guciolucky Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Pisałem Ci, że poprawnie uzbrojony blank podbija do 15g plus guma ale widać lubisz sobie poczytać opowieści z cyklu wydaje mi się, że... Nie łowiłem tym kijem długo i wiele, bo gatunki jakie ogarnia od lat nie są w kręgu moich zainteresowań ale zdążyłem poznać jego parametry i właściwości stąd masz normalną informacje. Pierwsze informacje o tym blanku podał @Friko, spodobał mi się Jego opis i automatycznie powstał kij, który obłowiłem trochę co pozwolił potwierdzić opis z którym się zgadzam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 SilesianDream - właśnie ten kij ze zdjęć mógł być twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silesian Dream Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Kolego Gucio, nie miałem zamiaru Cie urazić, bo widzę po Twojej reakcji, że coś Cie poruszyło. Tak jak napisałem - chciałem poznać jeszcze kilka innych opinii posiadaczy kijka na tym blanku. I tak, jak napisałem - opinie są bardzo rozbieżne. A no Robert, ale co zrobić. ☺. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Mam 2 takie blanki w spinnie z delfinem i w cascie...i nie wiem skąd się wzieło to niby 15g...kij kapituluje przy 10g,oczywiście i mozna i wiecej jak ktoś ma w oczach szaleństowo i podbija wedykalnie,nalepszy zakres to 2-7g i guma 2-2,5 max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ciekawie ,ciekawie ... jak mój wróci od Skałka to zweryfikuje te opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Wytłumaczenie tych rozbieżności może być całkiem banalne. Pamiętajcie że ok. roku 2014 blanki Batsona zostały przeprojektowane. I tak dotychczas istniejący w serii RX8 blank XSW 62 L "przemienił się" w blank IMMWS 62 L. O ile nominalne parametry obydwu blanków pozostają podobne, o tyle jest bardzo prawdopodobne że przy okazji doszło do zmian materiałowych, które mogą wpływać na nieco inne "odczuwanie" wędek wykonanych na tych blankach. Wydaje mi się - aczkolwiek posiłkuję się tu wyłącznie własną pamiecią więc może to być zawodne - iż po przeprojketowaniu miałem generalnie odczucie iż nowe Immortale są nieco mocniejsze/sztywniejsze od starych "odpowiedników" z RX8... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Widać, że Pavo i Gucio mają / mieli dokładnie ten sam blank. Widać to na zdjęciu. Są opisane właśnie jako IMMWS 62 L. Więc skąd tu taka rozbieżność ? Zakładam, że właśnie ich blanki są " tak samo materiałowo wykonane ". Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez Robert Crocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam.Czy ktoś z kolegów ma w posiadaniu kij na blanku Imms610mxf ?? I może coś napisać o właściwościach użytkowych.Ile gram realnie ogarnie i w ogóle czy wart tych pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Wiecie może czy można gdzieś nabyć blank SB 845-3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturkieljan Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 IMMWS62MXF Może ktoś ma wędkę na tym blanku i może coś napisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Jaki obecnie kolor mają Eternity? Zdjęcia które znalazłem na rodhouse.fr pokazują niebieskie jak niebo blanki, tymczasem na stronie FishingCenter jest wzmianka ;"Od 2017 roku produkcja blanków ETERNITY RX9+ zostaje przeniesiona do USA! Blanki te posiadają opatentowaną, polerowaną powierzchnię co zmniejsza ich masę zapewniając super gładkie, półmatowe wykończenie."Czy po przeniesieniu produkcji do Stanów zmieniła się charakterystyka blanków i przy okazji kolor czy główna zmiana to kolor, a same blanki się wiele nie zmieniły? Przy okazji wrzucę fotkę ugięcia zapożyczoną z francuskiego forum, ETES68ML jeszcze z czasu przed przeniesieniem produkcji do USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Blanki produkowane w Korei miały kolor niebieski. Tak jak jest opisane na naszej stronie, w momencie przeniesienia produkcji do USA blanki zmieniły kolor i charakterystykę. Są w tej chwili nielakierowane, a jedynie spolerowane. Charakterystyka zmieniła się na bardziej ,,Europejską" i blanki stały się cieplejsze oraz łagodniejsze. Jednocześnie czuć w nich wysoki moduł i dużą dynamikę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź Przy okazji jeśli byłoby możliwe wrzucić zdjęcia jak pracuje pod obciążeniem obecna wersja ETES68ML to poproszę. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Niestety nie pomogę, w tej chwili nie mamy blanku na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Batson REVS68M-2 Jest nawet filmik pana Huberta na youtube, do 30g + 3 cale kopyto ogarniesz Nie podales gornego CW wiec ciezko doradzic cos wiecej Edytowane 25 Lipca 2018 przez horac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Czy któryś z szanownych użytkowników, robił już kij (spin lub cast, lepiej cast) na blanku REVS72ML-2 i mógły podzielić się wrażeniami z łowienia kijem zrobionym na tym blanku? Parametry podane przez producenta: A. Edytowane 20 Września 2018 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 masz tutaj krótszego ale pewnie widziałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Widziałem. Nawet macałem oba blanki u Irka.Wyjdą z tego dwa różne kije. Dlatego pytam. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Wejdź na wątek FC bony opisał ten kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Posiada ktoś informacje, czy IST993F z 2013 roku, a bieżący wypust to w dalszym ciągu ten sam blank? Czy było coś w nim zmieniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 to samoDzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 Może ktoś wypowiedzieć się w sprawie Batsona IMMP70ML? Jaką gramaturę przynęt obsługuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Pytanie kieruję do bardziej zorientowanych w temacie: czy istnieje dłuższa wersja batsona Rx8 XP 841 ? Może być w 1 lub 2-składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Wygląda na to, że nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi