TOFIX99 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Wygląda na to, że nie ma Uuuuuu ????, to nie dobrze. Trzeba będzie zadowolić się "teraźniejszą" wersją tego blanku. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Ze strony Batsona, zniknęły blanki ETERNITY, zdaje się w ich miejsce pojawiły się nowe o wdzięcznej nazwie Testament. http://www.rainshadowrodblanks.com/conventional-rod-blanks/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Czyżby znów strzelały jak rx8+.? Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Może ktoś się orientuje czy blank ISP 843 F to jest lakierowany czy piaskowany w kolorze naturalnego grafitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Lakieru na nim, jak na lekarstwo ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 4 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Lakieru na nim, jak na lekarstwo Dziękuję za info. Twoja wyczerpująca i rzeczowa odpowiedź jest dla mnie bardzo pomocna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Dziękuję za info. Twoja wyczerpująca i rzeczowa odpowiedź jest dla mnie bardzo pomocna....Radość ma wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 5 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Dobrze, że choćby radość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Jeżeli ktoś posiada kijek na blanku REVS72ULF-2 i mógłby podać wagę kijaszka , jakie uzbrojenie , to będę wdzięczny Mam dylemat czy kupić w FC , czy jednak zbroić troszkę lżej ale drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Jeżeli ktoś posiada kijek na blanku REVS72ULF-2 i mógłby podać wagę kijaszka , jakie uzbrojenie , to będę wdzięczny Mam dylemat czy kupić w FC , czy jednak zbroić troszkę lżej ale drożej Na okonia czy na pstraga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Na okonia czy na pstraga?Okoniówka wyłącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Cześć. Szukam blanku pod jerkówkę. Wytypowałem wstępnie dwa: REVC68MHREVC68H Gramatura jaką łowię to 50 - 100 g. Czy MH pociągnie górny zakres? Czy szczyt nie będzie zbyt spolegliwy? Który będzie bardziej odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Wydaje mi się, że przy takim prowadzeniu jerków jak widziałem u Ciebie to nawet REVC68H może mieć zbyt spolegliwą szczytówkę przy tych 100g. Zarzucić, to bez problemu dasz radę ale nie wiem czy poprowadzisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 A blanki 3 czesciowe Batsona mozna w Polsce gdzies kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilox Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Po pierwsze pytanie czy da się nim rzucać smużakami? Po drugi czy są gdzieś jeszcze blanki XST 1141 bo chętniej bym wziął?Po trzecie proszę o wycenę kija na blanku wymienionym w tytule 1) wersja ekonomiczna2) wersja wymaxowana typy przelotki Torzity itd.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Rozumiem, że w tym dziale jest za mało pracowni, do których można napisać albo te poniżej są za mało dobre, aby abyś chciał Kolego spytać o wycenę na priv?Podobnie w googlach, po wpisaniu "pracownia wędkarska" wyskakuje za mało wyników? I oczywiście w przykładowych wątkach poniżej też za mało osób pisało o blankach z tego tematu, zatem trzeba założyć kolejny wątek i cała reszta powinna tutaj Jaśnie Panu wszystko dobitnie napisać, bo na szukanie za dużo czasu trzeba poświęcić?http://jerkbait.pl/topic/5897-w%C4%99dka-na-klenie-jazie-jaki-blank-wybra%C4%87/page-26http://jerkbait.pl/topic/3831-blanki-batson-enterprises/page-14http://jerkbait.pl/topic/7194-lekki-uniwersa%C5%82/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 (edytowane) Miałem kij ukręcony na Batsonie XST 1142. Mój był od Fishing Center, uzbrojony w przelotki Fuji SIC na tytanowych ramkach. Bardzo fajna, finezyjna wędka z lekkim zapasem. Szczyt bardzo cienki. Wędka służyła jako podstawowy spining na średnie klenie, do brodzenia po Wiśle ze smużakami i małymi wobkami. Największe przynęty jakimi łowiło mi się z poczuciem komfortu to 5 cm smukłe Hiciorki Janusza Widła i podobne, wydłużone zbliżone do Rapali Oryginal. W silnym nurcie 3 cm hornet SDR giął szczyt bardziej niż mi pasuje. Dawało się też łowić małymi boleniówkami w stylu Siek Siga 7 cm.Rzucanie najmniejszymi przynętami było niejednoznaczne. Charakterystyka blanku, jego delikatność, sprężystość, szybkość, ugięcie wydawały się doskonałe do drobiazgu. Niestety małe żuczki lepiej mi wyrzucał krótszy St.Croix AVS 90LM2, którego używałem zamiennie. Nie łowię ultracienkimi plecionkami a chyba pod nie było zbrojenie Batsona. Wydaje mi się że niewielkie przelotki, które zastosowano tłumiły spadające zwoje żyłki (0,14) zbyt mocno i lepiej mi się rzucało Avidem ze sporymi, tradycyjnnymi Alconite'mi.Dziś nie mam ani jednego, ani drugiego. Oba poszły do ludzi. Klenie łowię Blaasami: cięższy to SLF9610-2 na minimach, a typowo do smużenia SLXF 966-2 na Torzite. Nadal nie znalazłem złotego środka, tak żeby mieć jedną wędkę...Kiedyś Skalek wstępnie wycenił mi budowę SLXF 966 z torzite na trochę ponad 2000 zł. Bida wersja to też dość dobrze powyżej 1000 zł, zwłaszcza jeśli blank ma być z wyższego modułu. Ja moje wędki kupiłem na rynku wtórnym. Trafiły się to żal było nie wziąć. Edytowane 2 Lutego 2020 przez J-O-K-E-R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaloni73 Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Witaj Ja posiadam kijek na blanku IST 1081F 2,75 m 2-10 gr fajnie się ładuje nie jest zbyt szybki ale ma zapas mocy bez problemu radzi sobie z przyłowem bolka 60 cm i wystarczająco miota najlżejszymi smużakami ,nie wiem czy jest jeszcze dostępny ten blank , jak dla mnie idealny do łowienia smużakami. pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Który z budżetowych banków Batsona (Revelation, RX7) wybrać do budowy opadowego uniwersału do gum 12-16 cm z obciążeniem 10-25 g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 A dlaczego nie IMMC? Zobacz, ile kosztuje IMMC68M 17lb. Ja zrobiłem właśnie ten, tej wiosny potestuję. Ostatnio wpadł mi też w łapy IMMS610M 14lb. Moim zdaniem aktualny wypust został znacznie wzmocniony w stosunku do stalowoszarego IMMS610M (jest subiektywnie cięższy, nie tak suchy i "cieplej" się gnie). Choć ten 14lb raczej nie da rady gumom 16cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 A dlaczego nie IMMC? Zobacz, ile kosztuje IMMC68M 17lb. Ja zrobiłem właśnie ten, tej wiosny potestuję. Ostatnio wpadł mi też w łapy IMMS610M 14lb. Moim zdaniem aktualny wypust został znacznie wzmocniony w stosunku do stalowoszarego IMMS610M (jest subiektywnie cięższy, nie tak suchy i "cieplej" się gnie). Choć ten 14lb raczej nie da rady gumom 16cm.Zamawiającemu zależy na budżecie ale przedstawię takową propozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Panowie. Kupiłem blank stara zielona seria rx7. Długość 1.83 w dwóch kawałkach... 2-9 grama deklarowany ciężar opisany... Kojarzy ktoś co to za symbol blanku? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Witam, czy ktoś ma kija na blanku - Batson Enterprises REVS72M-2 i może coś o nim powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Mam w wersji cast, co chcesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fOkUsSsS Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 Panowie szukam batsona rx7 10,8" #4 w czterech kawałkach. Niestety złamałem wędkę, (dokładniej drugi element od dołu) i jestem w kropce. Elementu można szukać wyłącznie na rynku wtórnym. Może ktoś posiada?? Albo jest w stanie poradzić co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi