Skocz do zawartości

Blanki Batson Enterprises

saalar

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Poszukiwania doprowadzily mnie i wlasciciela przyszlej wedki do nabycia tego blanku:post-47734-0-08014600-1469252917_thumb.jpg

Po kilku dniach od zakupu i po utwierdzeniu sie ze blank bedzie adekwatny do wertikala okoniowo sandaczowego - Friko nakierowal mnie na fakt, ze przeciez Pac Bay i Batson maja wspolne korzenie i ze nieprodukowany Batsonowski IC721 powinien miec odpowiednik w ofercie Pac. Poszukalem i faktycznie jest - T2C721, i pewnie pojawi sie w arsenale.

http://tackle24.de/index.php?a=169〈=eng

Dzieki Panowie, dzieki Pawle :)

• Like 4

Poszukiwania doprowadzily mnie i wlasciciela przyszlej wedki do nabycia tego blanku:attachicon.gif20160723_074248-1.jpg

Po kilku dniach od zakupu i po utwierdzeniu sie ze blank bedzie adekwatny do wertikala okoniowo sandaczowego - Friko nakierowal mnie na fakt, ze przeciez Pac Bay i Batson maja wspolne korzenie i ze nieprodukowany Batsonowski IC721 powinien miec odpowiednik w ofercie Pac. Poszukalem i faktycznie jest - T2C721, i pewnie pojawi sie w arsenale.

no to troszkę przy grubo jak na oksy :) nie chcę Cię martwić ale kij na tym blanku to mi ciska ponad 40g łącznie ;) tym akurat łowię najkrócej bo ledwo miesiąc ale moc ma pod konkretne sandały :) 

"Okoniowe grubo bywa czesto roznie rozumiane, na zdjeciu wabik z ostatnich okoniowych lowow wlasciciela przszlej wedki"

Tak "grubo" to i sandacza zadowoli.

Na Solinie w grudniu okonie łowi sie przy okazji polowania na zębatego na 35g. Obojętnie czy guma czy "pióro". Nie widziwiają że "za cieżko". :D

• 2 miesiące temu...

Poszukiwania doprowadzily mnie i wlasciciela przyszlej wedki do nabycia tego blanku:attachicon.gif20160723_074248-1.jpg

Witam,

Poważnie zastanawiam się nad tym blankiem (IMMWS62MXF), bo ciężko mi utrafić w coś, co by spełniało moje fanaberie. Chciałbym zrobić krótką sandaczówkę ( najlepiej 1,8 m). Musi być szybka, do prowokowania przynętą różnych ewolucji poprzez potrząsanie, drganie nadgarstkiem itp. Jednocześnie dobrze jakby to nie była "pała" tylko przechodziła pod rybą w progresywne ugięcie. Jak się zachowuje w dolnych granicach wyrzutu? Da radę od tych 5 gr. ? Jak z czułością tego blanku? Nadaje się, żeby go jeszcze skrócić o kilka centymetrów? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Edytowane przez motorhead1983

Batson Immortal Walleye IMMWS62MXF

Witam,

Poważnie zastanawiam się nad tym blankiem (IMMWS62MXF), bo ciężko mi utrafić w coś, co by spełniało moje fanaberie. Chciałbym zrobić krótką sandaczówkę ( najlepiej 1,8 m). Musi być szybka, do prowokowania przynętą różnych ewolucji poprzez potrząsanie, drganie nadgarstkiem itp. Jednocześnie dobrze jakby to nie była "pała" tylko przechodziła pod rybą w progresywne ugięcie. Jak się zachowuje w dolnych granicach wyrzutu? Da radę od tych 5 gr. ? Jak z czułością tego blanku? Nadaje się, żeby go jeszcze skrócić o kilka centymetrów? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam.

Wedka na tytulowym blanku nie lowilem, wytypowalem go po parametrach i ogledzinach w FC do wertykalnego lowienia okoni w SE, gdzie czesto zdzrzaja sie szczupakowe przylowy. Zbrojenie pod casta, drobniutko na szczycie LGST 4,5 moim zdaniem najlepiej pracuje w zakresie przynet 15-30g animowanych w pionie. Czuly szczyt, progresywne, glebokie uciecie, lekkosc krociutkiego blanku pozwalaja domyslac sie ze "lekkie" skandynawskie lowienie bedzie duza przyjemnoscia.

Na fotkach okonie juz na te wedke lowione i

okoniowy przylow z ostatniej soboty:

A jak pracuje, to mam nadzieje ze niedlugo zobaczymy tu film z holu szczupaka ze zdjecia.

post-47734-0-13019200-1477323550_thumb.jpeg

post-47734-0-38328500-1477323583_thumb.jpeg

• Like 1

Gumka bardzo ciekawa :) Jak mozesz to spytaj sie wlasciciela co to? 

Gumka wygląda mi na Westin Megateez ale ten kolor mi nie pasi .Bardzo łowne gumy zarówno "jaskółka" Miniteez jak i ta z ogonem welona Megateez .Łowię nimi wertykalnie sandacze na Elbie .Z opadu też się sprawdzają  :)

• Like 1

Witam, jako sprawca powstania tego wątku pozwolę sobie na krótki opis . Użytkuje oba kije od miesiąca i obydwa sprawiają mi dużo radości. Zarówno T2C721 jak i IMMWS62MXF są czułe z tym ze t2c721 ma głębokie ugiecie i sprawdził się też super przy trolingu mniejszymi woblerami. Natomiast batson to kij bardzo uniwersalny jak dla mnie. Drop shot, jig, popery czy wertikal nie są problemem. Świetnie rzuca od 10 do 30g choć optymalne do 25 g. U mnie oba kije zdążył zaliczyć też po szczupaku 100 + i pięknie zapracowaly w obu przypadkach nie dając mi poczucia braku mocy przy dużych rybach.

Tu trochę widać batsona.

Dzięki Zbyszek za kolejne dobrze dobrane i skrojone kije..... a wyzwanie było duże jak sam wiesz ????

• Like 2