Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś miał do czynienia nad wodą z BATSON IMMORTAL IMMWS62L ? Chodzi o lekkie jigowanie 2-5 gr.

Posiadam kij na tym blanku , szybka i uniwersalna okoniówka ,pstrąga też obsłuży , pociągnie małe obrotówki i woblerki jak i jigi tak do 8 G,super ugięcie 

Ktoś miał do czynienia nad wodą z BATSON IMMORTAL IMMWS62L ? Chodzi o lekkie jigowanie 2-5 gr.

proszę

Masz ten kij i pytasz jak się zachowuje?

Dość specyficzny, pod przynętą szybki, pod większym obciążeniem bardzo szybko przechodzi w parabolę. Ryb nie gubi, da się łowić od 1g + paproch. Komfortowo obsługuje od 2g+ 2" do 10g+ smukłe 4" z pełną dynamiką. Bardzo uniwersalny jeśli chodzi o ryby, nie spadają okonki palczaki,bardzo dobrze obsłuży pstrąg, szczupak, sandacz, niezbyt wielkich sumków też się nie boi :)

Ugięcie tego blanku może być trochę inne jak to które wstawiłeś ;)

Ale nie wiem czy to się liczy bo mój jest w Delcie, na domiar złego na Delfinie- więc brzydki, jakby nieszczęść było mało to dzielony i do tego po skrobance :(

• Like 2

Że skośnooki, nie znaczy, że zaraz z proletariatu wzięty. RX8, to RX8, a to szlachta jest blankowa i tyle  B)

Ajjj, nie o blank mi chodziło, toż wiadomo, że wysoki z urodzenia. Stella też z dalekowschodniej szlachty przecież. Cała reszta to afront i profanacja straszna :P

Masz ten kij i pytasz jak się zachowuje?

Dość specyficzny, pod przynętą szybki, pod większym obciążeniem bardzo szybko przechodzi w parabolę. Ryb nie gubi, da się łowić od 1g + paproch. Komfortowo obsługuje od 2g+ 2" do 10g+ smukłe 4" z pełną dynamiką. Bardzo uniwersalny jeśli chodzi o ryby, nie spadają okonki palczaki,bardzo dobrze obsłuży pstrąg, szczupak, sandacz, niezbyt wielkich sumków też się nie boi :)

Ugięcie tego blanku może być trochę inne jak to które wstawiłeś ;)

Ale nie wiem czy to się liczy bo mój jest w Delcie, na domiar złego na Delfinie- więc brzydki, jakby nieszczęść było mało to dzielony i do tego po skrobance :(

Znałem kilka opinii więc go kupiłem okazyjnie a zdjęcie wrzucone przeze mnie było robione przez wcześniejszego właściciela :)

Edytowane przez Robert Crocker

• 2 miesiące temu...

Batson IMMWS62L po cast L

Witam Panowie

Kupiłem niedawno blank taki jak w temacie. Plan jest taki żeby ubrać go pod casta. Polećcie proszę jakiś set przelotek. Długość rękojeści 20 cm od końca kijka do środka stopki multika. Kijek będzie pracował w parze z Aldebaranem 51HG, pletką 0,06 i przyponem 1m z fluorocarbonu 0,18. Kijek pod okonia i pstrąga. Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

• Like 2

Z tego co się dowiedziałem, kijek na tym blanku powinien obsłużyć gumki od 2g+2" do 10g+smukłe 4".

Ale opinie są bardzo zróżnicowane, jedni uważają, że obskoczy gumki do 8g, a inni znowu, że podoła główkom do 15g.

Idzie też poprowadzić małe wobki i blaszki.

Jeśli coś poplątałem, to proszę o sprostowanie.