Skocz do zawartości
  • 0

Targi wędkarskie “Na ryby” - fotorelacja - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Zapraszam Wszystkich do nowego artykułu na stronie http://jerkbait.pl. Na gorąco z targów wędkarskich Na ryby relacja o wydarzeniach, spinningu, castingu, trollingu oraz naszych znajomych spotkanych podczas zwiedzania.

Zapraszam do dyskusji!

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Hi Kris,

Widziałem, widziałem :D .... zresztą Panowie zobaczcie sami ...

http://www.fishonlineca.com/new/index.php?option=com_content &task=view&id=68&Itemid=74

Znacie to?

Witam Ciebie Kris serdecznie no i zapraszam do dyskusji na temat łososi, niedźwiedzi, pstrągali i wielkich muskie!

Pozdrawiam

Remek

• 0

Remku, tyle to ja widzę. Tylko próbuję odnaleść wędkarskie zastosowanie tej właściwości. Jedyna sytuacja jaka mi przychodzi do głowy to n.p. połów troci takim 3 metrowym wędziskiem z zarośniętego krzakami brzegu. Jak Ci weźmie troć z zacznie chodzić po całej rzece to kij może wygiąć się w tych krzakach w różne strony pod naporem ryby, wspomnianych krzaków i nie pęknie.

Kiedyś widziałem na targach rzemiosła w Monachium jak gość reklamował przewody instalacyjne do gorącej wody wyginając je ręką podobnie jak ten gostek wędkę. Tego na targach rzemiosła rozumiałem.

pozdrawiam

• 0

Andrzeju,

ten kij jest przeznaczony do polowow morskich, mysle ze moze znalezc takze zastosowanie w ciezszym trollingu.

Co pokazuje to zdjecie? Tyle tylko że wedka w czesci szczytowej jest elastyczna, tzn. ze bedzie dobrze wybierac luz na lince podczas opadu pilkera oraz amortyzowac uderzenie ryby podczas trollingu

- moim zdaniem.

Pozdrawiam

• 0

Z głowatkami w tym sezonie nie było najgorzej. Najdłuższa, o jakiej wiem została pokazana w WŚ nr 1/2006 na str. 42 w artykule Janusza Widły. Nie była zbyt efektowna, bo miała chyba przetrącony kręgosłup (łeb jak u dorsza, czy suma, a od płetw brzusznych chuda jak śliz (albo coś podobnego). Sympatykom tej ryby szczególnie polecam ten numer WŚ.

Dodatkowo zapraszam na naszą klubową stronę:

www.hucho-hucho.org

Już niedługo znajdą się tam zdjęcia kilku specjalistów od głowatek z trofeami (w tym najładniejsza chyba ryba sezonu).

Osobiście w tym sezonie starałem się udowodnić Peterowi, że da się tę królową skusić na Fatso, czy Slidera, ale widocznie miała inne preferencje.

Teraz niestety przerwa w wyprawach bo śniegu za dużo i trzeba za daleko chodzić, a i lata nie te i nawis przedni trochę wadzi (piwosze wiedzą w czym rzecz). Zostaje oglądanie po raz kolejny klubowych filmów, wznoszenie toastów za królową i gotowanie sprzętu na pstrągi.

A później, no cóż kolejne sny członka Klubu Głowatka (patrz zdjęcie).

Pozdrowienia

Grzegorz

post-137-1348913172,0992_thumb.jpg