Super Arek GT Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Witam po przerwie zimowej.W tym sezonie biore się ostro do roboty. Nie ma zmiłuj...Gruba loszka złowiona tydzień temu na spadzie z 6 na 13 metrow.Pozdrawiam Marcin Marcin, piękne wejście w nowy sezon...Oby więcej spotkań z takimi Pannami w Twoim ,,azylu". :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 WitamJa w zeszłym roku złowiłem 2 szt. miarowe 66 i 67 cm , we Wro.Mój ojciec dla odmiany (w łowny dzień ) po 14szt. dziennie, w przedziale 60-90 , ale w zach.pomorskim .No widzisz prawie jak kraina obfitościJa uważam ze szczupak jest naprawdę dużo, albo ja mam takiego pecha.Może mógłby być ciut większy ale i tak nie ma źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Michał, bez obrazy ale 6 wymiarowych (zakładam małych 50cm) szczupaczków nie dać rady złowić nawet w wodzie o słabej populacji chyba tylko ktoś kto a).Na ryby jezdzi dwa razy na miesiąc.Nie wie gdzie szukać szczupakówc).czas zmienić hobby, lub dyscyplinę na spławik lub grunt.d).Poszukać innej wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Łowiąc dość lekko nie nastawiając się stricte szczupakowo, miałem problemy.W poprzednim sezonie "zmieniłem taktykę" i nie narzekam. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ten znak prawą dłonią to w stronę PZW? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander Więcek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 No widzisz prawie jak kraina obfitościJa uważam ze szczupak jest naprawdę dużo, albo ja mam takiego pecha.Może mógłby być ciut większy ale i tak nie ma źle.Właśnie dlatego nie ma ryb!!! Przez takie myślenie, że przecież ryby jest dużo!! Rozumiem jeden wypad w roku trafiłeś że faktycznie nic się nie dzieje, bo tak czasem jest.. Nienormalnym stanem jest katować wodę przez pół dnia i nie mieć brania, albo jakiś 1 lub dwa krótkie pistolety się uwieszą!! Pogadaj z ludźmi w wieku 50+, to się dowiesz ile kiedyś było szczupaka i to jakiego u nas!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Od biadolenia tez ich raczej nie przybędzie, choć może.Zresztą nie ma co rozkręcać tematu i popadać w bezsensowne frustracje.Jak na moje ambicje i możliwości, jestem zadowolony, choć może z racji tego że mało mi do szczęścia potrzeba. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez mansik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Można to nazwać przyłowem przy norweskich bolkach, no ale szczupak to szczupak. Jak na Norwegię to nie jakiś krokodyl, ale michę ucieszył. 81 cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Wyspiarska dzisiejsza mega silna i waleczna mama pajk 99 cm . Branie atomowe na kopyto 6 . Już za kilka dni w PL sezon rusza więc wszystkim życzę min 99 cm ! na otwarcie 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam wszystkich.Już niebawem otwieracie sezon szczupakowy w Polsce.Zycze wiec wielu sukcesów na polu bitwy.Dolaczam z gratulacjami dla kolegów powyżej. Ostatnim razem obijałem się po jeziorze w poszukiwaniu okoni.Niestety, spelzlo na marnym wyniku. Tego dnia kompletnie byłem pozbawiozny pomysłu, jak, gdzie i na co !!!Wiatr skutecznie ,, wylaczył ,, południowa czesc jeziora z wedkowania.Ale wieczorem ok 21 niesiony jakims wędkarskim instynktem wpadłem na podwodna gorke. Wierzchołek 2m pod lustrem wody.Wiatr ustał. Ptaki wrod swierków dokazywały spiewem uniesione miłosnymi figlami. Pod woda za to istna rzeznia.Pierwsze 30 rzutów i dosłownie ,, dwadzieścia piec ,, łomotów w 12cm rippera.Po 30min patrzyłemz niedowierzaniem na to miejsce.Udało się wycholowac 20 szczupaków 70-85cm.I jak to bywa w wędkarstwie. Z beznadziejnego dnia zrobił się cudowny wieczór.Mam nadzieje ze jeszcze trafie na podobna orgie.Czego zycze sobie i Wam !Z wędkarskim pozdrowieniem ,, Skitfiske ! ,, Marcel. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Ale wieczorem ok 21 niesiony jakims wędkarskim instynktem wpadłem na podwodna gorke. Wierzchołek 2m pod lustrem wody.Wiatr ustał. Ptaki wrod swierków dokazywały spiewem uniesione miłosnymi figlami. Pod woda za to istna rzeznia.Pierwsze 30 rzutów i dosłownie ,, dwadzieścia piec ,, łomotów w 12cm rippera.Po 30min patrzyłemz niedowierzaniem na to miejsce.Udało się wycholowac 20 szczupaków 70-85cm.I jak to bywa w wędkarstwie. Z beznadziejnego dnia zrobił się cudowny wieczór. Skąd ja to znam!? Typowe Dziwne tylko, że nie było dużych, szczególnie jeżeli w pobliżu jest głęboka woda; może nie ta faza cyklu żerowego?Marcel, zainwestuj w podbierak, szkoda dłoni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Marcel, ketchup sie leje na kiełbachę z grilla, a nie na palce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Marcel, zainwestuj w podbierak, szkoda dłoni... Marcel polecam savagear folding ( na krótkiej rękojeści) XL - wieksze ryby biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) dzięki @matt, dzięki @krzysiekWieksze być może tez sa. Sprawdze jutro. Wtedy już nie było czasu. A obok glebie po kilkanaście metrow.Podbierak jest, jest. Ale jak widze wystające dozbrojki albo, hak glowny i mam go rozplatywac z podbieraka to jednak wole użyć dłoni.A ze czasem się krew poleje...no cóż. Jest bitwa sa ofiary po obu stronach heheh. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 No to piękne gniazdo z jedami trafiłeś - super rychłej powtórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Z gumowej/gumowanej siatki dużo łatwiej wyplątać rybsko. Ja do K-Dona pakuję wszystko jak leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Wczoraj na Kanałku Królewskim w okolicach ujścia rz. Długiej stało kilku spiningistów. Co ciekawe łowili okonie na...wahadła w rozmiarze 4+. Co prawda nie widziałem, żeby coś złowili, ale pewnie by żywemu, chłop jeden z drugim, nie przepuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 I u mnie wczoraj dwóch "pacjentów" nie mogło doczekać się 1-szego i machali spinami, a u nas do 1.05 w ogóle na jeziorach nie wolno. Słowna reprymenda nie działała, udawali głuchych i głupich, więc zadzwoniłem na Ssr, czy podjechali nie wiem, ja akurat się zbierałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Nie wykluczone, że zrobiłeś im dobry prezent przed majówką mogli troszkę zbiednieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Z gumowej/gumowanej siatki dużo łatwiej wyplątać rybsko. Ja do K-Dona pakuję wszystko jak leci Gdzie tego kondona tanio mozna kupić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Spójnia, ew. sklepy internetowe, np. szczupak.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Pamiętajcie o mnie: http://jerkbait.pl/i...-kwiecień-i-maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Gdzie tego kondona tanio mozna kupić?Jest na allegro za całe 100 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotras Opublikowano 1 Maja 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Otwarcie majowe zaliczone. 106+ cm szczęścia: Mierzony na szybko, cięciem noża na aluminiowym wiośle pontonu - wymiar zebrany już w domu: I powrót do miejsca gdzie czuł się najlepiej: Połamania! 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Pozazdrościć! Piękna ryba! Gratulacje! Edytowane 1 Maja 2014 przez meth666 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi