad to pogadamy To wydaje się proste, rzeczywistości bardzo nudnie i mozolne zajęcie. Przed odlaniem poczekaj aż forma wyschnie. W przeciwny razie będziesz miał ołów na suficie. Ja jak wykonam 20 sztuk jednego modelu to mam na trochę. Parę sztuk rozdam znajomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi