Skocz do zawartości

"Coś" dla największych fanów JDM ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, nie rozumiecie Japończyków. Mnie już chyba nic nie zadziwi i nie zaskoczy w ich wykonaniu. Po kilku wizytach w JP i pracy z Japończykami od 10 lat już się przyzwyczaiłem do ich "odmienności". Można się z nich śmiać, nie rozumieć, nie akceptować ale to wyjątkowo dobrzy ludzie, zwłaszcza Ci starej daty.

Hehe, nie rozumiecie Japończyków. Mnie już chyba nic nie zadziwi i nie zaskoczy w ich wykonaniu. Po kilku wizytach w JP i pracy z Japończykami od 10 lat już się przyzwyczaiłem do ich "odmienności". Można się z nich śmiać, nie rozumieć, nie akceptować ale to wyjątkowo dobrzy ludzie, zwłaszcza Ci starej daty.

Dodaj, najlepsze kołowrotki robią :) .

A ja uważam że to jest super :)  jak ktoś np. jest fanem mangi i wędkarzem jednocześnie to w ten sposób łącze oba swoje zainteresowania i manifestuje siebie - fajnie że ludzie potrafią czerpać radość z czegoś takiego

Friko wychodząc z tego  fan kucharzenia powinien sobie na multiku walnąć kaczkę w pomarańczach? :D  Można łączyć ale bez przesady.Ja bardzo ale to bardzo cenię Japończyków dlatego podrabiam ich woblery-czasami :D  

Bazyloss jest wersja lżejsza ale nie pływa.Za to jest bardziej żwawy.Choć ten co dostałeś kosi Bolki bardzo dobrze.Teraz kombinuje z balsą i jest taki prototyp 7meczka neutral.Śmiga na boki pięknie ale to jeszcze trochę czasu muszę mieć na to żeby dograć.Żywica na floatery jest za ciężka.Mimo że jest pływająca.Lipa to samo.Pozostaje Balsa i teraz ten temat drążę.Mam taką odmianę że paznokcia nie wbijesz.Stelaż będzie po całości.Woblery robione metodą połówkową która pozwala w prosty sposób zrobić obciążenie ruchome typu Long Cast a to ma spore znaczenie przy konstrukcjach walk the dog.   

Rurka umieszczona pod lekkim kątem do góry w stronę sekcji tylnej.Do środka kulka lub dwie.To najprostszy ale i skuteczny balast.Przy szarpnięciu przesuwa się na tył co powoduje mocny skręt woblera z wychyleniem na bok.Potem wraca do punktu wyjścia.Przy rzucie wiadomo idzie na tył i pięknie ciągnie nawet przy stosunkowo małej wadze.Żywica mnie już troszeczkę znudziła i trzeba coś nowego ruszyć.

Ceny na drewno też dobre w świecie  :D http://www.ebay.com/itm/like/130781778550?lpid=82&item=130781778550&lgeo=1&vectorid=229466

Edytowane przez Tomy

Też mi wielkie halo , calibry i poldony w kameleonie już dawno oSzpojlerowane jeżdżą po Polsce , @ tu zachwyt kolowrotkiem pomalowanym :D

to nie jest  rysunek wyglada  bardziej  jak  hydrografika , bardzo fajna metoda przenoszenienia wzorow na prawie wszystko na co sie nam  zamarzy ....