Fatso Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Według "źródeł dobrze poinformowanych", mają to być blanki bassowe (spin i mag). Trzeba wykazać jeszcze 2 tygodnie (nie jest to zaskoczeniem - targi ICAST 2016) cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Batson IC721 Dzis dotarła do mnie smutna wiadomość. Poległa Lalunia, wedka która zbudowałem w 2010 dla mojego przyjaciela. Chyba pierwszy mój cast .... Poległa głupio, dziwnie, niepotrzebnie. Uchwyt w łodzi, jakas linka, zaczepinie o cos... słuchałem tego przez tel i teraz mi trudno powtórzyć. W każdym razie trzasło 50cm od szczytu.... Blanku już Batson nie produkuje, trzeba znaleźć cos nowego ale żeby było podobne do starego. Tu od 17 minuty widać co Lalka potrafiła: https://www.youtube.com/watch?v=g_DV7NGjK0k Nowa ma być na okonie, grube i nie pasc podczas przyłowow:Może:St.Croix4S63MXF Walleye - Vertical Jig LTWS63MXF 6'3" M X-FAST 1 6-10 1/8-1/2 0.435 4.5 może:BatsonIMMWS62MXF 1,87 1 5-18 6-15 1,6 / 10,72 33,6 X/FastMedium.... bo w blankach: cast nic nie widze. Macie jakies typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Avid 3C60MF ?https://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-St.Croix-SCIII-Bass-Freshwater-Casting-AVID-/478 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Tomek... z 17funtówką na okonie? Ten 3C66MLF by pasił ale już go nie widze w aktualnym katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Miało być MLF a teraz patrzę, że MLF ma 6'6" stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ten MLF wisi na stronie BRC ale już go nie produkują... myle się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 To stara tabelka oczywiście, ale jakoś nie doczytuje się na stronie czy są na stanie czy nie, chociaż tam jest 14dni na zamówienie, które może przedłużyć się w nieskończoność. Może gdzieś po pracowniach jeszcze mają, zawsze do jakiegoś FA czy innego przemysłowca można zadzwonić, nieraz się trafiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 może coś z Lamiego z IM 7 -pro 842 lub 843 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Podobne aparycje ma mój xl782 lamiego niestety jest w spinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Narazie mam takie typy: Batson RX8 IMMW62MXF 15lb do 18g szczyt 1,6ST.Croix 3S66MF 12lb do 17g szczyt 1,9 ... chyba praktycy vericala castowego tu nie zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja bym Ci polecił jakąś Xzogę chudą, np BBX 2 kg (szczyt będzie pewnie poniżej 1,4), ale to raczej inny sort blaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 SUZUKI RXF 8lb.Wyzsza połka cenowa nie jest tu blokadą. Japońce chyba jednak się gną az po rękojeść a tu chodzi by dolnik by raczej sztywniejszy jak na filmie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Mam tego Batsona IC 721 , Cast zbudowany w pracowni Saks . Nie myślałem do tąd o sprzedaży ale... kto wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Mam tego Batsona IC 721 , Cast zbudowany w pracowni Saks . Nie myślałem do tąd o sprzedaży ale... kto wie ? Tali z kulkowym piankowym foregripem? Zdaje się, że ja byłem jego poprzednim właścicielem, trochę teraz żałuję, że sprzedałem Edytowane 5 Lipca 2016 przez Pumba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Tali z kulkowym piankowym foregripem? Zdaje się, że ja byłem jego poprzednim właścicielem, trochę teraz żałuję, że sprzedałem Ten ten , żałuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ten ten , żałuj Sprzedałem bo strasznie bolały mnie te duże Forecasty na szczycie a przerabiać w pracowni się nie opłacało. Teraz zrobiłbym to sam, nie chcesz sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Made in the USA Rod BlanksTheETERNITY Rod Blanks (Cast and Spin models) have seen their production moved to the United States to increase quality control and to take this line to an entirely new performance level. Gone is the cobalt blue with a new natural Swirl Sanded appearance.Introducing The Judge line of Live Bait and Crankbait rod blanks, also Made in the USA. These blanks feature a proprietary blend of S-Glass and RX7 graphite mixed with our new state of the art Diamond Poly Helix carbon wrap. These blanks are a masterpiece and sure to impress. Blanki produkowane w USA Produkcja Blanków ETERNITY (modele Cast i Spin) została przeniesiona do Stanów Zjednoczonych, aby zwiększyć kontrolę jakości i zapewnić tej linii blanków parametry na najwyższym poziomie. Nie będzie kobaltowo-niebieskiego koloru - na jego miejsce nowy, naturalny kolor polerowanego wirowo grafitu.Wprowadzamy serię blanków Live Bait i Crankbait o nazwie The Judge, również produkcji USA. Blanki te są zbudowane z własnej mieszanki S-Glassu i grafitu RX7, z zastosowaniem naszej najnowocześniejszej owijki węglowej Diamond Poly Helix. Blanki te są arcydziełem i bez dwóch zdań zrobią ogromne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Mmm... brzmi ciekawie, gorzej pewnie bedzie z cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Made in the USA Rod BlanksTheETERNITY Rod Blanks (Cast and Spin models) have seen their production moved to the United States to increase quality control and to take this line to an entirely new performance level. Gone is the cobalt blue with a new natural Swirl Sanded appearance.Introducing The Judge line of Live Bait and Crankbait rod blanks, also Made in the USA. These blanks feature a proprietary blend of S-Glass and RX7 graphite mixed with our new state of the art Diamond Poly Helix carbon wrap. These blanks are a masterpiece and sure to impress. Blanki produkowane w USA Produkcja Blanków ETERNITY (modele Cast i Spin) została przeniesiona do Stanów Zjednoczonych, aby zwiększyć kontrolę jakości i zapewnić tej linii blanków parametry na najwyższym poziomie. Nie będzie kobaltowo-niebieskiego koloru - na jego miejsce nowy, naturalny kolor polerowanego wirowo grafitu.Wprowadzamy serię blanków Live Bait i Crankbait o nazwie The Judge, również produkcji USA. Blanki te są zbudowane z własnej mieszanki S-Glassu i grafitu RX7, z zastosowaniem naszej najnowocześniejszej owijki węglowej Diamond Poly Helix. Blanki te są arcydziełem i bez dwóch zdań zrobią ogromne wrażenie. Za sama nazwe takiego crankbaita wyprobuje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Wysoki Sądzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Zobaczymy. Jak na razie, to muchowe "blanki z eternitu", a w każdym razie piątka, są fajniutkie. #5 na sucho: lekki blank, z powerem w dole, szybki, ale tak w sam raz. Proces zbrojenia w toku O jakim blanku piszesz? Poluję na cos króciutkiego (max 2.1m) i do lekkiego sznura max #2-4. Mają coś fajnego ze szkła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Eternity 2. Wszystkie 9'. Klasy od 5 do 10. Szklaków muchowych nie mają, natomiast w celach krótko-delikatnych mają bardzo sympatycznie blanki z serii RX6, zwłaszcza 2-składy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 dwuskładowa #3 Batsona RX6 bodajże 7'6" to jak twierdzi Zbyszek Kawalec jakby benchmark i punkt odniesienia dla tej klasy konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 A mam, mam. Baaardzo zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) ETERNITY Rod Blanks (Cast and Spin models) have seen their production moved to the United States to increase quality control and to take this line to an entirely new performance level. Produkcja Blanków ETERNITY (modele Cast i Spin) została przeniesiona do Stanów Zjednoczonych, aby zwiększyć kontrolę jakości i zapewnić tej linii blanków parametry na najwyższym poziomie. Nie chcąc zostać posądzonym o nadmierne ''czepialstwo'' zapytam tylko jak ma się ten wpis do teorii niezmienionych standardów produkcyjnych w fabryce naszych dalekich przyjaciół z Chin czy Korei ? Edytowane 6 Lipca 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi