Mariuszb Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) Ryba na 102 Edytowane 29 Czerwca 2014 przez Mariuszb 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Piękna sztuka. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greku35 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Gratuluję koledzy ! Szczupły 82 cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Z każdym dniem szczupaki zaczynają żerować już mniej intensywnie (związane jest to z cieplejszą porą roku i temperaturą wody). Często wygląda to tak, że w ciągu dnia okres intensywnego żerowania to zaledwie 1 godziny i w tym czasie jest tylko szansa na jakieś konkretne zdobycze (przynajmniej tak jest w trollingu na głębokiej wodzie).W ostatni weekend złowiłem 7 szczupaków w przedziale 72-88cm większość brań była w pasmie 10-12m wody. Przynęty: duże gumy 20,5 - 25cm (40-50gr dopału) w nieregularnym prowadzeniu 3-4,4km/h, wydaje mi się, że ryby teraz upodobały sobie "opad" i "prowokację". Edytowane 30 Czerwca 2014 przez @Wojti 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam. Mojemu do meterka zabrakło 2 cm. Złowiony na własne wahadełko na batsona rx7 2.60 m 10-21g, plećka 0,10. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Piekne pajki, graty! (po 1,5miecha przerwy wreszcie mam nadzieję zabrać się do ganiania za rybami! liczę, że chociaż częściowo do Was podgonię ) Tylko male foto tej 98... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Przepraszam następne będzie dobre. Chyba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 ok wstawię do konkursu, chyba, że się Wojtek nie zgadzaCzuję się zaszczycony :-) Dziękuję za wystawienie, sam bym sobie nie wystawił, znając siebie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 5 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Kolejne 90-parę cm radości. Nadal tylko wahadełko. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Skromne 83 cm z norweskiego jeziorka na kopyto 9 cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Znowu zabrakło kilku cm do 100 .I blaszka na którą sporo ich złowiłem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Piekna ryba Kali , a tu Moj: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Ładnie Claudio ,tak trzymaj ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 To tak na szybko bo przed praca pojechalem na godzinke 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Claudio i Kali piękne szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg77 Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Mamusia 94 cm w dobrej kondycji pływa dalej:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Wczorajszy dublecik z kwarteciku. Wszystkie pływają dalej. Jednego złowiłem już trzy razy. Chyba na razie odpuszczę wklejanie fotek bo zaczynam się robić monotematyczny . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Panowie musze sie i ja pochwalic swoimi. Nie jest to wprawdzie nasz szczupak ale chyba w tym watku mozna te fotki zalaczyc. Moj muskie mial 125 cm, mojego brata 130cm. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Dublet marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Piękne rybki. Pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Panowie musze sie i ja pochwalic swoimi. Nie jest to wprawdzie nasz szczupak ale chyba w tym watku mozna te fotki zalaczyc. Moj muskie mial 125 cm, mojego brata 130cm. IMG_1409.JPGIMG_1424.JPGDziekuję - watek można zamknąć bo Panowie pozamiatali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Pamiętaj, że musky to nie szczupak, sztuki 50" + nie należą do rzadkości, a na forum prezentowano już esoxy np. 124, 125 i 128cm. Myślę, że jesienią jeszcze niejedna wielka ryba tu się objawi. Tak, czy inaczej musky miażdżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Hej hooo!Dziś jest 16.07 2014....czekałem na ten dzień koło 20lat.... .....Czekałem na dużego polskiego rzecznego szczupaka..... Ruszając na tą dzisiejsza wyprawę byłem spakowany pod klenie-jazie a w ostatniej chwili coś mnie drgnęło i o ciemku szykowałem grubszą "lole"..Szczupaczka wzięła na małym przelewiku a ja byłem przekonany,że mam do czynienia z ładnym boleniem... Hol nie trwał długo bo plecionka PP i kijek TD do 28gr nie dawał rybie plusów,jedynie brak wolframu sprawiał,że ręce i nogi trzęsły się 2 x mocniej.Namęczyłem się przy podbieraniu bo za kark nie mogłem objąć..... teraz wasze sprawne oczy mogą zobaczyć gdzie w efekcie końcowym znalazła się przynęta..(moja lewa ręka,wasza prawa jak patrzycie na monitor-okolice łokcia,wbita w bluzę która założyłem 5min przed braniem -inaczej bym u chirurga na wyciąganiu kotwic znowu siedział)30min później złowiłem suma (małego ),ale po emocjach ze szczupakiem nie byłem wstanie dalej łowić,pojechałem na bazę (do domu)...Nie jeden z Was to pewnie zna..odcięło mi prąd ,nie mogłem dalej rzucać-jak się spełnia po tylu latach jedno z wędkarskich marzeń to człowiek stoi jak zamurowany...czego każdemu z Was życzę.....Ryb nie mierze i tak zostanie Po holu oczywiście rybka została uwolniona, bo takich pomników się nie niszczy.Pomachała ogonkiem i obiecała ,że jak podrośnie znowu się spotkamy... Sprzętowo:Kijek TD 28grDaiwa Emblem Z3000C (ten młynek nawet nie czuł ,ze rybę ciągnę,podejrzewam,że bym mógł barkę przyciągnąć do siebie Taka moc w tym "białasku" drzemie.Plecionka PP "0,15" Moss GreenAgrafka Spinwala a nie niej przynęta----> mój 7cm pstrążek pozdrowasy Kuba...... Edytowane 16 Lipca 2014 przez bobesku 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) będąc dziś w Międzybrodziu, spacerując gdzieś brzegiem..100+ Edytowane 17 Lipca 2014 przez mansik 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Piękne rybki. Wczorajsze "garbate szczęście". W ubiegłym roku też go złowiłem. "Czy jest na sali ichtiolog"? Narośl podskórna, miękka a szczupak w dobrej kondycji. Może ktoś odpowiedzieć co to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi