Skocz do zawartości
  • 0

Katalog Daiwa 2008r

stella

Pytanie

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Panowie przestańcie dręczyć niewinnego złowieka. On po prostu nie wie dlaczego te katalogi są różne. Domyślam się, że widzi tylko różnicę w języku w, którym katalog napisano.

Stella@ bardzo ogólnie to wygląda tak. katalog japoński obejmuje ofertę na rynek Japoni. Jest to (jak piał Mifek) zupełnie inna bajka. Katalog na Europę wydawany jest w przedstawicielstwie europejskim i ma asortyment dopasowany do Europy. To są produkty, które prawie w ogóle nie pokrywają się z ofertą japońską.

Natomiast w Polsce nie ma oficjalnego przedstawicielstwa Daiwy. jest tak jakaś firma, która sprzedaje jakieś wybrane produkty z katalogu europejskniego. Te produkty mają napis Daiwa.

Z takich topowych wyrobów Daiwy to są wędziska muchowe do połowu łososi i odległościówki produkowane w Szkocji. Natomiast reszta oferty jest produkowana nie wiadowo gdzie.

Dlatego sądzę, że najpierw powinineś zdecydować się czy chcesz kupić wyrób z napisem daiwa czy chcesz kupić pradziwą Daiwę.

Napisz co ci chodzi po głowie to może coś podpowiemy.

pozdrawiam :D

• 0

Koledzy!

Sytuacja wygląda tak. W chwili obecnej nie chcę kupić nic grubszego. Jak będę chciał kupić coś takiego to zwyczajnie zwrócę się o to do Pana Artura z Mefistofishing. On robi to dobrze. Ostatnio sprowadził mi z Japonii Stellę HG, a wcześniej ktoś inny Certate. Pozostałe drobiazgi załatwiam w rodzimych sklepach wędkarskich. Natomiast sklepy te, posiadają jakieś broszury dla siebie z cenami. A więc wypożyczenie tego nie wchodzi w grę. Tak więc katalog potrzebuje do zwykłego poszperania, a następnie do kupna czegoś tam z Daiwy.

Dlatego też, myślałem,że może ktoś z Naszego portalu ma dostęp do normalnego sklepu, gdzie takie katalogi najzwyczajniej leżą na półce dla klientów. Wiem, że tak jest, gdyż prawie bym się załapał na katalog Daiwy w wersji niemieckiej. Niestety był ostatni do rozdania. Tak wygląda spr. katalogów w większych miastach, a w małych miasteczkach, gdzie mieszkam to istna tragedia. Zdaje sobie sprawę z tego, że jest internet, korzystam z niego. Oprócz tego chcę posiadać namacalny katalog. Nie pomyślałem, że jest to coś wygórowanego i może stworzyć takie problemy.

Co miałem powiedzieć- napisałem. To tyle. Pzdr Tadeusz

• 0

Jeśli chodzi o katalog Daiwy(ver.Niemiecka) to może ci spróbuje załatwić jednych z warszawskich sklepów były właśnie te katalogi, jak będę na zakupach, jak będą to wezmę dla ciebie. :D Miałem katalog Daiwy lecz go wyrzuciłem jakiś czas temu ponieważ stwierdziłem ze tam nic nie ma ciekawego dla mnie.

Pozdrawiam

Slider

• 0

szkocka daiwa to głównie program karpiowy, spławikowy (match-ówki, tyczki i tego typu historie), gruntowy- feedery itp. oraz muchówki. Oprocz tego cała masa drobiazgów, ciuchy, pokrowce trochę przynęt. Daiwa niemiecka to poprostu oferta daiwy na europe. Mam dostep do tych katalogów więc jeśli je nadal potzrebujesz odezwij się na priva. pozdrawiam. a jesli chodzi o kołowrotki daiwa rodem z japoni to ma je w ofercie mikado :huh: byłem w lekkim szoku ale mają japońskie wersje caldi excelerów i czego tam sobie jeszcze człowiek nie wymyśli. pozdrawiam

• 0