Skocz do zawartości

Małe, okrągłe - crankbaitowy round.

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam czegoś wychodzacego poza schematy tzn nie chce aby c3/c4 i tym podobnych - szukam multika rounda do crankbaitów o wadze do 50-60 gram - z dosyc mozliwie małym przełożeniem 5;0 - 1 może nawet mniej, ktory nie rujnuje kieszeni :)

Znacie jakieś sprawdzone maszynki ? Ja mysle o Tice Caiman w rozmiarze 101. Macie jakieś inne pomysły ?

pozdrawiam meme

i tak przy okazji czym charakteryzuje sie kije do flipingu ? mozna je zaadoptować do przynet typu crankbait czy lepiej szukać typowego kija do crankbaitów ?

Edytowane przez meme174

Moja XT  daje radę od 6gr, ale szpula waży 18....może 18,coś tam ;)  a CC waży 13,5gr więc pewnie daje radę od 5gr... przy odrobinie wprawy pewnie jeszcze lżej :D   Michał szpulka od Curado 51 ma prawie identyczne wymiary jak oryginał od 101XT...może jest 1mm węższa i o 0,5mm ma mniejszą średnicę, Tak więc jeśli wypali z nawiercaniem i zejdę te 3-4gramy z masy szpulki to będę mieć takie prawie CC :lol:  Teraz poluję na 51XT - jest mniejsza i do kijka 5 - 18gram jak znalazł ;)

a może ktos macał nowego Conqesta ? :D ^^ Ogladam juz 5 raz film promocyjny i bardzo mi sie podoba... Ile czlowiek moze nie jesc ? :D

Michciu, do bólu :P

Jak kupiłem małą japoneczkę 1016 HL, to ze 110 kg. schudłem na jakieś 104 kg :blink:

ps. do tej pory mnie boli żołądek :ph34r:

• Like 1

a tak przy okazji ktos uzywal AIC70MHF albo mocniejszego brata HF ? Chcialbym polaczyc go z roundem i miec uniwersal do ciezkich wabiow typu woblery sterowe jerkbaity i gumy. Zastanawiam sie tez nad CB z batsona do 20 - 25 lb, tylko czy ten 25 lb nie bedzie zbyt potezny ?

Mi tego CB 25 lb polecali do wahadeł w rozmiarze 3 więc pewnie nie będzie zbyt "pancerny" do Twoich zastosowań....

PS Maniek, albo Grzegorz 1975  miał, ale chyba tego 20 lb zapytaj ich na p.w. jak się sprawował....Nawet jakieś pół roku temu wisiał na giełdzie tu i na M.pl

Edytowane przez minecjusz

• 3 tygodnie później...