Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam juz ic747-3 a mam okazje kupic tanio blank ic847-3.

Pytanie czy roznica jest tylko w dlugosci ? czy akcja (albo jak kto woli jej brak) jest taka sama?

do czego poza jerkowaniem on sie nadaje? bo dla mnie krotkiego czlowieka krotka jerkowka (ic747-3 ) jest w sam raz.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...

50tka RCLB zbudowana przez @yglo zaczela dzis pracowac:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=28092&am p;start=0&

Pierwsze wrazenia z uzytkowania 50tki sa nastepujace :

- wedka mocna, ale nie palowata. Pieknie wchodzi w ugiecie i trzyma zdobycz. zlapalem dzis 2 sandacze 50taki zapiete za policzek. stanowily przylow podczas trollingu za sumem. Nie spadly mimo delikatnego zapiecia (!!!)

- praca bardzo agresywnych woblerow (mann 30+) jest duzo latwiejsza do zniesienia niz na sztywnej wedce grafitowej o mocy wlasciwej do takich przynet. Wynika to bezposrednio z kompozywosci budowy (tak na moje ogarniecie tematu ;) ). Ta wedka to cos miedzy grafitowym Phenixem (Black Diamond 60 lb) a Ugly Stickiem.

- czula do woblerow, do gum wymaga wczucia sie. podczas pracy w trollingu wobler nawet niewielkich rozmiarow ladnie znaczy prace na kiju. Natomiast praca gum - wachlowanie ogonem jest mniej czula. moze miec to (chyba) zwiazek ze masa wlasna wedki (blanku). Te sygnaly o wiekszej czestotliwosci sa przenoszone naprawde dobrze. Te wolniejsze gorzej. Ale bede sie wczuwal by miec to ogarniete B)

Ogolna ocena jest po pierwszych testach bardzo pozytywna. Niedlugo bede obserwowac w akcji 40tke u @Xaviego, takze bede mial porownanie.

Kolejne wyprawy przyniosa z pewnoscia dalsze obserwacje. Ale to co wydawalo sie na sucho na razie sie potwierdza. Ta 50tka to dobra wedka do trollingu za sumem. Sparowana z Avetem i linka 65 lb przyjemnie pracuje.

Pozdrawiam

Guzu

• 2 tygodnie później...

Witam

posiadam wędkę 2.90 Batson RX 6 cw do 18 gr kijek typowo kleniowo-jaziowy, był z 5 razy nad wodą, jednak przebijając się po krzakach złamałem około 10 cm szczytówki :( .

Wędka jest w stanie idealnym poza tym małym kuku.

Kijek stracił na swojej akcji ( po wklejeniu szczytówki), zaległ w koncie i tak sobie o nim przed świętami przypomniałem - żal mi żeby leżał gdyż jest to prezent od żony :D :D :D

Nie wiem co z nim zrobić??

Czy macie jakieś propozycje, jak go naprawić (jakie to mogą być koszty)

Może się ktoś z kolegów chciałby podjąć koleżeńskiej naprawy- przeróbki z pozostawieniem swojej dedykacji na wędce?

Pozdrawiam

Danek

Gdzie był kijek budowany ? moze tam zapytaj

Ja za boga nie potrafię skojarzyć 2,90m do 18g ,chyba ze ktoś zmienił opis

To pewnie blank do 21g, 12lb (DSS1143) tylko opisany do 18g, bo lżejszy dostępny w RX6 to klucha 8lb i raczej nikt by jej nie opisał do 18g :unsure: No chyba, że sie myle :mellow:

To pewnie blank do 21g, 12lb (DSS1143) tylko opisany do 18g, bo lżejszy dostępny w RX6 to klucha 8lb

Wstawie jutro fotki

ciekawe ile taki segment by kosztował z przezbrojeniem przelotek?

Danek

To nie będzie czasem jeszcze seria SH? Ponoć DSS ma trochę inna charakterystykę.

Niewykluczone, że to może być jeszcze seria SH :unsure: Teraz nasuwa się pytanie do rodbuilder'ów czy obie te serie są wymiarowo kompatybilne. :unsure:

Witam

po powrocie odkopałem kija i:

dł 2,90 cm cw 3- 17 gr FAST

kijek skrócony o 10 cm przesunięta przelotka o jedna niżej bez przerabiania, usunięta przedostatnia i w jej miejsce wklejona szczytowa.

W związku z tym nadal poproszę o podpowiedz czy można kupić samą szczytówkę ( jak długo się czeka i ile to może kosztować)

Danek

• Like 1

@danek, gdzie zbrojony był ten spinning. Czasami rodbuilderzy opisują je po swojemu. Zmierz średnicę wewnętrzną szczytu i porównaj z modelem do 21gr. Najlepiej udaj się do pracowni ( we Wrocku masz Pawła Olszewskiego z Atlantisa) i przymierz szczyt z podanych w wątku modeli.