Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem Ci, że poprawnie uzbrojony blank podbija do 15g plus guma ale widać lubisz sobie poczytać opowieści z cyklu wydaje mi się, że... Nie łowiłem tym kijem długo i wiele, bo gatunki jakie ogarnia od lat nie są w kręgu moich zainteresowań ale zdążyłem poznać jego parametry i właściwości stąd masz normalną informacje. Pierwsze informacje o tym blanku podał @Friko, spodobał mi się Jego opis i automatycznie powstał kij, który obłowiłem trochę co pozwolił potwierdzić opis z którym się zgadzam.

12308767_1257000947649216_18540070278946

12072710_1230162606999717_4389240728608912313724_1257000427649268_59281313542350

• Like 2

Kolego Gucio, nie miałem zamiaru Cie urazić, bo widzę po Twojej reakcji, że coś Cie poruszyło. Tak jak napisałem - chciałem poznać jeszcze kilka innych opinii posiadaczy kijka na tym blanku. I tak, jak napisałem - opinie są bardzo rozbieżne.

A no Robert, ale co zrobić. ☺.

• 2 tygodnie później...

Mam 2 takie blanki w spinnie z delfinem i w cascie...i nie wiem skąd się wzieło to niby 15g...kij kapituluje przy 10g,oczywiście i mozna i wiecej jak ktoś ma w oczach szaleństowo i podbija wedykalnie,nalepszy zakres to 2-7g i guma 2-2,5 max.

post-54673-0-75381400-1491295906_thumb.jpg

• Like 1

Wytłumaczenie tych rozbieżności może być całkiem banalne. Pamiętajcie że ok. roku 2014 blanki Batsona zostały przeprojektowane. I tak dotychczas istniejący w serii RX8 blank XSW 62 L  "przemienił się" w blank IMMWS 62 L. O ile nominalne parametry obydwu blanków pozostają podobne, o tyle jest bardzo prawdopodobne że przy okazji doszło do zmian materiałowych, które mogą wpływać na nieco inne "odczuwanie" wędek wykonanych na tych blankach. Wydaje mi się  - aczkolwiek posiłkuję się tu wyłącznie własną pamiecią więc może to być zawodne - iż po przeprojketowaniu miałem generalnie odczucie iż nowe Immortale są nieco mocniejsze/sztywniejsze od starych "odpowiedników" z RX8...

Widać, że Pavo i Gucio mają / mieli dokładnie ten sam blank. Widać to na zdjęciu. Są opisane właśnie jako IMMWS 62 L. Więc skąd tu taka rozbieżność ? Zakładam, że właśnie ich blanki są " tak samo materiałowo wykonane ".

Edytowane przez Robert Crocker

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Jaki obecnie kolor mają Eternity? Zdjęcia które znalazłem na rodhouse.fr pokazują niebieskie jak niebo blanki, tymczasem na stronie FishingCenter jest wzmianka ;
"Od 2017 roku produkcja blanków ETERNITY RX9+ zostaje przeniesiona do USA! Blanki te posiadają opatentowaną, polerowaną powierzchnię co zmniejsza ich masę zapewniając super gładkie, półmatowe wykończenie."
Czy po przeniesieniu produkcji do Stanów zmieniła się charakterystyka blanków i przy okazji kolor czy główna zmiana to kolor, a same blanki się wiele nie zmieniły? Przy okazji wrzucę fotkę ugięcia zapożyczoną z francuskiego forum, ETES68ML jeszcze z czasu przed przeniesieniem produkcji do USA.

12511610.jpg

Blanki produkowane w Korei miały kolor niebieski. Tak jak jest opisane na naszej stronie, w momencie przeniesienia produkcji do USA blanki zmieniły kolor i charakterystykę. Są w tej chwili nielakierowane, a jedynie spolerowane. Charakterystyka zmieniła się na bardziej ,,Europejską" i blanki stały się cieplejsze oraz łagodniejsze. Jednocześnie czuć w nich wysoki moduł i dużą dynamikę.

• Like 1

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Czy któryś z szanownych użytkowników, robił już kij (spin lub cast, lepiej cast) na blanku REVS72ML-2 i mógły podzielić się wrażeniami z łowienia kijem zrobionym na tym blanku?

Parametry podane przez producenta:

post-58029-0-77514100-1537429863_thumb.png

A.

Edytowane przez Durzy

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...