Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

Na krawędzi omotki (ostatnia tota z przelotką) nie powinno być trochę lakieru? I ten ... (dziwny) podpis kija. Ale jak ktoś tak lubi. :)

Czasami robię krawędź z lakierem, czasami bez, wg moich obserwacji nie ma to wpływu na właściwości użytkowe, a w tym przypadku takie było życzenie mojego kolegi  :) w kwestii opisów, cały czas się uczę, ale mam trudny charakter, więc i charakter pisma też mam trudny  :D dzięki za uwagi, na pewno wezmę je sobie do serca   :)  

Edytowane przez RafalKisiel

• 1 miesiąc temu...

A co? Nowa wersja, czyli Revelation, nie podoba się?

Reakcji nie było, więc dodam, że mnie się IST1085F zdecydowanie bardziej podoba od "Revelacyjnego" następcy. Moc podobna, a większą finezja.

Niestety nie wiem, gdzie to można dostać w Polsce.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam, z tego co wiem są trzy blanki Batson Walleye. Dwa 187 cm i jeden 202 cm o taki IMMWS68MXF. W jednym kawałku. Czy posiadaczy wędek na tych blankach mógłbym prosić o opis zadowolenia, lub nie, z faktu posługiwania się nimi. Oraz opis gramatury przynęt jakie obsługują.

Z góry dziękuję Tomek

Edytowane przez kostom63

A co? Nowa wersja, czyli Revelation, nie podoba się?

Zdecydowanie mi się nie podoba.

Według Pana Ireneusza to są te same blanki co IST, tylko różnią się kolorem, z czym nie do końca się zgodzę :)

Kolor jak kolor- mi się nie podoba i ma tendencję do rysowania Akcja, ugięcie itp. również inna.

Wystarczy, że zmieni się jeszcze seria XST i Batson w Polsce całkowicie odejdzie na jakiś czas do lamusa.

Zdecydowanie mi się nie podoba.

Według Pana Ireneusza to są te same blanki co IST, tylko różnią się kolorem, z czym nie do końca się zgodzę :)

Kolor jak kolor- mi się nie podoba i ma tendencję do rysowania Akcja, ugięcie itp. również inna.

Wystarczy, że zmieni się jeszcze seria XST i Batson w Polsce całkowicie odejdzie na jakiś czas do lamusa.

W ogóle blanki typu 12-17 lb w długościach +8'6 są raczej w odwrocie.

Pozostaje tylko fishing art i pojedyńcze pozycje odvinnych producentów.

• 9 miesięcy temu...

Troche odswierzę ten wątek :D

Jako ,że nie znalazłem seryjnego kija który by mi pasował na moją rzeczkę,to po rozmowie ze znajomym dostałem namiar na blanki batson sp840 i 841,i tu mam pytanko  który wybrac na moje warunki wedkarskie nad wodą.

Mała rzeka max 7m -10m szerokości,max głębokość 1,5m,  ryby  Kleń/okoń, woblerki 2-4cm, smużaki,(bromba\imago lures) obrotówki 0-2 long,tylko żyłka 0,16-0,18 bo rzeczka płynie głownie w lesie i jest sporo gałęzi i nawisów z drzew i klenie chetnie tam uciekaja i z pod takich miejscówek sie je łowi i trzeba szybko odciągnąć, kołowrotek o wadze 210gr , czesto mozna trafić klenia 40+ a i 50 nie jest cudem
Rzeka  miejscami dość mocno zakrzaczona,wedkowanie tylko brodząc.

Który z wymienionych sprawdzi się lepiej Waszym zdaniem? 

• 11 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...

Straszna cisza w wątku to dodam krótki opis Batsona Imms610mxf 14lb opisany do 14 gram. Bardzo fajna sandaczówka.

Bez problemu wcina większe sandacze i poradził sobie z przyłowem sumka.

Najlepiej działa w zakresie 8- 15 gram plus wąskie 15 cm. Czułość blanku na wysokim poziomie.

Strasznie rybożerny ten blank. Sandacze wcina! Aż mu się przelotki trzęsą, zapewne  :rolleyes: