koks Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 nikt nie ma nie widzial albo nie slyszal czegos o tych blankach??? az mi sie nie chce wierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 nikt nie ma nie widzial albo nie slyszal czegos o tych blankach??? az mi sie nie chce wierzyc Poprostu zadzwoń do FischingCenter a uzyskasz wyczerpującej odpowiedzi, lub zadaj pytanie na tym forum: http://www.fishingcenter.com.pl/forum/viewforum.php?f=1& sid=63153c13ab7113ca36c59cfacc07c728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 koks,a gdzie znalazłes serie IC travel w kolorze Olympic Green ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Blanki spiningowe Batsona wystepowaly w dwóch kolorach: (OG)Olympic Green - zielony blyszczacy i (M) czyli szary mat. Od kilku lat blanki (spiningowe)są lakierowane tylko na szary mat. To byly dokladnie te same blanki w dwóch odmiennych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Dzieki za odpowiedzi. Batson w stanach dal mi kilka namiarow na swoich dilerow i skontaktowalem sie z nimi. Tak tez powiem na marginesie cena na stronie batsona jest tylko cena sugerowana i poszczegolni dilerzy maja nizsze ceny niz te na stronie batsona. Czy mozecie mi udzielic bardziej szczegolowe inforamcje o przynajmniej niektorych powyzszych blankach. tzn do na jakie ryby, na jakie przynety do jakich warunkow itd. Czaje sie na pare blankow z tej listy do spiningu i castingu. Czekam na wiecej info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam, Wszystkie blanki które wymieniles, sa wykonane z materialu RX7, a oto ich ch-ki: IS 781F - blank w dwóch kawalkach (1,98m) o mocy 6lb. Jest to blank spiningowy, gleboko uginający się. ISP 842F - blank w dwóch kawalkach (2,13m) o mocy 10lb. Gleboko pracujący blank. ISP 783F - blank w dwóch kawalkach (1,98m), o mocy 12lb. Odpowiednik ISP 843 (2,13m), również gleboko uginajacy się blank. Zarówno odpowiedni do castingu jak i spiningu, zależy kto jaka prace wędki preferuje. ISP 784F - blank w dwóch kawalkach, najmocniejszy z serii ISP, 14bl mocy. Tak jak cala seria ISP pozwala nabywcy do wyboru jak uzbroi blank. Glęboka praca pozwala na zastosowanie blanku pod casting jak i spining. ISP 843-3: blank w trzech kawalkach (2,13m) 10lb. Bliźniak ISP 843F, tylko inna ilość skladów i nieco sztywniejszy. ISP 844-3: blank w trzech kawalkach 17lb. Ta moc pozwala na zastosowanie nieco wiekszych przynęt od poprzedników, również gleboko sie uginajacy.IC 747-3: blank w trzech kawalkach 25lb. To jest wzór blanku pod jerka. Mocny, pod duzym obciąceniem zapracuje caly, co pozwolli nam na komfortowe wyholowanie dużej ryby. Blanki OG pochodzą z wyprzedazy, poniewaz juz nie bedą produkowane w tym kolorze. Cena jest zachecajaca, ale trzeba liczyć sie z tym, że w razie uszkodzenia nie bedzie dostępnych częsci zamiennych. Hubert Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Dziekuje za bardzo wyczerpujaca wiadomosc. Mam jedno dodatkowe pytanie - spotkalem sie z opinia ze blanki malowane na polysk OG sa ciezsze niz Matowe bo lakieru jest wiecej i to minimalnie wplywa na akcje blanku. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Moim zdaniem setne czy dziesiąte części grama nie mają wpływu, zwłaszcza że sa rozłożone na całym blanku.Oskórowywałem swego czasu crankbaity batsona i nie zauważyłem żadnej różnicy. No może efekt wizualny, a napewno psychologiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Miałem w reku blank IC747-3.... zadna farba nie zmieni mu akcji, szczytówka 8.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Jakiej akcji??? Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Jest taka akcja sztywny pal Azji - tylko nie umiem tego przetłumaczyć na angielski <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Witam, Kolor blanków OG i szary mat pracowaly dokladnie tak samo. Hubert Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Czy wszystkie te blanki byscie polecali na polskie warunki? ktory z nich szczegolnie wam sie podoba a ktory jest kiepski? Z powyzszej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Czy wszystkie te blanki byscie polecali na polskie warunki? ktory z nich szczegolnie wam sie podoba a ktory jest kiepski? Z powyzszej listy. wszystki są super i zaden z nich nie jest kiepski. trzeba tylko WIEDZIEĆ CZEGO I DO CZEGO SIĘ CHCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Jakiej akcji??? Pzdr,Fatso Owa wedke mam pare lat, nie jest to straszna pala aczkolwiek bardzo mocna. Batson polecal chyba do tucanare. Metrowego szczupaka spokojnie zatrzymuje i pracuje faktycznie gleboko. To jedna z wedek Batsona normalnie nie do zlamania. Przeciazac tez mozna i to duzo, moze Fatso 14 to delikatna przesada ale inne jerki Salmo spokojnie obsluguje w tym tonacego Pike Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ja sobie kupie niedługo IC847-3, zeby miec do bagazu głownego na przelot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Co do sztywny pal Azji, to może coś z hard-on ... Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Czy wszystkie te blanki byscie polecali na polskie warunki? ktory z nich szczegolnie wam sie podoba a ktory jest kiepski? Z powyzszej listy. Witam, Potwierdzam slowa Mifka. Kazdy z tych blanków znajdzie zastosowanie w polskich warunkach. Trzeba sobie zadać pytanie, jakich przynęt będziemy używać i na jakie ryby wędka nam potrzebna. Hubert Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 witam,do czego sluza popping blanki w polskich warunkach? Z czego sie dowiedzialem w necie w europie uzywa sie ich do gum na okonie i sandacze czy to prawda?te blanki mnie interesuja:IP843F-M 7' 2 5 .452/FONT> 8-14 Mod-Fast Medium IP844F-M 7' 2 5 .485 8-17 Mod-Fast Med Heavy dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 dzieki za szczegolowa odpowiedz . ale do jakich przynet poszczegolny blank jest tzn guma , obrotowki, jerki , woblery itd. Poza tym do czego sa popping blanki w naszych warunkach?Interesuja mnie dwa blanki:IP843F-M 7' 2 5 .452/FONT> 8-14 Mod-Fast MediumIP844F-M 7' 2 5 .485 8-17 Mod-Fast Med Heavy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Ten cięższy służy mi jako szczupaczy lżejszy łódkowiec. Zębate 70-80 cm (większym też da radę) wyciąga z palcem w dowolnie wybranym otworze Fajny blank, solidny, łatwo się nim rzuca ... taki no nonsense. Pzdr,Fatso P.S. Mam też IP845 przerobiony na dwuskład - jest to po prostu cięższa wersja 844. Doskonale sprawował mi się na szkierach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 fatso a do jakich przynet ich uzywasz? wobki , gumy etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Ja zadnych przynet nie dyskryminuje. Zelazo, drewno, guma ... mnie tam rybka Pzdr,Fatso P.S. Przepraszam za brak polskich znakøw diakrytycznych, alem zagranica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Helloł (lub jak pisze Sławek - Pochwa! ) Pytanie do osób śledzących rynek rodbuildingowy - jakiś czas temu łowiłem zacną wędeczką - imb705. Kijek wspominam bardzo dobrze, jednak miał małe ale - jednoskład.Wiecie coś o podobnym blanku/wędce ale w 2 częściach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Magbassy dwuczęściowe kojarzę tylko w MHX-ach: http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/MHX/MHX-Rod-Blanks w ręku ich nie miałem, obstawiałbym że będa szybkie, szczytowe, mogą być szybsze od Twojej starej siedemset-piątki. Drogie nie są a w dwuskładzie i prywatny import z USA nie powinien wyjść horendalnie - spróbuj, nawet jak nie trafisz okryjesz się sławą tego który przeciera szlak ew. moze coś w trójskładzie? np 3-częsciowy IC847 Batsona, ten raczej będzie cięższy - zdaje się że kol. @yglo jest użytkownikiem, podpytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi