makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Zabierałem się do napisania tego tematu od niedzieli , nie wiedząc czy pisać o tytułowych targach w Rotterdamie , czy od razu przejść do rzeczy... Hala Ahoy Rotterdam Zacznę jednak od targów.Jak co roku , zachciało mi się wybrać do Rotterdamu , choć już wcześniej zaklinałem się ,że już nigdy nie pojadę bo z roku na rok coraz mniej ciekawych rzeczy można tam zobaczyć.Skusiłem się jednak .Przejechałem te 200 kilometrów , zapłaciłem 12e za parking , 10 za bilet ... i tragedia. Nie ma już nawet cienia tych targów , które odbywały się tam kilka lat temu.Dwie hale wypchane gratami , które zalegały zapewne w sklepach na półkach od kilku lat nie mogąc znaleźć nabywcy.Kilku wystawców łodzi wędkarskich , tych samych zapewne co rok wcześniej.Sensacją było odnalezienie żabek naszej rodzimej firmy Robinson za 6 euro sztuka.Żadnych nowości , ciekawostek , okazji.Żadnej "świeżej krwi"... ...Prawie... Znalazłem jedno ciekawe stoisko , warte opisania na naszym forum. Snułem się tak od stoisk z piwem , przez stoiska z kulkami karpiowymi , fikcyjnymi przecenami , bary z kiełbaskami ... aż tu nagle , przed moimi oczami stanęła ściana pełna opakowań z opisami w nieznanym , "krzaczastym" języku. Normalnie - Japonia - myślę sobie.Co nie biorę w łapy - Made In Japan.Wreszcie jest na czym zawiesić oko.Nieznanej konstrukcji przynęty , akcesoria , kijki spiningowe i castingowe.Cały asortyment kompletnie odbiegający od reszty targowych stoisk. Stoisko Nippon Tackle. Sklep nazywał się Nippon Tackle i mieści się w mieście Frankfurt. Strona www : http://www.nippon-tackle.com/ Oczywiście z wypiekami na twarzy zacząłem obficie strzelać fotki wszelakim produktom. Kilka minut później poznałem miłego , młodego jegomościa , pana Fabiana Krafta , który okazał się menadżerem/właścicielem owego sklepu.http://www.angling-international.com/efttex-2013-debut-delight-for-nippon-tackle/http://havelritter.de/tsunekichi-huss-buzz-92-best-hard-lure-auf-der-efttex-2013/2013/06/16/ Zaczęliśmy rozmawiać na temat sprzętu JDM , aż weszliśmy na temat popularności JDM w Polsce.Dokładnie na portalu Jerkbait.pl , bo oczywiście nie omieszkałem dodać - skąd przychodzę. Wszak "u nas" mamy szerokie grono miłośników sprzętów z kraju kwitnącej wiśni. Lubujących się w przeróżnych egzotycznych wynalazkach z dopiskiem Made In Japan.Czekających tygodniami na zamawiane z japońskich sklepów zabawki. I teraz mogę wreszcie przejść do rzeczy.Po kilku minutach naszej rozmowy mój rozmówca zaproponował mi , a właściwie obiecał , nam " jerkbaitowcom " , że w ramach promocji gotów jest wysyłać nam robione w jego sklepie zakupy do polski za darmo. !!!Zapewne może to być dobrą promocją zarówno dla nas jak i dla sklepu Nippon Tackle. Zamówienia takie muszą jednak spełniać dwa warunki. Pierwszy warunek to : suma zamówienia musi przekraczać 40 euro.Drugi warunek : w okienku na dopisek pod zamówieniem musimy napisać "JERKBAIT14".Promocja ta jest ważna i ma trwać do 31 lipca 2014 roku. Od siebie dodam ,że wydać 40 euro to moment.Sam wydałem prawie dziesięciokrotność tej sumy , a kupowałem tylko to co było dla mnie nowe i nieznane.Wbrew temu ,że wydawało mi się ,że widziałem i mam już wszystko. Większość mogliście już zobaczyć tu :http://jerkbait.pl/topic/24643-jerkbaitowa-baza-gum/page-18http://jerkbait.pl/topic/10756-dziwne-konstrukcje-przyn%C4%99t/page-36MMożna też złożyć zamówienie grupowo. Oczywiście możecie zarzucić mi ,że reklamuję sklep Nippon Tackle ... i będziecie mieć rację.Uważam bowiem ,że warto i że promocja dla naszego portalu też dobra.Zaznaczam też ,że nie otrzymuję w związku z tym żadnych korzyści , profitów.Dostałem nawet od Fabiana 6 (w tym jedna dla mnie ) paczek gum TTShad firmy Bait Breath i naklejek z prośbą bym rozdał je za darmo na forum do testów lub w ramach nagród w jakimś konkursie.Chyba ,że znajdą się na forum jacyś chętni i rzetelni testerzy?Mogę je też oddać do rozporządzenia dyrekcji naszego forum. Gratisowe gumy.Pomieszałem tak , by było 6 różnych kolorów w paczce. Mam też podesłać Fabianowi link do tego tematu i naszego forum. No to panowie - kto pierwszy chętny do zamówienia w Nippon Tackle? Jutro jeszcze przedzwonię , zapytać dla pewności czy umowa nasza wciąż aktualna. Wstawiam też kilka fotek tego , co udało mi się wypatrzeć na owym stoisku.Miłego oglądania. Pozdrawiam.Bartek. Multiki Tailwalk Elan.O ile dobrze pamiętam są produkowane w Chinach , ale w japońskiej fabryce i pod japońskim nadzorem.Sklep prowadzi też sprzedaż akcesoriów tuningowych i części zamiennych do kołowrotków. W asortymencie kijaszków dominują firmy :Graphitleader,Hayate,Major Craft,Tailwalk,ValleyHill.Niestety mój aparat albo me foto-zdolności okazały się słabe. Ciąg dalszy nastąpi... Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez makamba 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ach jak szkoda ze juz nie jestem nl. Jak coś to był bym chętny na testy i obiecuje zdać obfitą relacje z czerwcowej wyprawy sandaczowej, testując owe przynęty. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Ciąg dalszy... Mnie oczywiście najbardziej interesowały przynęty i wszelkie związane z nimi akcesoria.Tu wybór jest spory.Gumowe i twarde.Konstrukcje klasyczne i egzotyczne.Szeroka jest też gama wszelakich typów zbrojeń przynęt gumowych.Fotek będzie 70 więc chwilę to potrwa...Z jasnych przyczyn - opisy poszczególnych fotek sobie daruję.Jakby co wszelkie dane są na stronce www sklepu. CDN... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Coś tam można potestować No i zamówić oczywiście też Świetna relacja. Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Przynęty i akcesoria ciąg dalszy. CDN... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) cd... Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez makamba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 cd... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Kurczę co za cudeńka,zaintrygował mnie ten opis i fajnie ze foty zrobiłeś,zostawiam sobie całość na pulpicie do poczytania jutro od rana.pzdr. Nie mogłem sie oprzeć i obejrzałem twoje foty, relacja i towar pierwsza klasa, fajne cudeńka,jutro wejdę na ten odnośnik do strony i popatrze co maja i w jakich cenach, moze warto.thk i pzdr. Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 cd... I to była ostatnia fotka.I tak wiele jak na jedno tylko stanowisko i jak na całe targi. Jest z czego wybierać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 (edytowane) Przypomną jeszcze warunki darmowej wysyłki do PL. Pierwszy warunek to : suma zamówienia musi przekraczać 40 euro.Drugi warunek : w okienku na dopisek/notkę pod zamówieniem musimy napisać "JERKBAIT14".Promocja ta jest ważna i ma trwać do 31 lipca 2014 roku. Prosiłbym też o opisanie w temacie transakcji potencjalnych kupujących.Czy wszystko przebiegło zgodnie z ustaleniami. Edytowane 2 Kwietnia 2014 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Kurczę co za cudeńka,zaintrygował mnie ten opis i fajnie ze foty zrobiłeś,zostawiam sobie całość na pulpicie do poczytania jutro od rana.pzdr.Niektóre foty słabej jakości , ale nie mam już sił dzisiaj segregować.Zawodowym fotografem jak widać nie jestem , albo mi tak ręce drżały z przejęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Tak jak ci pisałem,kawał dobrej roboty wykonałeś, kupiłem gdzies na necie tego Flash-J Shada ale nie wiem czy tej samej firmy, wygląd ten sam a ja opakowania nie mam.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 i super info, bo od jakiegoś czasu zaglądam na ich stronkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Jednak to nie to samo te co ja mam to Berkleya sa GOTAM SHAD - CHARTREUSE - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Coś w stylu Fish Arrow Flash J Shad. http://www.nippon-tackle.com/Fish-Arrow-Flash-J-Shad-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Chętnie przetestuję gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Cześc Bartek,jeżeli jest jeszcze jeden zestaw do testów to chętnie nim nakarmię w maju szwedzkie szczupako-sandacze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ostało się coś z gumisiów? Za miesiąc ruszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ostało się coś z gumisiów? Za miesiąc ruszam...Akurat załapałeś się na ostatnią paczkę.Wysyłam je bowiem pierwszym pięciu osobom , które wyraziły nimi zainteresowanie. Przy okazji miło byłoby usłyszeć od każdego szczerą opinię na ich temat .Nawet na zasadzie porównania czy kontrastu , jeśliby zdania na ich temat były różne.Mile widziane na forum fotki z "pola bitwy". Gumy i naklejki polecą więc do :1.Sebo0707.2.Wojtek B.3.@Slider@.4.Slawek_2348.5.Pleciona. Po adresy zgłoszę się do was jak dojadę do PL.Niestety może potrwać to z 10 -14 dni bo muszę pokończyć kilka projektów tu w NL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Te targi mniemam to już historia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Szkoda, że ten sklep tylko po niemiecku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jak będzie zainteresowanie z PL to możliwe ,że będzie i po polsku."Młody" sklep jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 ach ... już wszystko pofrunęło ... a tak bardzo chciałem przetestować wlepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Relacja z targów super i ciesze się ze się załapałem na testowe ;-) obiecuje zdać relacje po 1 czerwca :-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 A w DE to podatków i cła nie płacą? A jeszcze marża . Nie wierzę, że jest taniej niż prywatny import z JP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi