Piotrk82 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam , posiadam starszy model Emblema ,który nie posiada oporówki, Czy jest możliwość dołożenia do tego modelu łożyska oporowego i ewentualnie od jakiego kręcioła będzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jaki to model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrk82 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 2500 iA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 No jak iA to mam przed sobą 3 sztuki i w każdym oporowka jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tylko pod rotorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrk82 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Sorki , to jest model A , nie IA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 A można prosić z ciekawości fotencje ze zdjetym rotorem ? Bo tego jeszcze nie widziałem na oczy szczerze, ale tak na zdrowy rozsądek obawiam się że gra nie warta świeczki, wcale nie jest łatwo o takie części, ale mogę się mylić, tylko ludziem jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrk82 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez Piotrk82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 No dobra... Raz, że luźna oporówka praktycznie niekupywalna, dwa, że trzeba by wymienić cały rotor (bo nie ma miejsca na wstawienie), trzy, że jeszcze dwa elementy pod rotorem trzeba by wymienić...Jedyne wyjście, to nabycie całego młynka S-iA albo iT, tylko po co wtedy robić przekładki..? Musisz Pan łowić "as is" i dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Złe to były czasy w wędkarstwie kiedy nie było łożysk oporowych, tylko zwykłe zapadki. Bardzo złe czasy. Łowienie nie sprawiało żadnej frajdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Złe to były czasy w wędkarstwie kiedy nie było łożysk oporowych, tylko zwykłe zapadki. Bardzo złe czasy. Łowienie nie sprawiało żadnej frajdy.Fakt.3/4 "wędkarskiego życia" byłem nieszczęśliwy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Śmiem postawić tezę że: wprowadzenie oporówek spowodowało drastyczny spadek ilości ryb w krajowych wodach.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Śmiem postawić tezę że: wprowadzenie oporówek spowodowało drastyczny spadek ilości ryb w krajowych wodach.... tak tak, precz z oporówkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mnie tam oporówka kojarzy się z babą która za nic nie chce dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jeszcze nie tak dawno łowiłem namiętnie aero 1000 z bardzo starych czasów na zapadkach. Nie widziałem żadnej różnicy w komforcie łowienia w porównaniu do oporówki, absolutnie żadnych.Już nie łowię, albowiem niestety usiłując naprawić lekko zdezelowaną zapadkę właśnie ( terkotała ) nieco zbyt mocno odgiąłem taki dynks, który ową zapadkę włącza i wyłącza. Dynks wziął i pękł, bowiem zrobiły go głupie Japońce z takiego metalu a' la żeliwo. O czym nie wiedziałem. Prób reanimacji nie podejmowałem, ze względu na znaczny stopień zużycia wszystkiego w kołowrotku, od przekładni poczynając a na korbce kończąc.Bardzo mi go brakuje. Chlip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi