Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

majowy komplet w metrówkach 115 i 101 (były tez mniejsze  ;)) - jadę dalej łowić, wieczorem napisze coś więcej ...

Metoda połowu oczywiście trolling :D, przynęty gumowe powyżej 20cm firmy SG, pływałem po wodzie 10-13m, poranki od kilku dni zdecydowanie cieplejsze (a niedawno były przymrozki), temperatura wody 11-12C. Na dziś zapowiadali burze i były, padał nawet grad jednak zanim się to stało udało mi się złowić kilka fajnych ryb. Mam nagrane hole i wypuszczania, kamerka GoPro się sprawdza, niestety na razie brakuje czasu aby obrobić nagrany materiał. Wszystkim Wam życzę podobnych i większych ryby oraz emocji temu towarzyszących

pozdrawiam

post-50670-0-77094300-1399556833_thumb.jpg

post-50670-0-77904200-1399556843_thumb.jpg

post-50670-0-01951200-1399556885_thumb.jpg

post-50670-0-42865200-1399556869_thumb.jpg

a gdy brania ustały pogoda zrobiła sie taka:

post-50670-0-00566600-1399580516_thumb.jpg post-50670-0-84624800-1399580528_thumb.jpg

Edytowane przez @Wojti
  • Like 24

Wojti a nie zastanawiałeś się kiedyś żeby przejrzeć fotki swoich metrówek i w miarę możliwości obadać ile razy wytargałeś tę samą rybę :). Tak się zastanawiam czy było by to wykonalne zakładając że często bywasz na tych samych miejscówkach, mnie (gdybym wyciągał z trollingu takie rybki ) bardzo by to ciekawiło.

Tak mnie naszło bo czytałem dawno temu na stronce salmo łapaniu tych samych rybek ale sprawa dotyczyła feroxów z Irlandii

• Like 1

Wojti a nie zastanawiałeś się kiedyś żeby przejrzeć fotki swoich metrówek i w miarę możliwości obadać ile razy wytargałeś tę samą rybę :). Tak się zastanawiam czy było by to wykonalne zakładając że często bywasz na tych samych miejscówkach, mnie (gdybym wyciągał z trollingu takie rybki ) bardzo by to ciekawiło.

Tak mnie naszło bo czytałem dawno temu na stronce salmo łapaniu tych samych rybek ale sprawa dotyczyła feroxów z Irlandii

Łowie na zbyt dużym zbiorniku, raczej jest małe prawdopodobieństwo aby złowić ta samą metrówkę, co innego łowić spiningujac na małych akwenach a co innego szczupaki toniowe, które się przemieszczają bardzo często no i ich populacja na Żarnowcu nie jest mała. Jedyna szansa to tego samego dnia złowić ta samą sztukę dwa razy ale mi sie to nigdy nie udało.

pozdr

...nie tak wielki jak żarnowiecki i pewnie  nie oskara "winner" , ale zabawa przednia ... pozdrawiam !!

Co prawda,muza z podkładu to nie moje klimaty ale...dramaturgicznie dobrana idealnie! Film kapitalny,pomysłowość reżysera-operatora godna podziwu. Klasa!

• Like 1

Wiem, wiem, nie mój ale i tak wstawię.

Jestem tak dumny z taty, że przedstawię zdjęcie szczupaka, który wrócił do wody :blink:

W nagrodę tata otrzymał ode mnie spining, który wygrałem na zawodach.

Nie ma co, starszych ludzi jednak idzie zreformować.

post-53938-0-55422400-1399628758_thumb.jpg

Pozdrawiam.

• Like 13

Wiem, wiem, nie mój ale i tak wstawię.

Jestem tak dumny z taty, że przedstawię zdjęcie szczupaka, który wrócił do wody :blink:

W nagrodę tata otrzymał ode mnie spining, który wygrałem na zawodach.

Nie ma co, starszych ludzi jednak idzie zreformować.

attachicon.gifDSC_6806.JPG

Pozdrawiam.

Gratuluję. Czy to może woda na K. ?

majowy komplet w metrówkach 115 i 101 (były tez mniejsze  ;)) - jadę dalej łowić, wieczorem napisze coś więcej ...

Metoda połowu oczywiście trolling :D, przynęty gumowe powyżej 20cm firmy SG, pływałem po wodzie 10-13m, poranki od kilku dni zdecydowanie cieplejsze (a niedawno były przymrozki), temperatura wody 11-12C. Na dziś zapowiadali burze i były, padał nawet grat jednak zanim się to stało udało mi się złowić kilka fajnych ryb. Mam nagrane hole i wypuszczania, kamerka GoPro się sprawdza, niestety na razie brakuje czasu aby obrobić nagrany materiał. Wszystkim Wam życzę podobnych i większych ryby oraz emocji temu towarzyszących

pozdrawiam

attachicon.gif115 cm.jpg

attachicon.gif115 cm wypuszczanie.jpg

attachicon.gif101 v2.jpg

attachicon.gif101 cm wypuszczanie.jpg

a gdy brania ustały pogoda zrobiła sie taka:

attachicon.gifpogoda 1.jpg attachicon.gifpogoda2.jpg

Jak zawsze Wojtku wysoki poziom wędkarstwa z twojej strony. :) Gratulacje i życzę w sezonie Pike ponad 120cm

No wkoncu jest jakis przyjemniejszy Esoxik ktorego moge pokazac. Najlepsze ze rybka na wabik z pudelka kumpla. Lerzal sobie nie lowiony od zeszlego roku wiec go zwodowalem

SPRZETOWO:

Evergreen Temujin Kaleido "The Impala"
Shimano CC51
Maschine gun cast 12lb zakonczona 20cm Tytanem
SG For play 13cm

post-48077-0-36251900-1399721090_thumb.jpg

• Like 16

Dzieki Chlopaki! Nie byl to jakis okaz ale pierwszy w tym.roku ktorego mozna pokazac. Mimo to spedzilem juz wiele godzin na kaluzy z marnym skutkiem. 1 esox +60, Sandal 60tak i ten Esox. A tak to przezucam ciagle takie podrostki do 55 :-( Zbyt lagodna zima im sprzyja i zra caly rok dlatego odpasiony. W tym roku zrezygnowalismy z dokarmiania ich teczakami to przetrzebily bialoryb z zarybien i lesne dziadki nie pptrafia nawet sobie zywca zlowic :-D Dzis mistrzowie zywca na 5 lodzi byli chyba na zero, my 2 pajki w lodzi i kilka nie wcietych bran na T Riga ;-)

Zdr