J-O-K-E-R Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Moim zdaniem sandaczowe woblery będą dla tej wędki zbyt duże. Nie ma kija który komfortowo obsługuje przynęty od Salmo Tiny do Widłowego głębokiego Zaczarowanego ołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witajcie. Mam pytanie ktory kij bedzie bardziej odpowiedni do lowienia w rzece sandaczy na woblery 7-12 cm typu minnow. Waham sie pomiedzy : 1. Team Dragon 2,95 m 10-28 gram2. Robinson Diaflex 2,95 m 7-22 gramy Dzięki za ewentualne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ten Diafle Light, o którym piszesz zdecydowanie za delikatny Wobki kleniowe pociągnie, lekki boleniowy i niestawiający dużego oporu wobek też. Na sandacze prędzej wybrałbym tego Dragona (choć nie miałem go w rękach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Niedawno miałem w ręce Diaflexa Pike Spina 2,70m i powiem ze zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie...lezy w ręce idealnie...sprawdzę jeszcze jak będzie to wyglądało z podpiętym slammerem 260 i kto wie, miałem w tym roku sprezentować sobie sashime na szczuki, ale teraz mam dylemat...kto ma jakieś doświadczenia z tym modelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekoo Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ja posiadam 3 Diaflexy , 300 CM do 50 g , 270 CM do 40 g oba to seria Clasic i teraz kupiłem wędkę 285 CM do 40 g z serii spin (stara seria ) o niej nic jeszcze nie mogę powiedzieć . Ta najcięższa armata dawała radę sumom i sandaczom rzecznym , zaś krótsza wersja świetnie leży pod szczupaki , żaden mi nie spadł z niego . Kije maja duży zapas mocy mimo iż są nie najszybsze z zacięciem Sandacza problemu nie maja . Mam nadzieję że kij który teraz do mnie przyjechał pomoże mi w odkrywaniu Holenderskich sandaczy z rz. Moza :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 No i poszedłem po Sashimę a wróciłem z Diaflexem Pike Spin 240cm, 10-30g...tak go tylko przy okazji chciałem wziąć do ręki, poczuć jak się śmiga, no i mam..fajna lekka śmigła wędeczka, delikatna, a jednak jest moc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Czu ktoś się orientuje czy wszystkie modele pierwszej wersji diaflex percha miały takie same odległości od początku dolnika do stopki kołowrotka, zwłacza interesuje mnie model dł 2,15m do 8gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 W nowym katalogu mamy nowe Diaflexy - SPEEDER.Tak na szybko - dużo lżejsze, inny dolnik (chyba gorszy, skoro cena wyjściowa niższa niż Diaflexów tradycyjnych)Ja już napisałem list do Mikołaja o :Zander Spin 2,51 - 10-42g. Ale to dużo czasu i mogę zmienić zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 26 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 po roku uzytkowania Diaflex Pike Spin mogę powiedzieć że jestem zadowolony.Użytkuje w połączeniu z penn slammer 260, tworzą zgodną i zgraną parkę, używam go na szczupaki, sandacze, miałem kilka niewielkich sumków.Wędka wygodna, czuła, przyjemnie sie nią rzuca, również lżejsze przynęty lecą daleko, wziąłem wersje krótszą bo jest taka bardziej "śmigła" od dłuższej. Od czasu gdy kupiłem Diaflexa moja poprzednia szczupakówka nie była na rybach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borack Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Miał ktoś może okazję pomachać wyżej wspomnianym diaflexem z serii speeder ? Również zastanawiam się nad modelem zander 2,51 /10-42. Jestem ciekaw czy te kije są warte swojej ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttb Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Temat trochę upadł, dostałem zapytanie o speedera zandera - ale odpowiem tu:Tak "kupiłem" sobie to wędzisko na mikołaja. Nie było dużo czasu na testowanie, ale jestem bardzo zadowolony. Oczywiście pomacałem go, zanim kupiłem, ale duże znaczenie miało również podejście "matematyczne" do tematu:)- długość uniwersalna - da się z brzegu i łajby (oczywiście tradycjonaliści powiedzą, że z brzegu to musi być 3m a z łodzi to 2m)- jest to jedna z lżejszych wędek na rynku (jeśli weźmiemy ile waży 1cm wędziska).Największym rywalem(i właściwie z tych 2ch wybierałem) był Dragon ProGuide X 245 14-35. Może komuś pomoże zestawienie "sandaczówek" jakie sobie zrobiłem około rok temu. (dane z dostępnych katalogów):https://mega.nz/file/6kEFnA6Y#idX6M4PhJSLwzfMezNKbSRwyowsUuT2ezFOpQ-27G1s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi