Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Piękna sztuka na dobry początek szczupakowego sezonu, gratulacje Piotras! :)  A najważniejsze, że wróciła do wody :)

U mnie dziś były o połowę mniejsze, ale za to w dwóch nałowiliśmy 15 sztuk plus okonie. Niby może nic wielkiego, ale też dowód, że ryba może w naszych wodach żyć i sprawiać nam wędkarzom trochę radochy. Ale żeby mogło do tego dojść, wiadomo - wypuszczajmy szczupaki! Przyłączam się do wielokrotnie powtarzanego tu i ówdzie apelu.

Powodzenia koledzy w kolejnych dniach majówki!

• Like 1

A to mój pierwszomajowy o długości 70cm  +  na muchę, nie był potworem jaki mi wcześniej uciął przypon.

Żeby nie było mniejszych w tym sezonie Życzę wszystkim :) Rybka  szybko wróciła do wody w dobrej kondycji poszła jak torpeda.

post-50875-0-36776000-1399033727_thumb.jpg

Edytowane przez chincza
  • Like 6

Dzisiaj z rana miałem nietęgą minę na wodzie... Cieniuteńko, na całej wodzie pusto - dwa maluchy niemrawo podniosły się dwa maluchy, za to koło 12 BUM!! Równo 100 (zdjęcia robione na szybko, bo ryba trochę za bardzo polubiła przynętę i się uszkodziła)

9u8la5xk8nnl_t.jpg

Po dłuuuuugiej reanimacji ryba w końcu popłynęła!!

W "dogrywce" trafiłem jeszcze 91cm pod wieczór...

bjmnel6ji63w_t.jpg

dretd6xphoyg_t.jpg

xwjjfadc3wmq_t.jpg

"Wiosenne kolory" ;) Ryb było jeszcze kilka na łodzi, wszystko 40-60parę centów. Masa wyjść i chybionych brań!

Niestety przystaniowy fotograf amator nie bardzo ogarniał temat robienia zdjęć i części z rybami i wypuszczaniem nie wrzucam. bo wyszły mizernie (wędkowałem sam i musiałem szukać na brzegu wsparcia z aparatem...) :/

Gratuluję połowu, jedno ze zdjęć jednak zgodnie z zasadami usuwam.

Edytowane przez milupa
  • Like 12

moj pierwszy szczupak z jeziora zywieckiego ktory jest moja 5 zlowiona ryba. po 2 godzinnym rzucaniu ani jednego brania, zniesmaczony chcialem juz sie zwijac jednak uratowal mnie ostatni rzut !  :lol:  szczuply zlapal sie za skrzela za wszystkie 3 haki z kotwiczki. musialem miec sporego farta :P  przy uwalnianiu bestii podziekowal mi hakiem w palcu. na szczescie nie szarpal sie za bardzo :)

Foty zostały usunięte - polecam zapoznać się z regulaminem umieszczania zdjęć na j.pl

sorry ze byl za maly, ale z 45 cm mial :P 

Edytowane przez mofo