vBartek Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Kali toż to klasyczny przykład ewolucji, za kilka lat już żadnego szczupaka za karczycho nie złapiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 mansik gratulacje ! Widzę w Tychach na Paprocanach nic się nie dzieje to pojechałeś do Żywca :-) I się opłaciło ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Kwinto-sencja !piękne ryby!Gratuluję dubeltowy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Moje mniejsze, ale też rzeczne, jeden wtorkowy i jeden z ostatniego wyjazdu jeden na spirita, drugi na fantoma przy boleniowaniu:) Edytowane 17 Lipca 2014 przez Jarek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Quasimodo :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostek Kleń Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 odrzański 84 cm na kleniowym sprzęcie dał mocno popalić. Przynęta woblerek nurkujący 3 cm złowiony na zawodach szybko zmierzony zdjęcie i do wody w takim upale to wystarczyło aby baardzo osłabł, na szczęście reanimacja przebiegła skutecznie i odpłynął do swojego dołeczka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Chwilowo byłem poza ,, grą ,, ale widze ze kilka pięknych ryb koledzy złowili. Swietnie.Wiec znowu zaczynam wdrążać się w zabawe...i polować na mamuske !Tak na powitanie jeziorowe prezenty... Pozdrawiam Marcel Edytowane 24 Lipca 2014 przez Marcel 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vBartek Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Marcel a Ty je tak w nocy budzisz i wyciągasz czy zaraz po zapadnięciu zmroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Czesc.Te dwa egzemplarze to ostatnie ryby dnia, te które pozno ,, klada ,, się spac.Swit to domena okoni. Co ja plote przed swit ! Wczoraj z jednym z forumowiczow już o 3 w nocy bujaliśmy się na łodce.Kalendarzowy swit cos jakos po 4 rano. Zdarzylismy tylko puscic kotwe na skraju gorki tuz po 3 i zaczał się koncert okoni.Tłukły drobnice niemiłosiernie - rzut - branie ! Tuz po 4 watacha zniknęła w toni. Czyli prze switem !!! Szczupaki mało aktywne - temp w dzień 30 st C. Woda ciepła jak w basenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Przypominam o kalendarzu! Poproszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalc Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Jerkbait.pl promuje C&R oraz właściwe obchodzenie się ze złowionymi rybami.Nie ma tutaj miejsca na takie zdjęcia! Ryba była podpieta na "smycz"zeby doplynac z nia do brzegu 20 metrow dalej ponieważ niebylo za bardzo możliwości zrobienia jej zdjęcia na( lupince mindaka 260 cm)a to ze była lekko pokrwawiona to efekt głębokiego polkniecia przynęty,ale dobra temat zamykam niebylo sprawy. Nawet jeżeli ją wypuściłeś, to sam fakt jej ciągnięcia do brzegu na, jak to nazywasz, 'smyczy' jest nieakceptowalny i takie zdjęcia nie będą publikowane na j.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Bagienny kaban 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Taki zły z dzisiaj... i ja i szczupaczek :lol: .Spadły mi dwa potężne bolki ,szkoda gadać ... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed69 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Piękne rybki. Wczorajsze "garbate szczęście". W ubiegłym roku też go złowiłem. "Czy jest na sali ichtiolog"? Narośl podskórna, miękka a szczupak w dobrej kondycji. Może ktoś odpowiedzieć co to?Zdarzają sie tzw. tłuszczaki, rodzaj nowotworu tkanki łącznej i tłuszczowej. W skrajnych przypadkach przebita jest skóra i tkanka wyłazi na wierzch. Złowiłem takiego rozprutego szczupaka w szkierach, potężna narośl wyglądająca jak.... mózg! Wkleję fotkę z domu jak nie zapomnę.Równie dobrze może to byc deformacja kręgosłupa związana z zaburzeniem wzrostu kośćca spowodowana upośledzeniem mechanizmu regulacji witaminowej... Stado przyczyn innych również... jak chociażby przywalił w młodości w pomost w pogoni za żarciem :) żartuję... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ok 80 cm na swojego koguta. Trochę mu ogon uciąłem, szkoda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Moja zdzisława.... niestety zabrakło 5 centów do meterka... Woda 23 stopnie, więc szybkie odhaczenie w wodzie i jedna fotka. Przynętą tym razem większy Proton A. Lipińskiego. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 (edytowane) 95? Toż to ledwie podKaban! Przez Ciebie przypomniał mi się pierwszy wyjazd testowy tychże Protonków...Działo się, kurna.... Pozdrówka!Kamil P.SCóż to za rękawicę przyodziałeś? Na wąsatego liczyłeś? Edytowane 3 Sierpnia 2014 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Gleboko zagryzla i zwyczajnie "wydygalem" z pchaniem tam golej reki. ;-) No niestety wiekszy kaban sie nie pokazal. Bylo jeszcze kilka podrostkow na wiekszego slidka z lak podwodnych... Cieplo, malo ruchliwe ale przy okazji szukania szczuplywch, trafilem takze na fajne miejsce okoniowe (kilkanascie wyjetych i sporo niezacietych bran) i zapewniam, ze je tam pomecze jeszcze w tym roku. Tym bardziej, ze facet na lodce obok wytarmosil rybke 53cm!!! Wprawiajac mnie w pelni zrozumiala, zdrowa, sportowa - zlosc!!!! ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Dobrze, że nie krzyknął: 1-0! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Gratki Mateusz! Wpadnij kiedys do mnie nauczysz mnie lowic szczupaki, bo woda super a ja jakos sie odnalezc nie moge [emoji20] Zamowilem Echo, moze w ten sposob sobie ulatwie sprawe. Ma ktos jakis pomysl gdzie szukac esoxow na zarosnietym 32ha zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Poczekaj na jesień jak zielicho zejdzie i łap jak łapiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Poczekaj na jesień jak zielicho zejdzie i łap jak łapiesz. albo nie czekaj, lowienie w zielsku (a raczej nad nim) ma swój niepowtarzalny urok. poszukaj miejsc gdzie zielsko sie konczy i przechodzi w otwarta wode. To bankowe miejsce na szczupaki. Jesli sa glebsze miejsca, to szukaj drugiego uskoku, szczegolnie teraz latem. jesli cale jeziorko jest plytkie i rowno zarosniete, to mimo wszystko beda jakies glebsze dolki (przy portach, przy ujsciach rzeczek)... Generalnie szczuple latem sa ospale i maja krotkie okresy zerowania. Za to metabolizm dziala szybko, wiec mimo wszystko jedza. duze ryby raczej wola due kaski.Ja wczoraj polowilem na duzego Sweepera HP i Salmo 12 RR, a najwieksza panne trafilem na Protona Huntera - wszystko na wodzie od 2-5 metrow z zielskiem. troche upierdliwa zabawa, bo co dwa rzuty sciaga sie z kotwic warkocze roslin, ale tam sobie wlasnie siedza.. najwieksza byla na spadku z 4-5 metrow z pojedynczymi kepami. Klasyka innymi slowy.Wiatr i solidne falowanie je z pewnoscia uaktywnia. Reszta jak pisal Wujek - albo wczesna wiosan albo pozna jesien, jak zacznie opadac zielone... ciezko tak wyrokowac nie znajac wody. Plywac i sie uczyc. kazdy wyjzd to wiecej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Dzieki za odpowiedzi Chlopaki. Wczesna wiosna jak i pozna jesienia problemow nie mam ale tzw. Letnia dziura czyli okres od konca czerwca do polowy wrzesnia jest najciezszy. Pare miejscowek przychodzi mi do glowy gdzie nie probowalem a wynika ze powinienem. Echo jednak sie przyda bo jezioro ma urozmaicona glebokosc do 17m ale w 60% to 3,5-4,5m. Reszta to gwaltowne spady i tam lowie okonie. Pokombinuje troche bo na rzece tez dupa i jic sie nie dzieje. Jak tak dalej pojdzie to wyschnie chyba. Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Gdzie wyschnie, co wyschnie?!? U mnie rzeki o 2-3 metry wyzsze niz normalnie, szalenstwo i nie ma jak lowic, a plynie to wlasnie z Niemiec... Pisz na priv co i jak, to moze sie uda zmontowac jakis wyjazd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Kamil niebawem obmyslimy najbardziej tajny plan na Twoje jezioro jaki kiedykolwiek powstał Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez Mariano Italiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi