Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Batson ISA 1266F RX7

Mam pytanko koledzy czy wyzej wymieniony blank batsona(jest on dł.3,20 cw 10-42 oraz12-25lb)bedzie odpowiedni na połowy z plaz naszego Bałtyku,moze jeszcze by dało sie tym ogarnac bolki na Wisełce???Moze ktos z kolegow miał stycznasc z tym blankiem albo ma jakies inne ciekawe propozycje???

Ogarniał bolki na Odrze, "rzutna" szczytówka dawała radę nawet małym wobkom. Małym czyli 6cm+. Na plażę się nada , sam używałem go jako morskiego kijka na okonie a po obrocie w tył i spacerze na trocie w Parsęcie. Trzyma Algę 5 postawiona w nurcie Odry więc spore wobki nie sprawią mu problemu. Optymalny ciężar wyrzutowy zaczynał się od około 10g. Blank nie za lekki (długość też swoje robi) ale z niezajeb....wych.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Witam,

Oferta jak by nie patrzeć bardzo ciekawa, osobiście miałem nadzieje na nowe konstrukcje Salmon&Steelhead chociażby w Revelation. Cieszy mnie za to, iż oprócz leciutkich blanków skierowanych do tych wszystkich z mietkimi nadgarstkami czy łokciami, są tez konstrukcje gdzie jest dosłownie nawalone grafitu, 7'6'' 20 lbs i prawie 3 uncje, podoba mi się bardzo, kupie a jak, założę sobie rezonans bo są smukłe i niesamowicie szybko meczą rybę pozwalając w praktyce stosować myśl przewodnia tego portalu czyli C&R. 

I jakiegoś Revelation do muchy tez dodam do kolekcji, 10' #9, jak nie wyjdzie spin to będzie muchówka w sam raz na wielkie pstragale :) 

Bujo

• 1 miesiąc temu...

Kilka dni temu pomacałem kilka nowych Batsonów. Nie robiłem żadnych notatek, nie zapamiętywałem żadnych symboli blanków, stąd jedynie ogólne wrażenia przekażę. A ogólne wrażenia są następujące:

- Eternity2 - lekkie, szybkie jak żmija blanki. Jak ktoś potrzebuje coś okrutnie szybkiego, to "eternity" ;)  będą jak znalazł. Mają dość cienkie ścianki, ale domyślam się, że to dzieki zastosowaniu nanożywicy.

- Immortal - mnie się bardziej podobały. Też szybkie, ale jednak trochę cieplejsze. Wśród tych, które ogladałem, były zarówno sandałowe pałki jak i blanki bardziej szczupakowe (szybciej wchodzące w parabolę). "Nieśmiertelniki" ;)  sa trochę cięższe od "eternitów", zapewne z powodu nieźle mięsistych ścianek. Bardziej mi przypominają dawne RX8 (bo to przecież są RX8, aczkolwiek po nowemu :) ).

Dwie rzeczy nie całkiem mi się podobały, aczkolwiek to akurat, to rzecz gustu: te dwie rzeczy, to kolory blanków. Eternity są w dość (moim zdaniem) paskudnym, niebieskim płaszczyku, a z kolei nieśmiertelniki są w nijakiej, metalicznej szarości. Brakuje mi tego charakterystycznego "beautiful titanium chrome", znanego z RX8.

Wniosek ogólny: bardzo fajne blanki, do czego Batson nas już ładnych parę lat temu przyzwyczaił.

P.S. Aaaa! Miałem w łapie IMMWS62L z nieśmiertelników. Słodkie to :D . Leciutki blank, ładnie gnący się. W sam raz pod okonie i to niekoniecznie małe.

Edytowane przez Fatso
  • Like 1

• 3 miesiące temu...

Batson IST1141F 2.9m 2-10g vs Talon 96US2 2,9m 2-9g

Witam !

Jestem zainteresowany opiniami użytkowników wędek jak w temacie, ponieważ chcę kupić taki UL do łowienia z brzegu, jeśli można proszę o fotki waszych kijaszków. Jeśli ktoś dysponuje Talonem 3,05m lub Batsonem 3,05m też proszę o opinię. 

Chciałbym też waszych porad co do doboru wyposażenia, jeśli był by to kij z pracowni to na co muszę zwrócić uwagę, jakie przelotki dobrać, jakie mocowanie kołowrotka, dolnik i rękojeść aby z kołowrotkiem ok.2500 np. twin power wszystko było perfect. Łowię głównie żyłką 0.14-0.18 ale rozważam też w przyszłym sezonie plećkę cieniutką. Czy rękojeść powinna być cała czy dzielona? Jeśli jest jeszcze coś o czym nie wspomniałem to również proszę o uświadamianie mnie.

Być może ktoś ma któryś z tych modeli na sprzedaż? tez rozważę kupno.

Łowiłem przez kilka miesięcy Batsonem IST1141F. Genialny kijek, mi służył do połowu kleni na Wiśle. Zero spadów, piękna praca. Zdecydowanie fajniej mi się łowiło nim klenie niż modelem XST1141. Talonem nie łowiłem więć się nie wypowiadam. Mój kij miał przelotki Alconite + podstawowa rezonansowa rękojęść z pianki eva uchwyt dps-zbrojony w FC więc to taki standard :) .

Co do wyglądu końcowego kija to rób taki jak Ci się podoba :P

• Like 1