majewmar Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Witam, Postanowiłem też sie podzielić moją zdobyczą z otwarcia sezonu. W tym roku chciałem zmierzyć się z trochę inną technikę i po 20 latach "tradycyjny kijek" zamienić na ten z pazurem:) do tego Multiplikator DAM Quick FZ Baitcast, plecionka PowerPro 0.19.Pierwsze trzy dni majówki były bez efektów, brak brań na castingowy zestaw (jerkowy), zmiana na tradycyjny kijek - bach siedzi, ale stwierdziłem albo nauka albo łatwizna...czwarty dzień jak już kijek oraz multi nauczyłem obsługiwać i rzuty były dłuższe nić 20m:), przynętę czułem dobrze, zaczęła się zabawa.5szt w ciągu 4h w tym jeden taki 92cm. zestaw Essencial Mikado 1,60 30-60g, Multiplikator DAM Quick FZ Baitcast, PowerPro 0,19, SLider GT10S Ryba oczywiście wróciła do wody zgodnie z C&R Edytowane 13 Maja 2014 przez majewmar 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucek Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Pierwsza w życiu metrówka Fajny!! Gratulacje pierwszej metrówy!Mam nadzieje ,że nie stanie się z nimi to co na Szymanowicach. Choć to troche mniej dostepna woda. DSC_0298.JPG Nie ma takiej opcji to nie woda PZW na szczęście A i łowisko broni się samo swoją trudnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) kolejny meterek (dalej brak czasu aby poobrabiać filmy, trzeba łowić dopóki biorą) PSwielkie dzięki dla Rafała za dzisiejsze wspólne pływanie Edytowane 13 Maja 2014 przez @Wojti 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Gratulacje Panowie ! Dobrze popatrzeć na Wasze ,, metroweczki ,,. @wojti, @lucek i pozostali. Swietne zdjecie @Łukasz. Chetnie bym zamienił wczorajsze 19 sztuk na jedna Wasza ,, mamuske ,, !Nic konkretnego do pozowania się nie zjawiło. Za to, zabawa była dobra.Szczupaki miały nauke fruwania i stawiania ,, swiec ,,. Ja robiłem ,, złów ,,, a szczupaki siebie ,, wypuść ,, !Brania iscie atomowe.Brały przez cały dzień, ten ostatni ok 22ej.Na pamiatke jeden ,, action moment ,, !Pozdrawiam Marcin. Edytowane 14 Maja 2014 przez Marcel 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Powiem tylko że przepiękne ujęcie kolego Marcel.Graty dla wszystkich łowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Taki glut na Jack 16 http://i58.tinypic.com/14o6ur4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 a nie prościej było złapać tego szczupaka w pozycji poziomej niż ciągnąć go chwytakiem za pysk? Taki glut na Jack 16 http://i58.tinypic.com/14o6ur4.jpg 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Bez przesady, to było zaraz po wyciągnieciu robione jeszcze woba nawet nie wyjąłemwole to niż wyciąganie za skrzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Bez przesady, to było zaraz po wyciągnieciu robione jeszcze woba nawet nie wyjąłemwole to niż wyciąganie za skrzelaTeż kiedyś uzywałem chwytaka. Ale teraz Cormoran K-Don 80x90 cm gotowy do działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 To fota ze szkierów wiec nikt nie brał podbieraków tylko chwytakii tak załadowani byliśmy pod sufit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Marcinie świetne ujęcie! Edytowane 14 Maja 2014 przez Kamil Z. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Graty metrówek, a zwłaszcza tych rodzimych, bo one cieszą najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Taki glut na Jack 16 http://i58.tinypic.com/14o6ur4.jpg @Seiken, kolego mój miły ! fajny szczupły, ale o ileż lepiej wyglądałby zaprezentowany/wyciągany bez chwytaka i w poziomie ? Dziurawienie szczupaczego pyska tym ustrojstwem ? - po co ? Edytowane 16 Maja 2014 przez remek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 a nie prościej było złapać tego szczupaka w pozycji poziomej niż ciągnąć go chwytakiem za pysk? A wiesz ile taki chwytak kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Kolejny dzień w doborowym towarzystwie i znakomity prezent (metrówka, już piąta w tym sezonie na polskiej wodzie) … Łowimy w trolllingu, najskuteczniejsze przynęty są duże gumy, najlepsze efekty mamy na wodzie 13 i 15 m pod wieczór łowimy na skosach 6-9m, prędkości w zależności od pogody i stopnia falowania od 2,8 do 4,5 km/h Edytowane 15 Maja 2014 przez @Wojti 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Nieźle tam sobie poczynasz kolego, chyba nawet lepiej niż w zeszłym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Tak jak mówiłem. @Wojti nasz trollowy majster!!!;] Graty, Wymiatasz.. Pięknie ubarwiony ten pajk. Edytowane 14 Maja 2014 przez puszek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) przepiękne te cętki ,- z przyjemnością się ogląda regularne fotki @Wojtiego Edytowane 14 Maja 2014 przez oland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Jutro obiecuje wstawić fotkę i opis szczupaka 117cm kolegi Rafała (stubek) z którym przez ostatnie 2 dni pływam razem- powiem tyko tyle pierwsza ryba w sezonie .... to jest dopiero wejście smoka :-) Edytowane 14 Maja 2014 przez @Wojti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Wojtku, gratuluje poraz kolejny. Cos niesamowitego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Wojti pieknie pomalowany ten pajk gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Cześć wszystkim sympatykom wędkarstwa a przede wszystkim spinningu;) Chciałbym się pochwalić swoim pierwszym szczupakiem złowionym w sezonie 2014, dokładnie 10.05.2014 r. Rybka złowiona metoda trollingową na jeziorze Żarnowieckim, gdzie spędzam obecnie urlop. Nadmienię, że to moja pierwsza wymarzona, długo oczekiwana ryba metrówka 117 cm i 11,65 kg - Zdjęcie poniżej:) Tak jak wspomniał kolega @Wojti jest to mój pierwszy szczupak w rozpoczętym sezonie, każdemu z Was życzę takiego otwarcia sezonów. Edytowane 15 Maja 2014 przez stubek 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Rafał należało Ci się ... ryba wygląda na co najmniej 125cm, szczere gratulacje, tak trzymaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 No to pojechałeś @stubek gratki wielkie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Nie dość, że na trolling to jeszcze z Wojtkiem na łódce, łatwizna... nie liczy się.... żartuję oczywiście piękna ryba szczere gratulacje i kolejnej większej życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi