mayk13 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witam Wszystkich Forumowiczów.Od kilku tygodni obserwuje Forum , czytam porady i podziwiam prace Twórców Zainspirowany tymi wspaniałymi pracami/projektami, sam postanowilem spróbować swoich sił w Lurebuildingu Początki cięzkie nie wszytsko wychodzi ale coś wychodzi i każda sztuka to nauka i dobra paktyka Wykonuje wszystko recznie od A do Z , maluje farbami akrylowymi za pomoca pędzli.Głownie staram sie wykonać przynęty szczupakowe jak i pstragowo okoniowe Poniżej przedstawiam do Waszej Szanowni Forumowicze opnii moje dotychczasowe prace jedna z pierszych Serii jeden jerk kilka okoniowo pstrągowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Oto nastepne z moich przynęt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Mam jeszcze dwie przynęty szczupakowe Jedna prototypowa prawde mowiac robiąc ją nie wiedziałem czego się mogę spodziewać jak bedzie pracować ale okazalo sie że pracuje całkiem spoko , ale jeszcze na nią nic nie złowiłem Nie mialłem zbytnio okazji jej przetestować :)Domyślicie się o której mowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witaj.Bardzo ładny początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Chciałem dodać że niktóre przynęty juz połowiły pstrągów okoni a jerk zamieszczony na pierwszym zdjęciu u góry po pierwszym tegorocznym wypadzie na szczupaki miał 3szt i spiętą rybę blisko 90cm to dla mnie podwójna motywacja by jeszcze bardziej przyłożyc sie lurebuldingu , bo co jest lepszego niż złowienie super ryby na przynete wykonaną przez Siebie Pozdrawiam Ps. w najbliższym czasie postaram sie wstawić jakieś fotki rybek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witaj.Bardzo ładny początek. Dziękuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) Ostatni z woblerów - bardzo śmiała konstrukcja. Obawiam się, że nietrwała, ale co tam - branie na własnoręcznie zrobioną przynętę to piękny bonus dla każdego strugacza. A jeśli jeszcze rybka godna - to i radość podwójna, a w przypadku zniszczenia katastrofy nie ma - można zrobić kolejny wabik Witaj Edyt: literówka Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Amatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Januszu , konstrukcja moze wydaje sie na nie trwałą ale jest dosyc masywna i wy daje mi sie ze bedzie trwala tak naprawde branie i hol dużego szczupaka to zweryfikuje Melanzyk - Raczej ze Amatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam Tak jak wczesniej wspomnialem wstawiam kilka zdjęć z rybkami złowionymi przezemnie na przynęty które sam wykonałem PozdrawiamMichal 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Fajne wobki i piękne rybki na nie złowione. Tak trzymaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A wkleje Ci fotki cieniasie Pierwsze testowe wodowanie przynęty, pierwszy rzut i po 15 sek pierwsza ryba!Przyznam szczerze, że podoba mi się jego praca A tutaj już trochę większy: Tego dnia Michał miał jeszcze inne ryby i spadł 90-taka, wszystko na zielonego brzydala Jako, że to jego pierwszy jerk to nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac Pozdrawiam Melek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Dzieki Maciek za dobre słowo To prawda po kilku kompletnie nie udanych jerkach , uadlo sie stworzyć przynęte która fajnie pracuje zarówno przy jerkowaniu jak i w trollingu Trzeba popracować nad jej wyglądem no i co najważniejsze i chyba najtrudniejsze powielić ją ale od czego są wyzwania Pozdrowionka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 W minioną środe wybraliśmy sie wraz z kolegom z forum Melanżykiem na kilkugodzinny wypad na szczupaki Początek dnia Pechowy ja zaspałem , Maciek zapomniał aparatu i kamer , no ale cóż lecimy po drodze rozmowa , nie mamy sprzetu do nagrywania to pewnie połowimy no i stało sie (daliśy jakos rade moim słabym aparatem w telefonie)Łowilismy głównie na przynety wykonane przez siebie , moje brzydale kontra Macka juz dobrze opiniowane jerki 10tki Łącznie złowilismy 16 szczupaków i jednego okonia i mieliśmy sporo spadów podczas holu.Dodam ze czarnym koniem i miłym zaskoczeniem okazała sie przynęta kolegi Jokera. Puszczona w trolu by skusić feroxa , kusiła sporo ładnych rozmiarów szczupaków. Oto kilka rybek w foteczkach Oraz sprtawdzy dzisiejszego zamieszania na które ja łowiłem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Mieć pod ręką drugiego twórcę przynęt, to wspaniała sprawa. Łatwiej o wymianę doświadczeń na wspólnych wyjazdach. Ten szeroki jerk, widać, że już dobrze rokuje. Jak duży i ciężki jest ten zielony okoń? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 No nie ukrywam że Maciek dużo mi pomaga jak i krytykuje co jest mobilizacja do myslenia i starania sie o lepsze czasem wychodzi czasem nie Zielony Jerk ma 81gr przy 12cm. jest tonący . puki co lowimy na wodzie ok 2 - 2.5m to wymiata bo nie jest zarosniete bardzo dno i trol i jerkowanie Walcze teraz o stworzenie tego samego w wersji pływającej i wolno tonącej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Ryby rybami ale tez cos tam strugam w wolnym czasie Oto moje pstrągowce nowe Jeszcze nie skończone ale juz bliżej niż dalej Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez mayk13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Jedna kotwica, bardzo dobrze. Oczko z przodu dość wysoko dałeś, może będzie mało miejsca dla korekty w dół jeśli będzie ciężko go ustabilizować. Masz tam sporo miejsca na nawiercenie otworów pod innym kątem i niżej, bliżej linii steru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Bardzo fajne malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzieki za podpowiedź Joker Ster jaki użyłem do tego modelu jest w kształcie lekkiego V oraz lekko wgięty ku dołowi to pozwoliło mi uzyskać szerszą akcję. Po świetach postaram się nagrać jakiś filmik z pracą Woblerki były już ustawiane w rzece przed malowaniem , Wiec teraz trzeba zrobić korekty po wklejeniu steru i ostatniej warstwie lakieru Kanon 123 - Dziękuje za ciepłe słowo , wciąż się uczę i szukam czegoś fajnego mam nadzieje ze z czasem dojdę do większej wprawy i będą coraz ładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Siemka Ostatnia seria woblerków które robiłem została skończona , dziś wolne myślę sobie trzeba by je zwodować i sprawdzić jak działają Pobliska rzeka pstrągowa ma niski stan i krystaliczną wodę ( brak opadów od dłuższego czasu) do tego pogoda dziś iście słoneczna Wiec szybka myśl lecę na pobliski kanałek w poszukiwaniu okoni szkoda wolne spędzić w domu Woda jaka zastałem na kanale nie przypominała czystej , ( kolor kawowy odcinkami i jakieś śmieci płynące powierzchnią )Po kilku rzutach szczupaczek już jest radość mimo ze rozmiary malutkie później zmiana przynęty kilka rzutów i widzę atak okonia W sumie złowiłem 6 szczupaczków i okonka kilka brań nie zaciętych Mimo że rybki małe to wyjazd udany Oto krótka photo relacja Naucz się czytać regulaminy , między innymi umieszczania zdjęć na forum . Recydywa nagradzana jest kwiatkiem a Ty ciężko na niego pracujesz . Edytowane 2 Maja 2014 przez WOBLER-W1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Witam , Wczoraj z kolegą z Forum Melanzykiem wybraliśmy sie na fishing przy okazji testowanie nowych przynęt Ja wodowałem nowego jerka Maciek szczupaczka na którego ukończenie tak długo czekał Mój nowy jerk i jego nieskończeni bracia Juz przy pierwszej minucie trollingu miałem na niego szczupaka dobry początek :)w trzecim rzucie niezacięty atak z opadu - chrzest ok lecz dalej dobra passa mnie opuściła ( dobre złego początki ) Przynęty o tej samej akcji działały rewelacyjnie przez dwie ostatnie wyprawy wczoraj nic a nic Przegrałem z Mackiem 12 - 2( on dwie wędki w trollu ja jedna ) z czego 11 ryb złowionych było na jego pierwszy raz wodowanego szczupaczka juz zniechęcony żonglowałem przynętami Macka killery , Slidery , Hybrydy i inne dalej nic - podczas gdy on branie za braniem Pomyślałem nie mój dzień porostu i nie powiem ze troszkę już zniesmaczony Pożyczyłem od niego wędkę z szczupaczkiem mowie jak nie będę miał brania to nie mój dzień i tyle Po kilku chwilach branie jest kontakt z daleka widzę wielki ogon chlupiący po wodzie mowie jest duża ryba Był to mój PB i pierwsza ryba powyżej metra. Magiczna granica dla szczupaka przekroczona yeaaaah Relacja z większą ilością fotek pod poniższym linkiemhttp://jerkbait.pl/topic/7532-melanzyk-jerki-i-swimbaity/page-20 I dwie fotki mojego PB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanon123 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Piękny szczupak, gratuluję i zazdroszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Odnośnie Edycji użytkownika Wobler W1 : Naucz się czytać regulaminy , między innymi umieszczania zdjęć na forum . Recydywa nagradzana jest kwiatkiem a Ty ciężko na niego pracujesz . Znam regulamin umieszczania zdjęć , W miejscu zamieszkania mam Dublin co oznacza że rybki zostały złowione w Irlandii gdzie nie ma okresu ochronnego ani wymiaru. Ryby oczywiście wróciły do wody w dobrej kondycji . Były one przyłowem nie planowanym punktem wyprawy , a im rzeczywiście daleko było do 75cm.Myślałem że regulamin dotyczy ryb złowionych w PL.Przepraszam , obiecuje że będę ostrożniej wstawiał zdjęcia nie mniej jednak uważam iż Recydywa to słowo zbyt ostre.Gdybym złowił je w PL z do tego złamał Regulamin amatorskiego połowu ryb to rozumiem.Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2014 przez mayk13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayk13 Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 NA początku chciałem sie pochwalić ze jedna w moich przynęt została zauważona na facebookowej stronie lurebuldingu i została zamówiona przez Kolekcjonera przynęt wędkarskich w Stanach zjednoczonych Niby nic wielkiego ale mnie jako początkującego buildiera taka rzecz niezmiernie cieszy, mam tylko nadzieje ze mu się spodoba Jeden z tych braci poleciał za ocean W ostatnimi czasy dostałem od Chrześnicy mej zamówienie na wobler ki kolczyki właśnie w opcji malowania jak wyżej wymienione żółto złote pstrążki Myslalem na początku że zartuje ale co rozmowa telefoniczna czy skype , pyta czy zrobiłem , Wiec nie miałem wyjścia musiałem coś wystrugać Opcja bez lakieru jeszcze Mam nadzieje ze jej sie spodobają bo ja nie mam przechlapane Oto kilka moich nowych przynęt w stanie przed lakierowaniem , które odbędzie sie juz po urlopie Teraz urlopik w Polsce i zaopatrywanie sie w przydatne materiały do buildingu ciężkie do kupienia na zielonej wyspie Jerk brzydal nr3 I pstrągowce po Lakierowaniu i wklejeniu sterów wrzuce fotki finalne ale to dopiero w czerwcu Teraz urlopik w PL i może jakieś wędkowanie w naszych wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi