Skocz do zawartości

Kamatsu, woblery i kotwiczki

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Robie wlasnie liste woblerow, ktore chce zakupic  na ten sezon.W ofercie jednego ze sklepow wszedlem na produkty kamatsu.Slyszalem dobre opinie o plecionkach tej firmy ostatnio na forum polecano kotwiczki.Jednak w ofercie sklepu nie byl podany model kotwiczki wiec nie wiem czy wszytskie te kotwiczki sa dobrej jakosci, dodam ze cena za jedna kotwiczke to tylko 0.6 zl w rozmiarach 4-18.Do tego zauwazylem woblery.Woblery maja super parametry, mogly by pogodzic zestaw na klenia-bolenia jesli ktos nie chce chodzic z dwoma kijami.woblery 4.5cm waza 6.5gr , 3.3cm 3.4gr wiec zestawem boleniowym mozna daleko je posylac do tego oba modele kosztuja po 12zl za sztuke.Mam dwa woblery tej firmy, mialem wiecej, sa to przynety wykonane z plastiku mnie jakos nie zachwycily , moze nie poswiecilem im zbyt duzej uwagi.W tym momencie z woblerow , ktore mi sie ostaly to jeden ma okolo 20cm drugi 10cm moze te mniejsze maja ciekawa prace, moze ktos na nie lowi.I jeszcze prosilbym informacje o kotwiczkach 

KAMATSU - TREBLE HOOK ROUND

post-50872-0-36135800-1396695433_thumb.jpg

post-50872-0-32868600-1396695434_thumb.jpg

To ja może wypowiem się na temat kotwiczek (pewnie chodzi o te sprzedawane w pudełeczkach po 20 szt)

W tamtym sezonie używałem ich w swoich jerkach i w średnich  woblerach.

Ostrością to one nie grzeszą, muszę przyznać, że jednak są mocne ,nie pękają. Rozginać tez się nie rozginały.

Jedyny mankament,to że szybko się tępią. Rozwiązaniem jest dobra osełka.

Mam zamiar zakupić najmniejsze 18 i sprawdzić je.

Ogólnie, to za taką cenę to warto je nabyć, choćby dla zakładania ich na wobki w miejscach, gdzie na 90% trafimy na zaczep.

Cześć!

Z kotwic Kamatsu jeszcze raz polecę: 

Kamatsu Grand Prix Treble (w rozmiarach od 2-10). Mocne, ostre i chwytne. Dość intensywnie użytkowałem ich na Wiśle przez cały ubiegły sezon. Żadnych zastrzeżeń. Obecnie dominują w posiadanych przeze mnie woblerach.

post-48999-0-57906600-1397305692_thumb.jpg

Dodatkowo znajomy korzysta również  powodzeniem z modelu:

Kamatsu Groove Anchor (sam zaopatrzyłem się w nie na obecny sezon pod kątem przezbrojenia posiadanych wahadłówek)

Kotwic, które są sprzedawane w opakowaniach po 20 szt., nie polecam. O ile ostrość nie jest problemem ( stępi się- wyrzucam), o tyle potrafią pękać.

Spokojnego weekendu! :highfive:

• Like 1

Zgadzam sie z kolegą dekosz. Kupiłem testowo pare paczek jedynek i dwójek do kogutów, ale się nie dają. Nawalony chińczyk je chyba robił bo są strasznie zmeczone. Krzywe, asymetryczne groty, pękają łamią się ... moim zdaniem strach tym łowić. W podobnej cenie o wiele lepsze VMC lub Phoenix. Za to woblery firmowane marką kamatsu uważam że są niczego sobie:)

Edytowane przez Sandre