adasio Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 100 gram? Wow, to ryzykant z Ciebie Adasiu, jak bym poprzestał gdzieś na 60 powiem szczerze. Twój patyk nie był jakoś modyfikowany (np. ciety z góry)?Przy tobie machałem nim Sweeperem 17 ((97gr)Był cięty ale z dołu, a przynajmniej tak twierdził rodbuilder, ty bardzej byłeś zorientowany z tym kijem, to mój pierwszy kij z pracowni, pomagałeś mi w zamówieniu.Daniel zrobił w nim za krótki dolnik, powinieneś kojarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Nie jest to na pewno komfortowe ani rozsądne, ale w razie potrzeby da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A tak, kojarze teraz jak wspomniales o tym dolniku. Ja daje radę, to tym lepiej a skoro o sweeperze mowa - coś na niego się skusiło juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A tak, kojarze teraz jak wspomniales o tym dolniku. Ja daje radę, to tym lepiej a skoro o sweeperze mowa - coś na niego się skusiło juz? Cuś tam było, ale na dwunastkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 No to dzisiaj dostalem z amieryki ponizsze blanki: IS781F-M ISP842F-OGISP783f- OGISP784F-OGISP844-3 OGIP843F - MIP844F - M i IC747-3OG - kij zbudowany pod casta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zauważyłem, że u zachodnich sąsiadów podawane są wyższe wartości C.W. dla blanków Batsona i tak dla przykładu seria IST/ISA: Blank..............www.cmw-angeln.de........................ ...........PolskaIST1025F........WG: 10-60gr ; K?dergewicht: 15-30gr........10-28grISA1026F.......WG: 15-80gr ; K?dergewicht: 20-50gr.........10-42grISA1027F........WG: 30-120gr; K?dergewicht: 35-70gr..........21-60grISA1086F........WG: 15-80gr ; K?dergewicht: 20-50gr.........10-42grISA1087F........WG: 25-100gr; K?dergewicht: 30-60gr.........21-60gr Nie do końca niestety rozumiem co oznacza WG a co K?dergewicht...Pytanie teraz do znawców i użytkowników: Które z powyższych wartości są prawdziwsze? Mówi się u nas, że wiele blanków jest niedoszacowanych i podawane wartości przez producenta można śmiało przekraczać, tak więc czy powyższe niemieckie wartości a szczególnie to WG będą realnymi danymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wurfgewicht to ciężar wyrzutu, K?dergewicht to masa przynęty. Ponieważ K?dergewicht mieści się w widełkach wurfgewicht, to podejrzewam, że KW to wartość optymalna, a WG - graniczna. Co do zakresu - nie wypowiadam się, nie testowałem tych blanków. Być może IST/ISA są niedoszacowane, podobnie np. MB. ale już np. takie SH - niekoniecznie. Także z tym przekraczaniem, to należy uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jesli to ściąga ze strony CMW, to oni tak rabia ze wszystkimi blankami, kiedys kupiłem u nich blank St.Croixa Tidemastera 7ft do 21gr i 17lbs, a na ich stronie był opisany CW.20-50gr.... Nie wiem po co???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Deutsche Wirtschaft Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Mam w planach zakup wędki na blanku batsona IST 1142F RX7 2,90cm 7-14gram. Karol napisz coś więcej o nim. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszK Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 witam Nie znam się więc pytam Was.Chciałbym dokonać wyboru pomiędzy tymi dwoma blankami: Rx7 IST 1144F 10-28 gram, długość 2,90czyRx8 XST 1144F 10-28 gram, długość 2,90 Moim celem boleń i szczupak na rzece Odrze. Proszę o opinie i dziękuję za poświęcony czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 XST1144F , jak dla mnie fajniejsze ugięcie, bardziej czuły, lżejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam wiem, ze jest paru uzytkownikow kijow zbudowanych na tym blanku Batsona : RCLB70XL . To ten najlzejszy z tej serii (X-light, 25 lb) Do jakich zastosowan go uzywacie i jak Wam sie sprawdza ? pozdrawiam i dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Witam. Panowie ma ktoś wiedzę i może porównać dwa blanki:a) MHX ST1023 Batson XST 1024FOba blanki ta sama długość i ten sam cw.Sposobie sobie następny kijek pod bolenia:)Kleniowy MHX się sprawdza wyśmienicie,ciekawy jestem tego mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja swojego zbudowałem z zamiarem połowów suma. Miał być głównie na ponton, ale nie zdążył doczekać się... samego pontonu Obecnie użytkuje go kolega sumiarz (z łajby) i nie kryje swojego zadowolenia.Przez ten krótki czas ja używałem go kilka razy jako ciężki spin - najniżej rzucałem Dorado Lake, a najwięcej gumą (jakieś 80gr). Poza tym z brzegu kilka razy rzucał zestawem z żywcem. Wyjął u mnie tylko jednego sumka ok. 1m - więc trudno tu mówić o dogłębnym przetestowaniu. Generalnie nie należy spodziewać się po nim jakiejś finezji czy super właściwości przy łowieniu z ręki... Nie mniej jednak uważam, że w tej cenie nie znajdziemy godnego konkurenta... Myślę, że jednak lepiej sprawdziłby się do trola. Łączenie E-glass z grafitem w tym modelu znajduje się mniej-więcej w połowie blanku. U mnie największy plus blank otrzymał za moc. To prawdziwe morskie 25lb. Przy przeciążaniu nie ma najmniejszych obaw - to nie wysokomodułowy chruścik, z którym trzeba obchodzić się jak z jajkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Dzieki Pepe za odpowiedz.Zdecydowanie interesuje mnie TYLKO zastosowanie trollingowe.Zbrojenie pod multik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Po kolejnej rundzie konsultacji zmieniam obiekt zainteresowan : Batson CB 70H Przeznaczenie : trolling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 To ja jeszcze dodam, czym Guzu chce trollować: multik 20lb linkaprzynety to woblery 9 - 12 cm o drobnej pracyryby do 10 kg Ma być krótko i w jednoskładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 XST1142F ktokolwiek widział, macał, machał Mam możliwość kupienia kija na owym blanku i interesują mnie opinie o nim. Może ktoś miał z nim styczność lub ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Pan szanowny zajrzy tu: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20592&am p;prevloaded=1&&start=60 Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Batsony RCLB Ciekawa relacja z pola walki 30tki.Z zainteresowaniem sledze zastosowania w jakich korzysta sie z tych batsonikow. Do moich sumowo - trollingowych zastosowan w 2012 r konczy wlasnie powstawac kij na 50tce Uzbrojona pod multika. Kolega bedzie mial 40tke. Uzbrojona pod kolowrotek z kablakiem. Budowniczy (Zbrojmistrz) zglosil watpliwosc czy przy mocno dokreconym hamulcu ta 50tka nie wysadzi mnie z lodzi Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Posiadam opisywanego Batsona, jest też jego cięższy brat. Z wielką przyjemnością sięgam po te wędki, choć po mocniejszego nie tak często jak L-kę. Łowiska od 20 do 90 metrów i zawsze taka sama frajda. Manewrowość, czułość i jednocześnie moc w dolniku. Pomimo przerzucenia iluś tam kijków nie znalazłem następców dla RCLB-ków Co do 50-tki, to budowninczy chyba miał rację, bo już 40-ka jest potężna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Posiadam opisywanego Batsona, jest też jego cięższy brat. Z wielką przyjemnością sięgam po te wędki, choć po mocniejszego nie tak często jak L-kę. Łowiska od 20 do 90 metrów i zawsze taka sama frajda. Manewrowość, czułość i jednocześnie moc w dolniku. Pomimo przerzucenia iluś tam kijków nie znalazłem następców dla RCLB-ków Co do 50-tki, to budowninczy chyba miał rację, bo już 40-ka jest potężna... Nie strasz @mdah!Bede musial albo przytyc albo buty jakies kupic z obciaznikami Z tego co widzialem nieuzbrojone te blanki - w FC, to wszystkie odznaczaja sie podobna charakterystyka ugiecia. Z tym ze w poszczegolnych modelach trzeba tej sily coraz wiecej przylozyc by to ugiecie zaobserwowac Cieszy mnie fakt ze niemal wszyscy uzytkownicy podkreslaja czulosc jako jedna z cech tych blankow. Mocy im nie zabraknie, wiec ... moze byc fajna wedka Dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam.Zastanawiam się nad budową wędki na blanku Batson DSS1082-2.Blank ten miałby mi służyć do łapania klenio-jazi woblerami do 6g, blaszkami 0 i 1.Wędka używana by była na Wiśle do łowienia na przelewach.Chciał bym usłyszeć opinie osób które miały styczność z tym blankiem albo przynajmniej o nim słyszeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Czy naprade nikt nie ma pojecia na temat tego blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi