Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Batson IC721

Dzis dotarła do mnie smutna wiadomość. Poległa Lalunia, wedka która zbudowałem w 2010 dla mojego przyjaciela. Chyba pierwszy mój cast .... Poległa głupio, dziwnie, niepotrzebnie. Uchwyt w łodzi, jakas linka, zaczepinie o cos... słuchałem tego przez tel  i teraz mi trudno powtórzyć. W każdym razie trzasło  50cm od szczytu....

post-47734-0-45379100-1467579282_thumb.jpg  post-47734-0-85529400-1467579300_thumb.jpg

Blanku już Batson nie produkuje, trzeba znaleźć cos nowego ale żeby było podobne do starego. Tu od 17 minuty widać co Lalka potrafiła:

https://www.youtube.com/watch?v=g_DV7NGjK0k

Nowa ma być na okonie, grube i nie pasc podczas przyłowow:

Może:

St.Croix

4S63MXF Walleye - Vertical Jig LTWS63MXF 6'3" M X-FAST 1 6-10 1/8-1/2 0.435 4.5

może:

Batson

IMMWS62MXF 1,87 1 5-18 6-15 1,6 / 10,72 33,6 X/Fast

Medium....  bo w blankach: cast nic nie widze. Macie jakies typy?

To stara tabelka oczywiście, ale jakoś nie doczytuje się na stronie czy są na stanie czy nie, chociaż tam jest 14dni na zamówienie, które może przedłużyć się w nieskończoność. Może gdzieś po pracowniach jeszcze mają, zawsze do jakiegoś FA czy innego przemysłowca można zadzwonić, nieraz się trafiają.

Mam tego Batsona IC 721 , Cast zbudowany w pracowni Saks . Nie myślałem do tąd o sprzedaży ale... kto wie ?  ;)

Tali z kulkowym piankowym foregripem? Zdaje się, że ja byłem jego poprzednim właścicielem, trochę teraz żałuję, że sprzedałem :)

Edytowane przez Pumba
  • Like 1

Made in the USA Rod Blanks

The
ETERNITY Rod Blanks (Cast and Spin models) have seen their production moved to the United States to increase quality control and to take this line to an entirely new performance level. Gone is the cobalt blue with a new natural Swirl Sanded appearance.

Introducing The Judge line of Live Bait and Crankbait rod blanks, also Made in the USA. These blanks feature a proprietary blend of S-Glass and RX7 graphite mixed with our new state of the art Diamond Poly Helix carbon wrap. These blanks are a masterpiece and sure to impress.

Blanki produkowane w USA

Produkcja Blanków ETERNITY (modele Cast i Spin) została przeniesiona do Stanów Zjednoczonych, aby zwiększyć kontrolę jakości i zapewnić tej linii blanków parametry na najwyższym poziomie. Nie będzie kobaltowo-niebieskiego koloru - na jego miejsce nowy, naturalny kolor polerowanego wirowo grafitu.

Wprowadzamy serię blanków Live Bait i Crankbait o nazwie The Judge, również produkcji USA. Blanki te są zbudowane z własnej mieszanki S-Glassu i grafitu RX7, z zastosowaniem naszej najnowocześniejszej owijki węglowej Diamond Poly Helix. Blanki te są arcydziełem i bez dwóch zdań zrobią ogromne wrażenie.

Made in the USA Rod Blanks

The
ETERNITY Rod Blanks (Cast and Spin models) have seen their production moved to the United States to increase quality control and to take this line to an entirely new performance level. Gone is the cobalt blue with a new natural Swirl Sanded appearance.

Introducing The Judge line of Live Bait and Crankbait rod blanks, also Made in the USA. These blanks feature a proprietary blend of S-Glass and RX7 graphite mixed with our new state of the art Diamond Poly Helix carbon wrap. These blanks are a masterpiece and sure to impress.

Blanki produkowane w USA

Produkcja Blanków ETERNITY (modele Cast i Spin) została przeniesiona do Stanów Zjednoczonych, aby zwiększyć kontrolę jakości i zapewnić tej linii blanków parametry na najwyższym poziomie. Nie będzie kobaltowo-niebieskiego koloru - na jego miejsce nowy, naturalny kolor polerowanego wirowo grafitu.

Wprowadzamy serię blanków Live Bait i Crankbait o nazwie The Judge, również produkcji USA. Blanki te są zbudowane z własnej mieszanki S-Glassu i grafitu RX7, z zastosowaniem naszej najnowocześniejszej owijki węglowej Diamond Poly Helix. Blanki te są arcydziełem i bez dwóch zdań zrobią ogromne wrażenie.

Za sama nazwe takiego crankbaita wyprobuje .

• Like 1

Zobaczymy. Jak na razie, to muchowe "blanki z eternitu", a w każdym razie piątka, są fajniutkie. #5 na sucho: lekki blank, z powerem w dole, szybki, ale tak w sam raz. Proces zbrojenia w toku :)

O jakim blanku piszesz?

Poluję na cos króciutkiego (max 2.1m) i do lekkiego sznura max #2-4.

Mają coś fajnego ze szkła?

ETERNITY Rod Blanks (Cast and Spin models) have seen their production moved to the United States to increase quality control and to take this line to an entirely new performance level.

Produkcja Blanków ETERNITY (modele Cast i Spin) została przeniesiona do Stanów Zjednoczonych, aby zwiększyć kontrolę jakości i zapewnić tej linii blanków parametry na najwyższym poziomie.

Nie chcąc zostać posądzonym o nadmierne ''czepialstwo'' zapytam tylko jak ma się ten wpis do teorii niezmienionych standardów produkcyjnych w fabryce naszych dalekich przyjaciół z Chin czy Korei ?

Edytowane przez Szymon82