Skocz do zawartości
  • 0

Serwis silników elektrycznych Warszawa lub okolice

Delux

Pytanie

Czy może ktoś polecić serwis wykonujących przeglądy/naprawy silników elektrycznych w Waraszawie lub okolicach? 

Mój MotorGuide Varimax 55HT zaczął wpadać w wibracje. Po ogólnych oględzinach zauważyłem że śruba nie pracuje idealnie w swojej osi tylko jest delikatnie zwichrowana w jedną stronę i podejrzewam że to jest przyczyną. NIe była uderzona. Wymieniłem nakrętkę śruby bo zauważyłem że jak nakręcę samą nakrętkę to ona krzywo pracuje. Natomiast sama ośka z tego co zauważyłem pracuje bez odchyleń.

Po wymianie nakrętki niestety śruba w dalszym ciągu ma minimalne odchylenie w jedną stronę.

Zastanawiam się czy mogę to domowym sposobem skorygować czy oddać do serwisu. Podczas pływania nie jest to jakoś mocno uciążliwe aczkolwiek drażniące bo drgania przenoszą się na łódkę. Być może wymiana bolca blokującego śrubę by pomogła ?

Po południu wrzucę filmik który pokaże pracę śruby.

Jeśli ktoś może polecić serwis będę wdzięczny bo nie chciałbym silnika wysyłać do Piotrkowa do MC i początku sezonu zostać bez silnika.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przed sezonem chcę oddać do przeglądu Tohatsu 6 KM. Pewnie wirnik pompy wody też będzie do wymiany.

Poproszę o namiar na serwis który zrobi to dokładnie i nie zedrze skóry. Dobrze gdyby był z południowej części W-wy lub okolic.

@godski - to wątek o serwisie silników elektrycznych, ale może koledzy pomogą :).