Skocz do zawartości
  • 0

Mapy rzek

Salmo_Salar

Pytanie

Gdzie mogę dostać szczegółową mapę rzeki (a nawet można powiedzieć że bardzo szczegółową) która mnie interesuje?? Szczegółowa to znaczy ze wszystkimi miejscowościami leżącymi nad rzeką, znakami wodnymi, głębokością, wyspami, stanicami, kempingami, polami namiotowymi itd. Czy gdzieś na necie można takową zamówić??

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

salmo,drugą moją pasją są spływy kajakowe,jest to niejako uzupełnienie tej pierwszej.Po prostu spływając rzekami odnajduję miejscówki pstrągowe,a póżniej będąc blisko wykorzystuję.Zaliczłem już większość pomorskich rzek.Często mapy zabezpiecza wypożyczalnia kajaków,ale ich jakość jest powiedziałbym ogólna.Całkiem przyzwoite można kupić w PTTK,ostatnio jednak kupiłem mapę Słupi w CPN i była tak dokładna,że nawet łąkowe rowy były naniesione.W necie nie wiem,najpewniej są, ale nie miałem potrzeby szukać.pzdr.

• 0

@Salar,

nie wiem gdzie można znaleźć w sieci tego typu mapy.

Ale najdokładniejsze mapy terenów można znaleźć w wojskowych oddziałach geodezyjnych i kartograficznych. W Warszawie jest taki punkt i jest tam większość dokładnych map terenowych.

Jednak wątpię aby na tych mapach były zaznaczone wszystkie interesujące cię szczegóły.

• 0

Friko, ... kiedy mój nauczyciel od ang. miał nastrój to mi pokazywał za pomocą tych map na googlu miejscówki, w których łowił potężne bassy i tiger muskie (mowiłem o tym jakiś czas temu). W stanach są one bardzo często odświeżane oraz o wiele dokladniejsze niż w Polsce. Ostatnio dostałem nawet od znajomego z Kanady dokładną miejscówkę na wielkie Nothern Pike właśnie za pomocą mapy gool'a. Na prawdę swietna sprawa!

Pozdrawiam

Remek

• 0

@rognis

Nie

szkoda salmo że to druga strona kraju,z pewnością bym tam przyjechał,bo Bug mnie kręci, ale odległość przeraża.Dzięki za zaproszenie,być może kiedyś.....

Jak narazie możesz pooglądać zdjęcia na stronach które umieściłem na forum Ciekawe strony. Napewno znajdziesz ten wątek. Jak coś to służe linkami do innych galerii

Pozdr.

Salmo

• 0

Odnosnie map w google.com

Orientuje sie ktos jak czesto oni aktualizuja zdjecia te z satelity? 2 lata ? rzadziej ?

Wlasnie ogladam moje miejsce, gdzie spedzam weekendy...i wyglada ze niedawno tam bylo zupelnie co innego, niz widzialem w sobote i w niedziele.

Guzu