godski Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Marcel, może grubiej? 15 cm i więcej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Dziekuje Koledzy.No coz... @Martin 77 - hehe ,, mieć dość ,, te wędkarskie marzenie czasem się spelnia.@Mateusz B i @Krzysiek - macie racje populacja dosyć chuderlawa. Nie wiem z czego to wynika. Choc 100+ które udało mnie się przechytrzyć wyglądały okazale.@ Arek - tak tak, jeszcze z miesiąc maratonu i będę jak piórko. Będzie wystarczyła dętka zamiast łodzi.@kogut - Strzał w 10. W planach kolejne motywy, ale już nie tym razem MF.@Godski - Dyndaja 15tki na zestawie. Już długi czas.....ale raczej będzie powolna przesiadka na większe. Jak sobie ,, dokoksuje ,, prawa łapke ! Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Graty Marcin piękna ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Bo 100+ już głównie tyją, a rosną wolno... Mam podobne obserwacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Taki szybki strzał !Z dedykacja dla @WojtiPozdrawiam M. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Idziesz ostro Marcin,gratuluję ps.bicki już "docięte" od holowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 (edytowane) takie tam z Finlandii Gratuluje wyprawy, lecz zdjęcia nie nadają się do publikacji na j.plZanderix Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Zanderix 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 takie tam z FinlandiiGratuluję wyprawy, ale te wszystkie zdjęcia z gripem usunął bym w p...u!Bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Na tym z najgrubszą sztuką widać, jak jeden z elementów chwytaka zrobił dziurę na wylot w szczupaczej żuchwie. Szkoda rybki. Poza tym, te ryby wydają się być spokojnie "jednoręczne", idealne do chwytu za kark, a ten największy ma wabik płytko w pysku- nie ma strachu pchać paluchy pod pokrywy. Zabieraj się za trening podbierania i czekamy na nowe, nieco lepsze zdjęcia PozdrówkaKamil 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppludrok Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Popieram. Rok temu żywałem chwytaka. Dzięki forum uświadomiłem sobie, że to błąd. Ćwiczę podbieranie ręką a w trudniejszych momentach łapię za podbierak. Chwytak - out. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagberek Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Moja życiówka 108cm woda 8m przynęta perch 12, pełnia księżyca i branie w samo południe Edytowane 16 Czerwca 2014 przez dagberek 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Oczywiście obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Czasem zastanawiam się.Czy o 2 w nocy, po skończeniu oglądania Mundialu kłaść się spac.A może by tak heja na jezioro. Nie od dziś wiadomo ze, szczęściu trzeba troche dopomóc !Oto nowopoznana ( metrowa ) Dama z 10 metrowego wypłycenia. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Marcel zabijasz uśmiechem Piękne zdjęcie ale... zastanów się czy zamiast oglądać mecze Mundialu nie dopomóc szczęściu bardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 (edytowane) Piękna, gruba ryba - tak jak pisałeś Noce na północy są teraz najlepsze ale tu już sporo światła, ranek bardziej? Edytowane 18 Czerwca 2014 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Marcin zabija uśmiechem i regularnością...Mundial można obejrzeć na powtórkach :-) Szacunek i gratulacje Marcinie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dziekuje.W zasadzie to dobrze że, te mecze koncza się o drugiej. O 3 już siedze na jeziorze.@Krzysiek masz racje. To swietna pora na takie eksperymentalne łowienie.Ostatnio kilkukrotnie kończyłem o 24ej. WtedyZe wzgl. na ciepłe noce, robie sobie drzemke przy ognisku, na skałach, bądź pod swierkami.Tak z godzinke, dwie. Czasem jakiś zwierzak podejdzie. A może to Troll jaskiniowy lub goblin . Sowa zaciekawiona usiądzie tuz nad głową A później ,, ogien ,, tak do 10-11, gdyż robi się nieznośny wiatr - a tego nie lubie. Wiec mam ten komfort, ze mogę już skonczyc łowienie.Także aktywność wedkarska jest zalezna od pogody i panujących warunków.Okonie aktywne o godz.3-4 rano. Potrafia stadem zagonić do powierzchni drobnice i urzadzac jatke. W zasadzie każdy rzut konczy się braniem. Ostatni aktywny moment maja ok 21-23. Wtedy zaczyna się ponowna gonitwa za drobnica, aczkolwiek już w pojedynke. Szczególnie na plosie jeziora.Ze dwa dni temu widziałem jak ,, jeden ,, upatrzył sobie posiłek. Gonil jedna ,, stynke ,, dosłownie 40-50m. Wyskoczyła - jak liczyłem 13 razy. Zameczyl ją hehehe.Szczupaki aktywne dopiero od 5-6. godz. W dzień podczas wiatru również.No i o0statnia fala ich aktywności letniej, to godz 21-23. Trzeba tylko dobrze przemyslec strategie. To tak jak na rzece w nocy.Jak wybierzesz kiepskie miejsce to pustka. Jak trafisz na dobry kant, blat gdzie przychodzą na kolacje to jesteś w ,, domu ,,. p.s woda w przypowierzchniowych warstwach ma 19-21 st .c. Woda do 4-6m swieci pustkami. od 7m w doł zaczynają się brania. Teraz planowo siedze na 9-10m blacie. Wokoło 13-15m. Jest co robic.Jutro atak od 15 do 23. Musze odespać i zjeść cos normalnego. Suchy prowiant już mnie wykańcza !Pozdrawiam wszystkich Wariatów !! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier.janusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) No to i ja się pochwalę - C&R 115 i 110 cm dzień po dniu z zeszłego tygodnia na Północy. Obydwa rano (6:00 i 9:00) na blacie (1,5 - 2,5 m). Pierwszy na Cruciana Lovec Rapy 9S, drugi - na Percha 9F też Lovec Rapy. Dopełnieniem tych dwóch dni, poza innymi mniejszymi szczupakami, było 10 okoni 40+, z tego 9 na Banana 6F oczywiście Lovec Rapy. W te dwa dni małe Lovec Rapy rządziły! Też nie do końca mogę uwierzyć. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez szwagier.janusz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Marcin fajne szczupłe gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Fajne, nawet bardzo fajne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Miałem się dziś wybrać na okonie a skończyło się tak: 96cm 87cm Zacznę od pogody, silny wiatr zachodni przechodzący w południowo-zachodni, w ciągu dnia znaczny spadek ciśnienia, zachmurzenie pełne z okresowymi przejaśnieniami po południu lekkie opadami deszczu. Metoda połowu trolling, pod fale pływałem na spalinie z fala na silniku elektrycznym. pływałem po wodzie 11-15m z średnią prędkością 3-3,3km/h. Przynęty na które złowiliśmy ryby: mikado 20 i 30cm oraz w ostatnim okresie niezawodny 3D tout 20,5cm. Szczupak żerował okresowo np. jak na chwilę pojawiło się słonce lub tuż przed opadami deszczu. Wyglądało to tak ze przez 40minut mieliśmy 3 ryby a później przez kolejne 3 godziny ani brania. Pod wieczór przy zachodzie słońca kiedy to liczyłem na kolejne brania wiatr wykręcił się na północny, zrobiło sie zimno i w tym okresie nie złowiliśmy juz nic. Temperatura wody ma już 18C jeszcze trochę i trzeba będzie szukać szczęścia w spinningu na płytszej wodzie. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez @Wojti 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Jest Wojtek !!!Krol połowów w tym watku.Czekamy na opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) @Marcel miły jesteś ale Twoja pasja to coś więcej niż mój trolling, poczekamy do poniedziałku i pewnie znowu z podziwem będziemy wpatrywać sie w Twoje bajeczne fotki. Wszystkim życzę przysłowiowego połamania kija na rybie .... Edytowane 20 Czerwca 2014 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Wojtku, miej litość :lol: Nie no, zbyty. Dawaj więcej tych zębatych bestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 22 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Wiało, padało, słabe brania, tylko kilka ryb, największy 84cm złowiony na wodzie 13m (przynęta prowadzona przy dnie na 9m) a po rybach ... Edytowane 22 Czerwca 2014 przez @Wojti 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi