skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Nic tylko trza było utworzyć kontr wątek dla wszystkich ludzi światłych, o odmiennych poglądach, nie czczących złotego cielca, których uczucia racjonalne też, bywa, są obrażane cisnącą się ze wszystkich stron wiarą w białe, dobre Mzimu. Czyli zapraszam do dyskusji wszystkich niewierzących, sercem i duszą heretyków.Grunwaldowi i innym wolno, to nam też.Co sądzicie o JP II i jego " cudach ", jego postaci, wpływie na świat i jego boskości, zwłaszcza w kontekście afer targających Kościołem ?Bardzo proszę o wyważone opinie, aby broń Boże nikogo nie urazić. Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez skippi66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mi kiedyś ktoś powiedział, że przy stole to lepiej nie rozmawiać o sporcie, religii i polityce... 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 a mężczyzny nie pyta się ile zarabia i czy się onanizuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Tylko pytanie się takie we mnie rodzi czy jest ten kontr wątek potrzebny?? Zresztą na takie tematy to raczej są inne fora ale tan fakt już pomine... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Cięzko nazwać " coś " co ma prowokacyjny charakter i na celu zwykłe "jątrzenie" jakimkolwiek wątkiem.Faktycznie wiele razy już pisano o forum a takie coś blasku jaśniejszego nie doda. Słuchaj na gimbforach, onetstworach Twoje słowa pożywkę będą miały olbrzymią a jeśli szanujesz to kim była ta osoba dla rzeszy Polaków - daruj sobie. Dzięki z góry, 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mi kiedyś ktoś powiedział, że przy stole to lepiej nie rozmawiać o sporcie, religii i polityce... Pewnie że lepiej nie, ale skoro inni zaczęli, trzeba dać jakiś odpór. Najlepiej na argumenty i suche fakty. Ostatecznie też możemy, my heretycy, mieć własne zdanie i się go nie wstydzić. Ponoć żyjemy w świeckim państwie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ja pierdole to jest forum o tematyce wedkarskiej? Po co te gownoburze. Kazdy ma swoje poglady, zacznijcie je szanowac. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Panowie, macie rację. Ale czy wątek o JP II był potrzebny??? Tez uważam że Mod powinien natychmiast skasować zarówno mój jak i tamten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Termin kanonizacji został wyznaczony więc co do jego Świętości nie ma wątpliwości Wątek można zamknąć. Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez siwypike 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Skippi tutaj się z Tobą zgadzam - co zreszztą napisałem w tamtym wątku. Ktoś miał chęci , dał upust i niech najlepiej to zginie w czeluściach bezkresnego internetu. Okazywanie jakiegoś megaszacunku dla osoby w taki sposób w necie....sorry ale kojarzy mi się z wirtualnymi {'} czy jakoś tak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Cięzko nazwać " coś " co ma prowokacyjny charakter i na celu zwykłe "jątrzenie" jakimkolwiek wątkiem.Faktycznie wiele razy już pisano o forum a takie coś blasku jaśniejszego nie doda. Słuchaj na gimbforach, onetstworach Twoje słowa pożywkę będą miały olbrzymią a jeśli szanujesz to kim była ta osoba dla rzeszy Polaków - daruj sobie. Dzięki z góry,Dlaczego zaraz jątrzący? Zwykła wymiana myśli. Szanuję potrzebę wiary u milionów Polaków, co nie znaczy że mam mieć zamkniętą gębę. Bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Skippi, bez sensu jest ten kontr wątek. Tak jak wszystkie tego typu dotykające jakiejkolwiek religii. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Panowie, macie rację. Ale czy wątek o JP II był potrzebny??? Tez uważam że Mod powinien natychmiast skasować zarówno mój jak i tamten.Zwłaszcza że JB.pl jest miejscem czystym politycznie i religijnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 celem jest stworzeniem "kontrwątku" to raz, podajesz osobę w kontekście afer to dwa - bajki opowiadać o swoim wątku to wiesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ok, rozumiem. Proszę żeby Mod skasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 celem jest stworzeniem "kontrwątku" to raz, podajesz osobę w kontekście afer to dwa - bajki opowiadać o swoim wątku to wiesz....A czyż osobę można od tego kontekstu oderwać? Można??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zwłaszcza że JB.pl jest miejscem czystym politycznie i religijnie ...Bajki to sobie możemy opowiadać. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Skippi, bez sensu jest ten kontr wątek. Tak jak wszystkie tego typu dotykające jakiejkolwiek religii.Właśnie z tym się nie mogę pogodzić. Bowiem skoro jednym wolno wierzyć, mnie wolno to oceniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A czyż osobę można od tego kontekstu oderwać? Można??? Zapominasz się ! Czy to ty wybierasz tą osobę ?? Czy to ty masz wpływ na ten wybór ?? Więc zostaw kościół kościołowi. no i co ....jątrzenia nie ma ?? okularki przydałyby sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Skippi.George Carlin kiedyś, przynajmniej dla mnie w zabawny sposób, skrócił listę 10 przykazań do "nie rób innemu czego nie chciałbyś aby robiono Tobie", oraz "zachowaj swoje poglądy religijne dla siebie". Myślę że w równym stopniu chodziło mu o klerykałów jak i wersje anty Po cholerę ten wątek. Naprawde tak chcesz bana tu dostać? Żal by było, bo ubawny z Ciebie kompan, ale prosisz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zapominasz się ! Czy to ty wybierasz tą osobę ?? Czy to ty masz wpływ na ten wybór ?? Więc zostaw kościół kościołowi. no i co ....jątrzenia nie ma ?? okularki przydałyby sie.Po co ta złość, ta agresja? Czy to po chrześcijańsku?Nie zapominam się. Jestem ochrzczony, przyjąłem komunię, figuruję w księgach parafialnych jako katolik. O apostazję się nie starałem. Właśnie dlatego mam prawo osądzać i krytykować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Panowie nie obrażajmy się nawzajem Kościół ma swoich świętych , swoich świętych mają także ludzie nie obdarzeni łaską wiary . To może jakiś świecki święty , dla równowagi i świętego spokoju ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Skippi.George Carlin kiedyś, przynajmniej dla mnie w zabawny sposób, skrócił listę 10 przykazań do "nie rób innemu czego nie chciałbyś aby robiono Tobie", oraz "zachowaj swoje poglądy religijne dla siebie". Myślę że w równym stopniu chodziło mu o klerykałów jak i wersje anty Po cholerę ten wątek. Naprawde tak chcesz bana tu dostać? Żal by było, bo ubawny z Ciebie kompan, ale prosisz się Bana?! Za co??? Nikogo nie obrażam, absolutnie nikogo. Jak również nie używam wulgaryzmów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Skippi nie obrażam Ciebie i nie miałem takiego celu. teraz wpadło mi jeszcze jedno : podziękować że w tytule nie napisałeś per pan Karol Wojtyła - jak to wypowiadał Jaruzelski czy Miller. to na pewno ludzi nie razi - ty masz prawo wyrażać swoje zdanie więc i ja z tego też skorzystam.Z praktyki wiem że ogień najlepiej gasić w zarzewiu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 O Boże - gdzie jesteś moderatorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi