Skocz do zawartości

Szczupaki 2014

Maciek1

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne ryby Panowie!

Marcel, super historia! Pamiętam podobną taką sytuację z wyjazdu do Szwecji. Pierwszy dzień, w zasadzie popołudnie. Krótkie zapoznanie z jeziorkiem. Testujemy wabiki i jakieś pierwsze rybki się meldują na naszych zestawach. Na razie bez szału (@Baloo oczywiście metrówkę złowił... ;) ). W pewnej chwili kolega z łodzi zacina szczupaka. Kij do 100g i mocna plecionka, więc ryba około 55cm długości za wiele do powiedzenia nie ma. Nagle widzę, że kolega nieco zdziwiony stoi z wędką wygiętą po rękojeść. Podnosi balast do góry i naszym oczom ukazuje się wobler, na nim ryba, a na niej....kolejna ryba. Z tym, że ta druga około 110cm długości. Niestety, dwa szarpnięcia łbem i puściła swojego wnuka i zniknęła w toni jeziora. Jak się okazało, to nie było nasze ostatnie spotkanie z taką rybą, ale to już oddzielne historie ;)

Pozdrówka

Kamil

• Like 2

Piękne ryby Panowie!

Marcel, super historia! Pamiętam podobną taką sytuację z wyjazdu do Szwecji. Pierwszy dzień, w zasadzie popołudnie. Krótkie zapoznanie z jeziorkiem. Testujemy wabiki i jakieś pierwsze rybki się meldują na naszych zestawach. Na razie bez szału (@Baloo oczywiście metrówkę złowił... ;) ). W pewnej chwili kolega z łodzi zacina szczupaka. Kij do 100g i mocna plecionka, więc ryba około 55cm długości za wiele do powiedzenia nie ma. Nagle widzę, że kolega nieco zdziwiony stoi z wędką wygiętą po rękojeść. Podnosi balast do góry i naszym oczom ukazuje się wobler, na nim ryba, a na niej....kolejna ryba. Z tym, że ta druga około 110cm długości. Niestety, dwa szarpnięcia łbem i puściła swojego wnuka i zniknęła w toni jeziora. Jak się okazało, to nie było nasze ostatnie spotkanie z taką rybą, ale to już oddzielne historie ;)

Pozdrówka

Kamil

Kamilo Lubimy takie historie :) Więc poopowiadaj trochę ...;]   Co nie chłopaki? niech poopowiada....

Metrówki się chwilowo pochowały ale coś tam dziś podłubałem (największy 91cm).

post-50670-0-34375700-1401480739_thumb.jpg

post-50670-0-68085800-1401480751_thumb.jpg

post-50670-0-97725200-1401480764_thumb.jpg

metoda połowu: trolling, silnik elektryczny, przynęty: duże gumy SG, ciśnie stabilne 1016, pochmurnie z okresowymi przejaśnieniami, łowiłem w pasmie 10-15m,

Edytowane przez @Wojti
  • Like 13

Graty, super ryby! Marcin na zdjęciach wygladasz jakbyś co najmniej 10cm więcej wytachał :D

I nie mam z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia :-).

Prezentacja to piętno wspólnych łowów z Zanderixem - zarówno kolegów fotopstryków jak i mnie jako "modela" :-P.

Dla mnie fajne foto to to też ważny element pamiątki ze złowienia fajnego ryba.

• Like 1

@Baloo oczywiście metrówkę złowił... ;)

Kamilu, bo Baloo czasem jakas metroweczke zlowi... tym razem na klasyka.

attachicon.gifMamusia-web.jpg

Bajka, a na rybie nawet ryski od plecionki czy podbieraka, płetwy jak natura dała, szczegół ale o czymś świadczy ;) gartulacje.