Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

nikt nie ma nie widzial albo nie slyszal czegos o tych blankach???

az mi sie nie chce wierzyc :huh:

Poprostu zadzwoń do FischingCenter a uzyskasz wyczerpującej odpowiedzi, lub zadaj pytanie na tym forum:

http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewforum.php?f=1& sid=63153c13ab7113ca36c59cfacc07c728

Dzieki za odpowiedzi. Batson w stanach dal mi kilka namiarow na swoich dilerow i skontaktowalem sie z nimi. Tak tez powiem na marginesie cena na stronie batsona jest tylko cena sugerowana i poszczegolni dilerzy maja nizsze ceny niz te na stronie batsona.

Czy mozecie mi udzielic bardziej szczegolowe inforamcje o przynajmniej niektorych powyzszych blankach. tzn do na jakie ryby, na jakie przynety do jakich warunkow itd.

Czaje sie na pare blankow z tej listy do spiningu i castingu.

Czekam na wiecej info

Witam,

Wszystkie blanki które wymieniles, sa wykonane z materialu RX7, a oto ich ch-ki:

IS 781F - blank w dwóch kawalkach (1,98m) o mocy 6lb. Jest to blank spiningowy, gleboko uginający się.

ISP 842F - blank w dwóch kawalkach (2,13m) o mocy 10lb. Gleboko pracujący blank.

ISP 783F - blank w dwóch kawalkach (1,98m), o mocy 12lb. Odpowiednik ISP 843 (2,13m), również gleboko uginajacy się blank. Zarówno odpowiedni do castingu jak i spiningu, zależy kto jaka prace wędki preferuje.

ISP 784F - blank w dwóch kawalkach, najmocniejszy z serii ISP, 14bl mocy. Tak jak cala seria ISP pozwala nabywcy do wyboru jak uzbroi blank. Glęboka praca pozwala na zastosowanie blanku pod casting jak i spining.

ISP 843-3: blank w trzech kawalkach (2,13m) 10lb. Bliźniak ISP 843F, tylko inna ilość skladów i nieco sztywniejszy.

ISP 844-3: blank w trzech kawalkach 17lb. Ta moc pozwala na zastosowanie nieco wiekszych przynęt od poprzedników, również gleboko sie uginajacy.

IC 747-3: blank w trzech kawalkach 25lb. To jest wzór blanku pod jerka. Mocny, pod duzym obciąceniem zapracuje caly, co pozwolli nam na komfortowe wyholowanie dużej ryby.

Blanki OG pochodzą z wyprzedazy, poniewaz juz nie bedą produkowane w tym kolorze. Cena jest zachecajaca, ale trzeba liczyć sie z tym, że w razie uszkodzenia nie bedzie dostępnych częsci zamiennych.

Hubert Matuszewski

Czy wszystkie te blanki byscie polecali na polskie warunki? ktory z nich szczegolnie wam sie podoba a ktory jest kiepski? Z powyzszej listy.

wszystki są super i zaden z nich nie jest kiepski. trzeba tylko WIEDZIEĆ CZEGO I DO CZEGO SIĘ CHCE :D

Jakiej akcji??? :lol: :lol:

Pzdr,

Fatso

Owa wedke mam pare lat, nie jest to straszna pala aczkolwiek bardzo mocna. Batson polecal chyba do tucanare. Metrowego szczupaka spokojnie zatrzymuje i pracuje faktycznie gleboko. To jedna z wedek Batsona normalnie nie do zlamania. Przeciazac tez mozna i to duzo, moze Fatso 14 to delikatna przesada ale inne jerki Salmo spokojnie obsluguje w tym tonacego Pike :D

Bujo

Czy wszystkie te blanki byscie polecali na polskie warunki? ktory z nich szczegolnie wam sie podoba a ktory jest kiepski? Z powyzszej listy.

Witam,

Potwierdzam slowa Mifka. Kazdy z tych blanków znajdzie zastosowanie w polskich warunkach. Trzeba sobie zadać pytanie, jakich przynęt będziemy używać i na jakie ryby wędka nam potrzebna.

Hubert Matuszewski

witam,

do czego sluza popping blanki w polskich warunkach? Z czego sie dowiedzialem w necie w europie uzywa sie ich do gum na okonie i sandacze czy to prawda?

te blanki mnie interesuja:

IP843F-M 7' 2 5 .452/FONT> 8-14 Mod-Fast Medium

IP844F-M 7' 2 5 .485 8-17 Mod-Fast Med Heavy

dzieki

dzieki za szczegolowa odpowiedz . ale do jakich przynet poszczegolny blank jest tzn guma , obrotowki, jerki , woblery itd.

Poza tym do czego sa popping blanki w naszych warunkach?

Interesuja mnie dwa blanki:

IP843F-M 7' 2 5 .452/FONT> 8-14 Mod-Fast Medium

IP844F-M 7' 2 5 .485 8-17 Mod-Fast Med Heavy

Ten cięższy służy mi jako szczupaczy lżejszy łódkowiec. Zębate 70-80 cm (większym też da radę) wyciąga z palcem w dowolnie wybranym otworze :mellow:

Fajny blank, solidny, łatwo się nim rzuca ... taki no nonsense.

Pzdr,

Fatso

P.S. Mam też IP845 przerobiony na dwuskład - jest to po prostu cięższa wersja 844. Doskonale sprawował mi się na szkierach.

Helloł (lub jak pisze Sławek - Pochwa! :mellow: )

Pytanie do osób śledzących rynek rodbuildingowy - jakiś czas temu łowiłem zacną wędeczką - imb705. Kijek wspominam bardzo dobrze, jednak miał małe ale - jednoskład.

Wiecie coś o podobnym blanku/wędce ale w 2 częściach?

Magbassy dwuczęściowe kojarzę tylko w MHX-ach:

http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/MHX/MHX-Rod-Blanks

w ręku ich nie miałem, obstawiałbym że będa szybkie, szczytowe, mogą być szybsze od Twojej starej siedemset-piątki. Drogie nie są a w dwuskładzie i prywatny import z USA nie powinien wyjść horendalnie - spróbuj, nawet jak nie trafisz okryjesz się sławą tego który przeciera szlak B)

ew. moze coś w trójskładzie? np 3-częsciowy IC847 Batsona, ten raczej będzie cięższy - zdaje się że kol. @yglo jest użytkownikiem, podpytaj